جزئیات طرح جدید بنزینی دولت

به حکم قانون بودجه سال ۱۴۰۴ طرحی در تهران به صورت آزمایشی آغاز شده که کارت سوخت صاحبان خودرو را به حساب بانکی آن‌ها متصل می‌کند.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا،« وزارت نفت مکلف است ظرف چهار ماه از لازم­الاجراء شدن این قانون با همکاری بانک مرکزی امکان انتقال سهمیه سوخت از کارت سوخت به کارت بانکی صاحبان خودرو را فراهم نماید». این بخشی از قانون بودجه سال آینده است.

حالا و پیش از ورود به سال ۱۴۰۴ اجرای پایلوت این بند قانونی در تهران آغاز شد.

در این طرح جدید بنزینی قرار است پلتفرمی توسعه پیدا کند و همه شهروندان در آن ثبت‌نام و احراز هویت شوند و پیش از اقدام به سوخت‌گیری، از طریق سامانه جایگاه خود را انتخاب کنند و کدی را که برای آنها ارسال می‌شود، وارد دستگاه مستقر در جایگاه سوخت کنند.

به محض وارد کردن کد مربوطه، از طریق ارتباطاتی که با سرورهای مرکزی برقرار می‌شود، افراد امکان سوخت‌گیری پیدا می‌کنند. هزینه سوخت بعد از سوخت‌گیری، بدون استفاده از کارت بانکی از حساب بانکی افراد کاسته می‌شود.

بر اساس اعلام مجری طرح، پیش‌شرط این فرآیند آن است که شهروندان یک یا چند حساب بانکی را به پلتفرم متصل کنند و به دولت و پلتفرم اجازه دهند که هزینه سوخت‌گیری انجام شده را از حساب آنها برداشت کند.

این طرح آزمایشی قرار است در پنج جایگاه سوخت متعلق به شهرداری تهران به صورت تدریجی اجرا شود.

عضو کمیسیون انرژی مالک شریعتی در بیان اهمیت این طرح می‌گوید که فیزیک کارت سوخت یکی از پایه‌های قاچاق است که با حساب بانکی افراد چنین بستری دیگر فراهم نیست و بسیاری از کارت‌های سوخت به نام مالک اول است و دولت نمی‌تواند این مساله را رصد کند.

به گفته وی این موضوع نه منجر به تغییر سهمیه و نه افزایش قیمت بنزین نمی‌شود و این دو مؤلفه همچون گذشته است اما می‌تواند زیر ساختی برای آینده توزیع عادلانه یارانه‌ها باشد.