این مشاغل آلزایمر نمی گیرند
نتایج تحقیقات اخیر اعلام می کند افرادی که وسایل نقلیه را به طور مکرر میرانند و وسیله نقلیه را از نقطهای به نقطه دیگری انتقال میدهند (ناوبری میکنند) و دائم آدرس مسیر مورد نظر را در ذهن خود پردازش میکنند ممکن است مغزشان در برابر ابتلا و مرگ بر اثر آلزایمر مقاومتر باشد.
به گزارش سایت طلا، نتایج تحقیقات اخیر اعلام می کند افرادی که وسایل نقلیه را به طور مکرر میرانند و وسیله نقلیه را از نقطهای به نقطه دیگری انتقال میدهند (ناوبری میکنند) و دائم آدرس مسیر مورد نظر را در ذهن خود پردازش میکنند ممکن است مغزشان در برابر ابتلا و مرگ بر اثر آلزایمر مقاومتر باشد.
نتایج مطالعهای که اخیرا در نشریه بی ام جی انتشار یافته نشان میدهد رانندگان تاکسی و رانندگان آمبولانس، که مشاغل آنها به هدایت وسایل نقلیه از نقطهای به نقطهای دیگر (ناوبری) همراه با پیدا کردن آدرسهای جدید نیاز دارد، کمترین میزان مرگ و میر ناشی از بیماری آلزایمر را در مقایسه با سایر مشاغل را دارند.
این مشاغل آلزایمر نمی گیرند
این یافتهها مشاهدهای هستند، بنابراین نمیتوان ارتباط مستقیمی را تایید کرد، اما محققان میگویند نتایج تحقیقات اخیر این احتمال را افزایش میدهند که مشاغل رانندگی که به طور فشرده حافظه را تحریک میکنند ، مانند رانندگی تاکسی و آمبولانس، ممکن است با محافظت در برابر بیماری آلزایمر مرتبط باشند.
هیپوکامپ ناحیهای از مغز است که برای ثبت حافظه فضای اطراف و پیدا کردن مسیر بین دو نقطه (ناوبری) استفاده میشود. بر اساس تحقیقات انجام گرفته نشان داده شده که هیپوکامپ مغز در رانندگان تاکسی لندن در مقایسه با جمعیت عمومی بزرگتر شده است.
برای بررسی بیشتر این موضوع، تیمی از محققان آمریکایی گواهیهای فوت بزرگسالان از ۴۴۳ شغل مختلف را بین ۱ ژانویه ۲۰۲۰ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۲ تجزیه و تحلیل کردند. دادهها شامل علت مرگ، شغل معمول (که متوفی بیشتر عمر خود را در آن گذرانده است) و جمعیتشناختی اجتماعی بود. این اطلاعات ، سن، جنس، نژاد، گروه قومی، و میزان تحصیلات را در بر میگرفت.
بیماری آلزایمر علت مرگ حدود ۳.۹ درصد (۳۴۸.۳۲۸) از ۹ میلیون نفری که به دلیل شغلی جان خود رااز دست داده بودند عنوان شده. از ۱۶.۶۵۸ راننده تاکسی، ۱۷۱ نفر یعنی حدود ۱.۰۳ درصد از آنها به دلیل بیماری آلزایمر جان خود را از دست داده بودند، در حالی که در بین رانندگان آمبولانس، این میزان ۰.۷۴ درصد (۱۰ از ۱۳۴۸) بود. پس از انطباق این دادهها با سن افراد هنگام مرگ و سایر عوامل جمعیت شناختی، رانندگان تاکسی و آمبولانس به ترتیب با ۱.۰۳ و ۰.۹۱ درصد کمترین نسبت مرگ و میر ناشی از بیماری آلزایمر را در بین تمام مشاغل مورد بررسی داشتند.
محققان این تحقیق اعلام کردند که کاهش مرگ ناشی از بیماری آلزایمر در سایر مشاغل مرتبط با حمل و نقل مانند راننده اتوبوس یا خلبان هواپیما احتمالا به دلیل اتکای آنها به مسیرهای از پیش تعیین شده مشاهده نشده، که این مساله نشان میدهد تغییرات عصبی در هیپوکامپ یا جاهای دیگر مغز در رانندگان تاکسی و آمبولانس ممکن است عامل کاهش خطر مرگ بر اثر آلزایمر باشند.
این یک مطالعه مشاهدهای است، بنابراین هیچ نتیجهگیری قطعی در مورد علت و معلول نمی توان گرفت. و نویسندگان محدودیتهای مختلفی را تصدیق میکنند، از جمله اینکه افرادی که در معرض خطر بالاتر ابتلا به بیماری آلزایمر هستند، ممکن است کمتر به شغلهای رانندگی فشرده مانند رانندگی تاکسی و آمبولانس وارد شوند یا در آنها باقی بمانند. با این حال، محققان این تحقیق میگویند با توجه به اینکه علائم بیماری آلزایمر معمولا پس از سن کار ایجاد می شود، بعید است بتوان این مساله را تشخیص داد که آیا افرادی که در معرض خطر بالاتر ابتلا به آلزایمر هستند کمتر در مشاغل مرتبط با رانندگی فشره نظیر رانندگی و تاکسی و آمبولانس حضور دارند یا خیر. آنهامیگویند: ما این یافتهها را نه بهعنوان قطعی، بلکه بهعنوان فرضیه میبینیم.