رفع فیلترها برای شروع خوب است/ دیگر سکوها هم رفع فیلتر شوند

نایب رئیس کمیسیون تحول نوآوری اتاق بازرگانی تهران گفت: اقدام دولت چهاردهم برای شروع رفع فیلترینگ از واتساپ و گوگل‌پلی خوب بود، اما دیگر سکوهای پرکاربرد نیز باید رفع فیلتر شوند.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا،رضا قربانی درباره رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی گفت: شورای عالی فضای مجازی یک نهاد فراقوه‌ای است و همه مقامات کشوری و لشکری در آن حضور دارند.

نایب رئیس کمیسیون تحول نوآوری اتاق بازرگانی تهران یاد آور شد: موضوعی مانند فیلترینگ توسط این شورا انجام نشده بود، بلکه با تصمیم یک مسئول قضایی یا در برخی موارد با تصمیم کارگروه مصادیق و محتوای مجرمانه این کار انجام شده بود و در حالی که آن کمیته تصمیم به فیلترینگ گرفته بود، اما برای رفع فیلتر اقدامی نمی‌کرد.

وی تاکید کرد: زمانی که یک سکو توسط کمیته کارگروه مصادیق مجرمانه فیلتر می‌شود، روال به این شکل است که صاحبان کسب و کار برای رفع فیلترینگ پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهند.

قربانی افزود: بر اساس آماری که وجود دارد بیش از ۷۰ درصد کاربران از سکوهای فیلتر شده چون واتساپ، تلگرام، اینستاگرام استفاده می‌کردند و زمانی که آن‌ها محدود شدند، کاربران به استفاده از فیلترشکن روی آوردند.

قربانی ادامه داد: از طرفی در سال‌های گذشته در موقعیتی قرار گرفته بودیم که به اسم حمایت از تولید داخل، شرایط را برای مردم سخت کرده بودیم. یعنی برای حمایت از کسب‌وکار داخلی فضایی را به وجود آوردیم که خوشایند نبود.

نایب رئیس کمیسیون تحول نوآوری اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: یعنی فضا به گونه‌ای شده بود که حتی اگر این کسب‌وکار داخلی کیفیت و کارایی خوبی داشت اما روش اشتباهی بود و تجربه نشان داده که نمی‌توان مردم را به زور به یک مسیر هدایت کنیم.

علت رفع فیلتر از مسیر شورای عالی فضای مجازی

نایب رئیس کمیسیون تحول نوآوری اتاق بازرگانی تهران درباره اینکه چرا رئیس جمهور راست اقدام به رفع فیلتر نکرد، گفت: این امکان وجود داشت که رئیس جمهور شخصا ورود کند و رفع فیلتر انجام اما با توجه به شعار «وفاق» فکر می‌کنم دعواها و اختلافات بیشتر می‌شد.

این فعال حوزه فضای مجازی ادامه داد: البته همین الان افرادی هستند که چوب لای چرخ بگذارند و اختلاف افکنی کنند؛ از این رو به نظر می رسد که رئیس جمهور روش خوبی را در پیش گرفت و با رفع فیلتر گوگل‌پلی که حساسیت کمتری در آن است، کار را پیش برد.

وی تاکید کرد: البته نباید فراموش کرد که دولت قبل نیز طرح رفع فیلتر گوگل‌پلی را به کمیته مصادیق و محتوای مجرمانه برده بود اما نتوانست رای بگیرد تا رفع فیلتر شود.

وی ادامه داد: این در حالی بود که وزارت ارتباطات دولت سیزدهم نیز اعتقاد داشت که این اپلیکیشن نباید فیلتر شود.

قربانی تصریح کرد: حتی گوگل‌پلی که برخی اعتقاد دارند رفع فیلتر آن ساده‌ترین کار بوده نیز در دولت قبلی انجام نشد و این فرایند به همین سادگی نیست.

وی افزود: این اقدام برای شروع خوب است و دیگر پلتفرم‌های پرکاربرد مانند اینستاگرام، تلگرام و یوتیوب نیز باید رفع فیلتر شوند.

نایب رئیس کمیسیون تحول نوآوری اتاق بازرگانی تهران افزود: از طرف دیگر این ایده که باید از کسب‌وکار داخلی حمایت کرد نیز ایده درستی است اما نه صرفا از یک عده محدود.

قربانی توضیح داد: شرایط حمایتی به هر شکل باید برای کسب‌وکارهای داخلی رعایت شود و باید از همه ایده‌ها و تیم‌ها حمایت صورت گیرد تا محصولات داخلی نیز با کیفیت خوب خدمت‌رسانی کنند.

وی افزود: در این صورت است که می توان به مردم حق انتخاب داد که از پلتفرم داخلی حمایت کنند یا پلتفرم خارجی را انتخاب کنند.

این فعال حوزه کسب و کارهای مجازی تصریح کرد: در مجموع این حرکت دولت چهاردهم را برای شروع خیلی مثبت ارزیابی می‌کنم.

به گزارش سایت طلا، یکصد و چهارمین جلسه شورای عالی فضای مجازی، چهارم دی ماه با حضور سران سه قوه، وزیران و اعضای شورای عالی فضای مجازی کشور برگزار و در این جلسه، موضوع بازنگری در سیاست‌های مسدودسازی، مجدد طرح شد و پس از ارائه نظرات دستگاه‌ها، که پیشتر مورد بررسی قرار گرفته بود، در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت.

در جلسه روزگذشته (سه‌شنبه) شورای عالی فضای مجازی، پس از بحث و بررسی، اعضا ضمن تاکید بر اهمیت حکمرانی قانونمند در فضای مجازی به رفع محدودیت‌های دسترسی به برخی سکوهای پرکاربرد خارجی شامل واتساپ و گوگل‌پلی، با اجماع رای مثبت دادند.