سایت خبری طلا

بازدهی بازار ارز و طلا تماماً منفی شد

منبع: اکوایران


بازار ارز و طلا در پایان این هفته در مقایسه با مدت مشابه هفته قبل تماماً سرخپوش شد.


به گزارش سایت طلا،بازار ارز برای سومین هفته متوالی پایین تر از سقف ۸۲ هزار تومانی نوسان کرد با این تفاوت که در این هفته دیگر به کانال ۷۹ هزار تومانی نرسید و از سقف ۸۲ هزار تومانی در ابتدای هفته به کف ۸۰ هزار و ۱۵۰ تومانی کاهش پیدا کرد.

بازار ارز در این هفته تحت تأثیر اخبار مثبت منتشر شده در موقعیت اصلاحی قرار گرفت. صحبت‌های مسعود پزشکیان در برابر خبرنگار ان‌بی‌سی نیوز ، توییت لارنس نورمن در باره مذاکرات کم‌تنش‌تر ایران و تروییکای اروپایی و آتش‌بس میان اسرائیل و حماس هم فضای انتظاری در بازار ارز را تعدیل کرد، البته فراخوان ثبت‌نام خودرو در کاهش نقدینگی در بازار بی‌تأثیر نبود و انتشار گزارش از تولید نفت ایران در ماه دسامبر نیز نگرانی ها از توانایی ترامپ برای کاهش صادرات نفت ایران را کاهش داد، برخی تحلیلگران پیش از انتخابات در این باره مطرح می‌کردند. که صادرات نفت ایران در اوج تحریم‌ها در دوره قبل ترامپ روند صعودی به خود گرفته بود و نمیتوان صادرات نفت ایران را قطع کرد ولی با این حال برخی هم معتقدند که بررسی گزاش‌های اقتصادی تحلیل جامع‌تری را ارایه می‌کند و در صورتی که پس از ترامپ هم رتبه سوم ایران در صادرات نفت در سازمان اوپک حفظ شود، حنای ترامپ برای بازار ارز کمرنگ خواهد شد.

دلار نیما درجا زد

بررسی ها نشان می‌دهد که تتر در بازار ارز با کاهش دو درصدی بیشترین کاهش در بازار ارز را ثبت کرده است و در کانال ۸۰ هزار تومانی قرار دارد .

حتی دلار نیما هم در این هفته از روند نزولی قیمت‌ها در امان نبود و بازدهی منفی نیم‌درصدی را ثبت کرد. بررسی اکوایران نشان می‌دهد که دلار نیما هفته آرامی را سپری کرده قیمت دلار نیما در تمامی هفته در کانال ۶۶ هزار تومان بوده و اختلاف آن با دلار آزاد(که از اختلاف دلار نیما و آزاد تقسیم بر قیمت دلار آزاد به دست می‌آید) در پایان هفته با کاهش دلار آزاد کاهش پیدا کرد و وارد کانال ۱۶ درصدی شد.

 حرکت خلاف جهت طلا در بازار داخلی با بازار بین المللی

علیرغم کاهش بیش از ۱.۵ درصدی دلار در این هفته طلای آب شده تقریبا نصف دلار کاهش یافت که و رشد بیش از یک درصدی اونس جهانی طلا اثرگذاری منفی کاهش دلار را برای طلای آب شده کاهش داد.

بررسی اکوایران نشان می‌دهد که بازدهی تمام اقلام طلا و ارز در این هفته منفی بوده و ربع سکه با کاهش ۲.۸۲ بیشترین کاهش هفتگی را در میان بازارها ثبت کرد. سکه امامی هم با از دست دادن کانال ۵۶ میلیون تومانی در پایان هفته وارد کانال ۵۵ میلیون تومانی شد، حباب سکه ۹.۵ درصد است و بازدهی آن همچنان مانند سایر اقلام طلا و سکه منفی است.

کاهش محسوس میانگین هفتگی حباب درهم

حباب درهم از گذشته برای تخمین قیمت دلار در روز آتی توسط معامله‌گران تخمین و بررسی می‌شده است. اکوایران برای به دست آوردن حباب درهم نرخ دلاری درهم را از ضرب نرخ درهم در نسبت برابری درهم به دلار به دست آورده و سپس از آن نرخ ارز آزاد را کسر کرده است.بررسی اکوایران نشان میدهد که میانگین هفتگی حباب درهم پس از مدت‌ها کمتر از میانگین شش‌‌ماهه و سه ماهه شده است، که نشان دهنده آرامش در فضای ارز و کاهش تقاضای تجاری ارز است‌ که نشانه خوبی برای بازار ارز تلقی میشود. با این حال افزایش ناگهانی حباب درهم که در روز پنجشنبه اتفاق افتاد علامت خوبی نیست و تعدیل آن همراستا با تعدیل دلار، انتظارات افزایشی را خنثی میکند.

بررسی اختلاف تتر و نرخ دلاری درهم با دلار در هفته جاری

آنطور که مشخص است حباب درهم در این هفته تقریبا رنج شده بود ولی در ادامه در آخرین روز هفته به بالای ۷۰۰ تومان افزایش پیدا کرد، اختلاف تتر هم در معاملات این هفته از حدود ۵۰ تومان شروع به کار کرده است و در محدوده ۴۱۹ تومان کار خود را پایان داده است، در این هفته در بازار ارز هم جایگزینی تتر با ریال در بعضی تراکنش‌ها مورد توجه معامله گران بوده است.

با این حال آنچه مهم است آنست که برای اصلاح قیمت‌ها در بازار ارز و برقراری ثبات ، باید اختلاف تتر و دلار تهران و حباب درهم کاهش محسوسی را تجربه کند‌ و نوسانات آن‌ها با دلار کاهش پیدا کند.