به گزارش سایت طلا،اسکات بسنت وزیر خزانه داری دولت ترامپ روز جمعه به وقت محلی در گفتگو با شبکه فاکس نیوز مدعی شد که با تجدید کارزار«فشار حداکثری» دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بر برنامه هسته ای تهران، واشنگتن قصد دارد صادرات نفت ایران را به کمتر از ۱۰ درصد سطح فعلی کاهش دهد.
بسنت ادعا کرد: «ما متعهد هستیم صادرات نفت ایران را به ۱۰۰ هزار بشکه در روز که در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ بدست آمد، برگردانیم. این کشور در حال حاضر ۱.۵ تا ۱.۶ میلیون بشکه در روز نفت صادر می کند.»
بسنت همچنین گفت که در صورت درخواست رئیس جمهور، تحریم ها علیه انرژی روسیه را تشدید خواهد کرد.
معاملات آتی نفت پس از اظهارات وی افزایش یافت و قیمت نفت خام برنت تا ۱.۱ درصد افزایش یافت و به ۷۵.۸۵ دلار در هر بشکه رسید.
بسنت با تکرار ادعاهای واشنگتن علیه تهران و نفوذ منطقه ای آن مدعی شد: «درآمدهای نفتی، ایران را قادر می سازد تا از فعالیت های تروریستی در سراسر جهان حمایت مالی کند.»
وزیر خزانه داری آمریکا به فاکس بیزنس گفت: «چینی ها، شاید هندی ها، نفت تحریم شده ایران را می خرند و این غیرقابل قبول است.»
بسنت ادعا کرد که کاهش صادرات به ۱۰۰ هزار بشکه در روز، ایران را در "مشکلات شدید اقتصادی" قرار خواهد داد. او مدعی شد که ارقام داخلی این کشور نشان میدهد که اقتصاد آن «در حال حاضر کاملاً شکننده» است که در نتیجه «تورم عظیم» و «کسری بودجه عظیم» است.
طرح ۱۱ قانونگذار آمریکایی برای فعال شدن مکانیسم ماشه علیه ایران
به گزارش شبکه فاکس نیوز، همزمان تعدادی از قانونگذاران آمریکایی با تنظیم طرحی دو حزبی که قرار است به مجلس نمایندگان و سنای کنگره این شکور ارائه شود از کشورهای اروپایی خواستند که با رویکرد دولت جدید ایالات متحده برای اعمال فشار حداکثری به ایران همسو شوند.
قانونگذاران آمریکایی در این طرح جدید، تهران را به نقض مکرر توافق هسته ای ۲۰۱۵ متهم کرده و تاکید کردند که اروپا باید تحریم های سختگیرانه سازمان ملل علیه ایران (مکانیسم ماشه) را بازگرداند.
این طرح دو حزبی از انگلیس، فرانسه و آلمان میخواهد تا فوراً تحریمها علیه ایران بر اساس «مکانیسم ماشه» را از طریق شورای امنیت سازمان ملل متحد اعمال کنند و از دستورات اجرایی «فشار حداکثری» دونالد ترامپ رئیسجمهور ی آمریکا برای منزوی کردن ایران به خاطر فعالیتهای هستهایاش پیروی کنند.
پیت ریکتس، سناتور ارشد جمهوریخواه در کمیته روابط خارجی سنا و یکی از پیشنهاد دهندگان این طرح که ۱۱ سناتور دیگر نیز از آن حمایت کردهاند، ادعا کرد: «ایران بزرگترین حامی تروریسم دولتی است و اقدامات این کشور منجر به کشته شدن نظامیان آمریکایی شده است.»
او مدعی شد: " در اختیار داشتن سلاح هسته ای از سوی ایران، امنیت ما و متحدان ما را تهدید می کند. تحریم های فوری برای اطمینان از موفقیت کارزار فشار حداکثری رئیس جمهور آمریکا بسیار مهم است."
کلودیا تنی نماینده جمهوریخواه از نیویورک و جاش گاتهایمرِ نماینده دموکرات از نیوجرسی نیز قرار است طرح مشابهی را به مجلس نمایندگان کنگره آمریکا ارائه کنند.
ادعای مذاکره ترامپ توام با سیاست فشار حداکثری و پاسخ رهبر معظم انقلاب
ترامپ که در دور دوم ریاست جمهوری خود بارها برای رسیدن به توافق با ایران ابراز امیدواری کرده، ۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد که آماده گفت وگو با رئیس جمهوری ایران است. او با بیان این ادعا که برای امضای این یادداشت «دچار تردید» بوده است، مدعی شد: «این برای ایران خیلی سخت است». «امیدوارم مجبور نباشیم خیلی از آن استفاده کنیم.» باید دید آیا میتوانیم به توافقی با ایران برسیم؟
رئیس جمهوری آمریکا با تکرار ادعاهای واشنگتن مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به ساخت سلاح هسته ای نزدیک شده است، ادعا کرد: « ایران نباید سلاح هستهای داشته باشد. ما نمیخواهیم سختگیری زیادی بر ایران اعمال کنیم.»
ترامپ ۱۷ بهمن ماه نیز در پیامی در شبکه اجتماعی «تروث سوشیال» مدعی شد: «من میخواهم ایران کشوری بزرگ و موفق باشد، اما کشوری که نباید سلاح هستهای داشته باشد. گزارشهایی که ادعا میکنند ایالات متحده با همکاری اسرائیل قصد دارد ایران را به خاک و خون بکشد، به شدت اغراقآمیز هستند. ترجیح میدهم یک توافق هستهای صلحآمیز و قابلراستیآزمایی داشته باشیم که به ایران اجازه دهد بهطور مسالمتآمیز رشد کند و شکوفا شود.»
رئیس جمهوری آمریکا افزود: «باید فوراً روی این موضوع کار کنیم و وقتی توافق به امضا رسید، یک جشن بزرگ خاورمیانهای برگزار کنیم. خداوند خاورمیانه را حفظ کند!»
آیت الله سید علی خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرمانده معظم کل قوا نیز در سالروز بیعت تاریخی همافران و کارکنان نیروی هوایی با امام خمینی در ۱۹ بهمن ۱۳۵۷، در دیدار فرمانده و جمعی از کارکنان نیروی هوایی و پدافند ارتش جمهوری اسلامی ایران، این روز تاریخی را روز تولد ارتشی سرافراز، مستقل و دارای هویت خواندند و با اشاره به تجربه بیحاصل حدود ۲ سال مذاکره با آمریکا در دهه نود و اقدام آمریکا در زیر پا گذاشتن همه تعهدات خود، تأکید کردند:مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی از جمله دشواریهای اقتصادی و معیشتی را حل نمیکند، همانطور که حل نکرد؛ بنابراین، راه حل مشکلات «همت مسئولان متعهد و همراهی ملت متحد» است که انشاءالله روز ۲۲ بهمن این اتحاد و همدلی را خواهیم دید.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مطالب و بحثهایی درباره مذاکره در روزنامهها و فضای مجازی و سخنان برخی افراد، گفتند: محور این حرفها، موضوع مذاکره با آمریکا است و از مذاکره به عنوان یک امر خوب یاد میکنند، انگار که کسی مخالف خوب بودن مذاکره است.
ایشان با اشاره به پُر کاری وزارت امور خارجه کشورمان در زمینه مذاکره و رفت و آمد و انعقاد قرارداد با همه کشورهای دنیا، تأکید کردند: تنها استثنایی که در این زمینه وجود دارد آمریکا است. البته اسم رژیم صهیونیستی را بهعنوان استثنا نمیبریم؛ چرا که این رژیم اساساً دولت نیست بلکه یک باند جنایتکار و غاصب سرزمین است.
حضرت آیتالله خامنهای در تبیین علت استثناء بودن آمریکا از مذاکره، گفتند: برخی وانمود میکنند اگر پشت میز مذاکره بنشینیم فلان مشکل حل میشود اما واقعیتی که باید درست بفهمیم این است که مذاکره با آمریکا هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد.
رهبر انقلاب، تجربه منفی دهه ۹۰ و حدود ۲ سال مذاکره با آمریکا و چند کشور دیگر را که منجر به انعقاد معاهده هستهای شد، دلیلی بر بیفایده بودن مذاکره با آمریکا خواندند و افزودند: دولت آن روز ما، با آنها نشست، رفت و آمد و مذاکره کرد، خندیدند، دست دادند و رفاقت و همه کار کردند و معاهدهای تشکیل شد که در آن، طرف ایرانی با سخاوت بسیار زیاد، امتیازهای زیادی به طرف مقابل داد اما آمریکاییها به آن معاهده عمل نکردند.
ایشان با اشاره به سخنان رئیسجمهوری کنونی آمریکا درباره پاره کردن برجام، خاطرنشان کردند: قبل از او هم دولت قبلی آمریکا که معاهده را پذیرفته بود، به آن عمل نکرد و تحریمهای آمریکا که قرار بود برداشته شود، برداشته نشد و مسئله سازمان ملل هم همچون استخوانی لای زخم باقی ماند که همیشه مانند تهدیدی بر بالای سر ایران باقی بماند.
حضرت آیتالله خامنهای استفاده از تجربه «دو سال مذاکره و امتیاز دادن و کوتاه آمدن اما به نتیجه نرسیدن» را ضروری برشمردند و افزودند: آمریکا همان معاهده را با وجود نقصهایی که داشت نقض کرد و از آن خارج شد. بنابراین، مذاکره با چنین دولتی غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه است و با آن نباید مذاکره کرد.
ترامپ در حالی سخن از مذاکره و توافق می کند که در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸) از توافق هسته ای با ایران خارج شد. ایران همواره اعلام کرده که آماده مذاکره برای دفاع از حقوق هسته ای خود است اما این واشنگتن است که به تعهدات خود پایبند نبوده و توافقی که مورد تایید تمامی قدرت های جهانی و نهادهای بین المللی بوده است را در گذشته، زیرپا گذاشت و از آن خارج شد.