روزه سکوت رئیس‌ بانک مرکزی درباره FATF ادامه دارد

رئیس کل بانک مرکزی که پیش از شروع دولت چهاردهم برخورد FATF با ایران را سیاسی می‌دانست، حالا تاکنون هیچ اظهار نظری نداشته است.

خبر را برای من بخوان

«برخورد فنی یا سیاسی FATF با ایران» گزاره‌ای است که در چند روز اخیر فراوان شنیده می‌شود و نظرهای متفاوتی درباره آن وجود دارد.

اخیرا میثم ظهوریان، نماینده مجلس گفته بود که نظر نمایندگان بانک مرکزی در جلسه غیر علنی با کمیسیون اقتصادی این بود که FATF یک نهاد کاملا فنی است.

این در شرایطی است که محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی از ابتدای مطرح شدن دوباره موضوع FATF در کشور اظهار نظر صریحی درباره این موضوع نداشته است.

اما تیرماه امسال و در ماه‌های پایانی خدمت در دولت سیزدهم، در جمع فعالان اقتصادی روسیه از برخورد سیاسی FATF با ایران و روسیه انتقاد کرده بود.

برای خروج از لیست سیاه FATF تضمینی نیست

علاوه بر این اظهار نظری از رئیس کل بانک مرکزی درباره FATF وجود دارد که گفته است «حتی اگر تعهدات خواسته شده در برنامه اقدام را هم بپذیریم مجدداً ما را به گام‌های بعدی احاله می‌کنند و هیچ تضمینی نمی‌دهند که اگر تمامی تعهدات خواسته شده را بپذیریم ما را از فهرست سیاه خارج کنند.»

او این موضوع را هم گفته بود «تا زمانی که تحریم‌ها وجود دارند و بخش‌های زیادی از اقتصاد کشور زیر فشار این تحریم‌ها هستند عضویت در این سازمان نمی‌تواند به ما کمک چندانی کند و به احتمال قوی فشارهای بیشتری را به کشورمان تحمیل خواهد کرد.»

مشخص نیست رئیس کل بانک مرکزی همچنان همین نظرات را دارد یا خیر. چراکه رئیس مرکز اطلاعات مالی وزارت اقتصاد نیز با وجود سیاسی دانستن برخورد FATF با ایران اخیرا از فنی بودن این نهاد صحبت کرده است.

ضمن اینکه رئیس کل بانک مرکزی چند وقت پیش با وجود اختلاف دیدگاه با وزیر اقتصاد بر سر موضوع قیمت ارز نظر خود را تغییر داد و با او همسو شد.

با توجه به افشا اطلاعات بانکی و مالی کشور با اجرای استانداردهای FATF لازم است رئیس بانک مرکزی اعلام کند که همچنان برخورد سیاسی FATF را قبول دارد یا خیر.