شاخص فلز زرد، قرمز ماند

بازار طلا کم جان‌تر از آن است که در اولین روز کاری هفته کسی انتظار افزایش قیمت را داشته باشد. روز گذشته بهای اونس با قیمت 1216 دلار آغاز به کار کرد، اما بلافاصله مقابل نماد تغییرات عدد‌های قرمز ثبت شد تا پیش‌بینی‌های کاهشی دست بالا در بازار را داشته باشند.

خبر را برای من بخوان


روند شاخص فلز زرد به‌گونه‌ای بوده که ظرف یک ماه گذشته سقوطی 75 دلاری را تجربه کرده است. در این مدت اکثر روزها در مقابل قیمت این فلز زرد، رنگ سبز برای یک مدت پایدار ثبت نشده است این سقوط در ماه سپتامبر باعث شده که بازار آخرین هفته کاری این ماه را با قیمت‌هایی در سطح ژانویه سال جاری آغاز کند.



سوال بازار طلا
اما مساله اینجا است که این روند کاهشی باعث شده بیشتر پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت کاهشی بمانند. در حالی که برآیند پیش‌بینی‌های کارشناسان برای هفته جاری کاهشی است، بازار نخستین ساعات روز دوشنبه را با کاهش بیشتر قیمت‌ها آغاز کرد. در نخستین روز هفته بهای آنی اونس طلا تا لحظه تنظیم این خبر به 1213 دلار رسید. اونس طلا هفته گذشته روی قیمت 1216 دلار بسته شده بود. اکنون مهم‌ترین پرسش پیش روی معامله‌گران فلز زرد این است که آیا بهای هر اونس این فلز زرد در روزهای پیش رو به زیر مرز 1200 دلار سقوط خواهد کرد یا خیر؟ مهم‌ترین عامل فشار روی قیمت طلا تقویت دلار آمریکا است و بیشتر کارشناسان بر این باورند که در صورت ادامه تقویت این ارز جهانی، بازار ممکن است مرز روانی 1200 دلار را هم شکسته و وارد کانال‌های پایین‌تر شود.


عامل فدرال رزرو
علاوه‌بر مساله تقویت ارزش دلار، موضوع احتمال افزایش زودتر از انتظار نرخ‌های بهره ایالات‌متحده هم از عوامل مهم فشار روی طلا است. این وضعیت موجب شده که سرمایه‌گذاران در بازار فلزهای گرانبها از انجام معاملات بزرگ خودداری می‌کنند. عوامل بنیادی فشار و تحلیل‌های تکنیکال نه فقط طلا که قیمت نقره و دیگر فلزهای گرانبها را نیز به چالش کشیده است. قیمت جهانی نقره به پایین‌ترین حد خود در 4 سال اخیر رسیده است. شاخص ارزش دلار در هفته گذشته برای دهمین هفته متوالی با افزایش روبه‌رو شد تا طولانی‌ترین دوره رشد این ارز از سال 1973 رقم بخورد. البته دوشنبه دلار کمی با افت روبه‌رو شد، اما همچنان قوی ماند. روز دوشنبه ارزهای عمده مقابل دلار با رشد روبه‌رو شدند، ولی قدرت دلار در هفته‌های گذشته چنان بالا رفته که افت روز دوشنبه، ضربه به این ارز به شمار نمی‌آید. هفته جاری پر از داده‌های اقتصادی‌ای است که می‌تواند بر بازارهای مختلف از جمله بازار طلا، بازار ارز، بازار سهام و ...تاثیرگذار باشد.


پیش‌بینی‌های کاهشی
آنتونی گریسانتی، رئیس موسسه
سرمایه‌گذاری GRZ می‌گوید: «من معتقدم قیمت طلا در کوتاه‌مدت به سطح 1200 دلار در هر اونس خواهد رسید و احتمال رسیدن قیمت طلا به 1190 دلار نیز وجود خواهد داشت.» جیووانی استانوو، استراتژیست ارشد موسسه UBS نیز بر این باور است که هرگونه نشانه‌ای از عادی شدن سیاست‌های پولی فدرال رزرو آمریکا می‌تواند به روند صعودی ارزش دلار دامن بزند و قیمت طلا را به کمتر از 1050 دلار در هر اونس برساند. این در حالی است که تازه‌ترین نظرسنجی CNBC از تحلیلگران اقتصادی و فعالان بازار طلا هم نشان می‌دهد که احتمال بازگشت قیمت طلا به سطح 1200 دلاری وجود دارد. نظرسنجی سی‌ان‌بی‌سی نشان می‌دهد که 30 درصد از کارشناسان اقتصادی معتقدند که بهای فلز زرد در روزهای کاری آینده با افزایش روبه‌رو خواهد شد؛ اما 63 درصد تحلیلگران مورد مشاوره این پایگاه خبری هم اعلام کردند که قیمت طلا در هفته جاری با کاهش روبه‌رو می‌شود. 7 درصد افراد شرکت‌کننده در نظرسنجی نیز گفته‌اند که قیمت طلا در روزهای آینده تغییر چندانی نخواهد داشت. این نظرسنجی نتایجی شبیه نظرسنجی کیتکو دارد که آن را در شماره قبلی «دنیای اقتصاد» خواندید. با این همه نظرسنجی‌های متفاوتی نیز وجود دارد. برآیند نظرسنجی موسسه IG Markets از مشتریان خود بر افزایش قیمت‌ها بوده است. نظرسنجی این موسسه نشان می‌دهد که بیش از 82 درصد مشتریان این موسسه بر این باورند که قیمت طلا در هفته جاری با افزایش روبه‌رو خواهد شد. همچنین تازه‌ترین تحلیل تکنیکال موسسه Fibonacciنشان می‌دهد که قیمت طلا به زودی با امتحان کردن سطح حمایتی 1209 دلاری به کمتر از 1194 دلار خواهد رسید. بر اساس این تحلیل اگر سطح حمایتی 1194 دلاری نیز شکسته شود قیمت طلا با افت شدید بیشتری مواجه خواهد شد. سطح مقاومتی قیمت طلا در شرایط کنونی 1218 دلار است و اگر این سطح شکسته شود قیمت این فلز زرد به بیش از 1226 دلار خواهد رسید.