سایت خبری طلا

سکوت کشورهای عرب جنوب خلیج فارس در برابر کاهش قیمت نفت

درحالی که ایران خواستار تلاش اوپک برای جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت شده است کشورهای عرب جنوب خلیج فارس تاکنون واکنش جدی ای به کاهش قیمت نفت نشان نداده اند.




ایران روز جمعه از اعضای اوپک خواست تا به صورت جمعی برای جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت تلاش کنند. این موضع گیری حکایت از اختلاف نظر میان ایران و دیگر اعضا نظیر عربستان است که به رغم کاهش قیمت ها با فشار بودجه ای کمتری مواجه اند.

قیمت نفت تحت تاثیر نگرانی هادر مورد کند شدن تقاضای جهانی و افزایش عرضه نفت لیبی از 115 دلار در ماه ژوئن به نزدیکی 95 دلار رسیده و برخی کشورهای صادرکننده را نگران ساخته است.

بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران گفت: «با توجه به روند کاهشی قیمت ها، اعضای اوپک باید تلاش کنند برای جلوگیری از بی ثباتی بیشتر قیمت، تولید خود را تعدیل کنند.»

ایران یکی از کشورهای عضو اوپک است که بیشترین نیاز را به درآمد نفتی دارد و همواره از اقداماتی که موجب رشد قیمت نفت شود، حمایت می کند. عربستان و دیگر اعضای اوپک در حاشیه خلیج فارس آستانه تحمل بالاتری برای کاهش قیمت نفت دارند.

اما کشورهای عرب حوزه خلیج فارس تاکنون واکنش جدی ای به کاهش قیمت نفت نشان نداده اند. اظهار نظر وزیر نفت عربستان این هفته در نیویورک نشان داد که ریاض چندان نگران کاهش قیمت نفت نیست. این در حالی است که نمایندگان سایر کشورها نزد اوپک نیز درخواستی برای اقدامات حمایت کننده از قیمت ها صورت نداده اند.

یکی از نمایندگان یک کشور عضو عربی اوپک این هفته با اشاره به وضعیت بازار نفت گفت: «من همچنان آسوده خاطر هستم.»

در کنار تقاضای کمتر از حد انتظار، یک عامل کلیدی در کاهش قیمت ها بازگشت 925 هزار بشکه در روز نفت لیبی به بازار بوده است، رقمی که در ماه ژوئن تنها 200 هزار بشکه بود.

به گفته منابع آگاه در اوپک، سایر اعضای اوپک و به خصوص عربستان که برای جبران کمبود نفت به صورت غیررسمی میزان تولید نفت خود را افزایش داده بودند، در صورت نیاز برای حمایت از قیمت ها ممکن است میزان تولید اضافی خود را کاهش دهند.

عربستان، بزرگترین صادر کننده عضو اوپک در ماه اوت میزان تولید خود را حدود 400 هزار بشکه در روز کاهش داد.