کاهش ۱۲درجه‌ای دمای هوای کشور/ آیا موج سرمای شدید در راه است؟

شرکت ملی گاز که بر اساس گزارش‌های رسمی سازمان هواشناسی نسبت به شرایط پیش‌روی تخصیص حداکثری گاز برنامه‌ریزی می‌کند، خبر از آغاز افت ۱۲ درجه‌ای دمای هوای کشور داده است.

خبر را برای من بخوان

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور به شایعات مربوط به وقوع سرمای شدید در کشور در بازه زمانی ۲۰ تا ۳۰ دیماه پاسخ داد و اعلام کرد: از هفته آینده، یعنی از ۱۷ دی‌ماه به بعد، روند افزایشی دما آغاز می‌شود.

به گزارش سایت طلا، چند سالی است که با نزدیک شدن به بازه زمانی 20 تا 30 دیماه و البته اسفندماه افرادی که بین آنها مسئولان اسبق و کارشناسان هواشناسی به چشم می‌خورد وقوع یک سرمای سخت در کشور را پیش‌بینی می‌کنند. اواسط بهمن 1400 بود که اردکانی یکی از پیشکسوتان حوزه هواشناسی طی اظهاراتی مدعی شد در بازه زمانی 29 بهمن تا 4 اسفند موج هوای سرد در کشور حاکم خواهد شد، به طوری که می تواند به محصولات کشاورزان لطمه وارد کند.

وی افزود: این موج هوای سرد بیشتر از همه در شمال شرق کشور و خراسان ها و در مراحل بعدی سیستان و بلوچستان احساس می شود، سپس مرکز کشور و تهران و در آخر شمال غرب کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد اما بیشترین سرما در خراسان و شمال شرق کشور وجود خواهد داشت. اسفند ماه دو جبهه هوای گرم و دو جبهه هوای سرد داریم که من نام اسفند دیوانه را برای این رویداد گذاشته‌ام.

در واکنش به این سخنان، رئیس مرکز پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی با بیان اینکه "«آب‌وهوای دیوانه» مختص انگلیس است"، گفت: سازمان هواشناسی تنها مرجع صدور هشدارهای هواشناسی است.

صادق ضیائیان افزود: اردکانی استاد بنده بوده‌اند،‌ اما اساساً پیش‌بینی‌های فصلی و ماهانه بر اساس نرمال،‌ بیش از نرمال یا کمتر از نرمال خیلی دقیق نیست. پیش‌بینی دقیق هواشناسی برای یک هفته، 10 روز و نهایت دو هفته است، پیش‌بینی بیش از این مدت با احتمالات بیشتر مطرح می‌شود.

حدود سه سال از این ماجرا می‌گذرد و حالا یکبار دیگر در آستانه چله کوچک، شایعات مبنی بر سرمای شدید 20 تا 30 دی‌ماه به گوش می‌رسد و مردم نگران وضعیت جوی این ایام هستند. اما آیا این اتفاق می‌افتد؟

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم می‌گوید: بر اساس رسوم سنتی، مانند «چله کوچک»، برخی مشاهدات و پیش‌بینی‌ها را انجام می‌دهیم. البته باید توجه داشت که این وضعیت همیشگی و قطعی نیست.در هر صورت، دی‌ماه به‌طور طبیعی سردترین دوره سال محسوب می‌شود و در این بازه، دما در پایین‌ترین وضعیت خود قرار دارد. بنابراین، می‌توان گفت که اکنون در سردترین دوره سال قرار داریم.

وی افزود: در حال حاضر (روز 11 دی‌ماه)، میانگین دمای کشور به‌ویژه در مناطق مرکزی و غربی، و همچنین در طول نوار مرکزی کشور، حدود یک تا سه درجه زیر حد نرمال است، به این معنا که دما نسبت به میانگین بلندمدت سردتر است. برای مثال، در استان‌هایی نظیر اصفهان، دما ممکن است سه تا چهار درجه خنک‌تر از نرمال باشد.در عین حال، دمای تهران تغییرات چندانی نسبت به میانگین بلندمدت ندارد و در محدوده نرمال باقی مانده است. در شمال‌غرب و سواحل کشور نیز شرایط دمایی تقریباً نرمال است.

وی ادامه داد: اما برای هفته آینده، پیش‌بینی می‌شود دما از مقدار متوسط گرم‌تر شود؛ به‌ویژه در مناطقی نظیر آذربایجان، کردستان، دامنه‌های جنوبی البرز، و شمال‌شرق کشور که دما بین یک تا سه درجه، و در برخی نقاط نظیر آذربایجان تا سه تا پنج درجه بالاتر از میانگین بلندمدت خواهد بود.بنابراین، این روند تا دو هفته آینده، یعنی تا حدود 25 دی‌ماه، ادامه خواهد داشت و در هفته پایانی دی‌ماه شرایط دمایی گرم‌تر از میانگین بلندمدت پیش‌بینی می‌شود.

وی بیان کرد: تا پایان هفته جاری، انتظار می‌رود هوایی نسبتاً خنک داشته باشیم که ناشی از عبور یک موج ضعیف جوی است. این موج باعث بارش‌هایی خفیف در مناطق مرکزی تا شرق کشور می‌شود که عمدتاً به‌صورت بارش‌های بسیار محدود و در حد چند میلی‌متر (تک‌رقمی) خواهد بود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی گفت:به‌عنوان مثال، امروز بارش‌های ضعیفی در استان‌هایی مانند بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، بخش‌های جنوبی چهارمحال و بختیاری، و کرمان پیش‌بینی می‌شود. این بارش‌ها عمدتاً در حدود 1 تا 10 میلی‌متر خواهند بود. حتی در تهران نیز ممکن است بارش‌هایی خفیف در حد خیس کردن شیشه خودرو مشاهده شود.

وظیفه با بیان این‌که روزهای چهارشنبه و پنجشنبه نیز بارش‌ها در نوار شرقی کشور ادامه خواهد داشت، اما با شدت کمتری، گفت: این سیستم جوی تا جمعه از کشور خارج می‌شود، لازم به ذکر است که این موج باعث کاهش محسوس دما در عرض‌های شمالی تا مناطق مرکزی کشور شده است. به‌طور مثال، دما در شهرهایی مانند اصفهان و قم ممکن است نسبت به روزهای قبل حدود 6 تا 7 درجه کاهش یابد.صبح روز چهارشنبه، دمای هوا در برخی مناطق مانند اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کرمان، سیستان و بلوچستان، و خراسان جنوبی ممکن است حدود 6 تا 7 درجه کاهش یافته و به نزدیکی صفر درجه برسد.

وی تاکید کرد: با این حال، از روز پنجشنبه تا جمعه، با خروج این سامانه جوی، دما در این مناطق تثبیت خواهد شد. این هفته را می‌توان به‌عنوان هفته‌ای با دمای نسبتاً خنک توصیف کرد. اما از هفته آینده، یعنی از 17 دی‌ماه به بعد، روند افزایشی دما آغاز می‌شود. پیش‌بینی می‌شود که تا 24 یا 25 دی‌ماه، هوا نسبت به هفته جاری گرم‌تر شده و دمای مناطق مختلف چند درجه‌ای افزایش یابد.

به گفته وی، برای هفته پایانی دی‌ماه نیز انتظار می‌رود که دما به‌طور کلی بالاتر از شرایط نرمال این دوره باشد و هوایی نسبتاً گرم‌تر حاکم شود. البته باید توجه داشت که پیش‌بینی‌های جوی برای بازه‌های زمانی بیش از دو هفته با دقت کمتری همراه هستند و احتمال خطا در آنها افزایش می‌یابد.

وی اظهار کرد: با توجه به وضعیت فعلی، موج سرما شدیدی که برخی به آن اشاره می‌کنند، در حال حاضر قابل‌اعتنا نیست و شرایط جوی به‌طور کلی خنک و پایدار خواهد بود.

کاهش 12درجه‌ای دمای هوای کشور/ ضرورت اجرای پویش 2درجه کمتر

شرکت ملی گاز که بر اساس گزارش‌های رسمی سازمان هواشناسی نسبت به شرایط پیش‌روی تخصیص حداکثری گاز برنامه‌ریزی می‌کند، خبر از آغاز افت ۱۲ درجه‌ای دمای هوای کشور داده است.

به گزارش سایت طلا، طبق اعلام رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، در حال حاضر میانگین دمای کشور به‌ویژه در مناطق مرکزی و غربی، و همچنین در طول نوار مرکزی کشور، حدود یک تا سه درجه زیر حد نرمال است، به این معنا که دما نسبت به میانگین بلندمدت سردتر است.

اما شرکت ملی گاز که بر اساس گزارش‌های رسمی سازمان هواشناسی نسبت به شرایط پیش‌روی تخصیص حداکثری گاز برنامه‌ریزی می‌کند، خبر از آغاز افت 12 درجه‌ای دمای هوای کشور داده است.

سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در این خصوص گفت: از امروز، دمای هوا در کشور به‌ویژه در فلات مرکزی حداقل 12 درجه سردتر خواهد شد، از مدیران عامل شرکت‌های گاز استانی خواسته‌ایم همچنان به اعمال محدودیت‌ها و مدیریت مصرف با هماهنگی مرکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران ادامه دهند.

وی افزود: همچنین با توجه به پیش‌بینی‌های انجام‌شده که حاکی از اوج مصرف گاز در روزهای پنجشنبه و جمعه این هفته است، از شما (مدیران شرکت‌های گاز استانی) درخواست دارم تا همچنان به تعامل خود با استانداران ادامه داده تا در هیچ نقطه‌ای از کشور با مشکل افت فشار یا قطعی گاز روبرو نشویم.

معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: ذکر این نکته ضروری است که اگر اکنون شرایط پایدار و نیز فشار خوبی را در شبکه سراسری گاز شاهد هستید، این نتیجه مدیریت مؤثر شبکه و تعامل و همیاری همه نهادها و مردم با شرکت ملی گاز ایران است.

وی ادامه داد: در این صورت، با توجه به پایداری سرما در برخی مناطق، به ویژه در شمال‌غرب و شمال‌شرق کشور، ممکن است با مشکلات جدی مواجه شوید، هرچند اکنون به‌رغم ماندگاری سرمای گسترده در سراسر کشور، به لطف خدا و تلاش شبانه‌روزی همکاران‌مان در بخش‌های مختلف شرکت ملی گاز ایران، شبکه گاز کشور بدون هیچ مشکل و قطعی گاز، به صورت پایدار در حال خدمت‌رسانی به هموطنان است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران خطاب به مدیران عامل شرکت‌های گاز استانی، خاطرنشان کرد: از شما خواهش می‌کنم که کارتان را با دقت، صداقت و خلوص نیت و تنها برای رضای خداوند انجام دهید و مطمئن باشید این خدمات شما بدون اجر نخواهد ماند؛ به حواشی خصوصاً مطالب رسانه‌ای که غیرمنصفانه منتشر می‌شوید، وارد نشوید؛ تا به حال، شما و دیگر همکارانتان عملکرد بسیار خوبی داشته‌اید و از این پس نیز، مطمئناً همین‌طور خواهد بود.

وی با تأکید بر این‌که تأمین سوخت معادل با وزارت نفت و مدیریت مصرف سوخت با وزارت نیرو است، گفت: اکنون زمان بخشی‌نگری نیست و در واقع، همین تعامل بین ارکان‌ مختلف، تدابیر اتخاذشده و همکاری‌های صورت‌گرفته در همه بخش‌های دولت، می‌تواند ما را از این شرایط به سلامت عبور دهد.

توکلی در ادامه، افزود: یکی از همین کارها، جدیت در ارتباط با بحث پایش ادارات دولتی و قطع گاز ادارات متخلف است که باید در دستور کار بوده، ادامه داشته و دستورالعمل‌های ابلاغی به جد، انجام شود.

معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان‌ این‌که استفاده از ظرفیت صدا و سیما در استان‌ها بسیار مهم است، توضیح داد: تولید محتوای محلی با زبان خود و استفاده از افراد معتبر در جامعه می‌تواند تأثیرگذار باشد.

توکلی در پایان، با اشاره به این‌که باید از فرصت زمستان استفاده کرده و با مردم صادقانه صحبت کنیم، گفت: باید جلسات مختلفی برای آگاه‌سازی و تبادل نظر برگزار کنید تا ابهامات عمومی برطرف شود، مردم باید بدانند که ما دومین مخزن گاز دنیا را داریم و این اطلاعات باید به‌طور صحیح منتقل شود. این همان جهاد تبیین است.

به گزارش سایت طلا، پویشی ملی با عنوان "2درجه کمتر" با دستور رئیس جمهوری آغاز شده که در صورت کاهش 2 درجه‌ای دمای محیط خانه و محل کار توسط هر شهروند ایرانی، بیش از 50 میلیون مترمکعب در مصرف گاز صرفه‌جویی خواهد شد و این کار، موجب پایداری شبکه گاز در روزهای سرد پیش‌رو و تخصیص بیشتر گاز به نیروگاه‌ها برای تولید برق پایدار می‌شود.

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت نیز با دعوت مرده به پویش 2 درجه کمتر، در این خصوص گفت: با اجرای پویش دو درجه کمتر، صرفه‌جویی‌های قابل توجه‌ای در کشور صورت گرفت، به‌طوریکه 5 درصد در مصرف برق و 3 درصد در مصرف گاز صرفه‌جویی شد،

وی افزود: همچنین با اجرای این پویش 30 میلیون مترمکعب هم در مصرف گاز صرفه‌جویی شده است.

انتهای پیام/

انتهای پیام/