این 4 استان رکورددار مصرف قاتل محبوب هستند

مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: نوشابه‌ها بی‌ارزش و مضرند؛ افزایش مصرف آن‌ها خطر چاقی، دیابت و سرطان را بالا می‌برد.

خبر را برای من بخوان

مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: نوشابه‌ها بی‌ارزش و مضرند؛ افزایش مصرف آن‌ها خطر چاقی، دیابت و سرطان را بالا می‌برد.

احمد اسماعیل‌زاده، مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اظهار کرد: بر اساس تحقیقات انجام‌شده، نوشابه‌ها حاوی مقادیر زیادی قند افزوده و گاز هستند و هیچ‌گونه خاصیت مفیدی برای سلامت ندارند.

وی افزود: تحقیقات متعدد نشان داده‌اند که افزایش مصرف نوشابه‌ها خطر ابتلاء به چاقی و دیابت را به‌شدت افزایش می‌دهد و حتی می‌تواند خطر ابتلاء به برخی سرطان‌ها را نیز بالا ببرد.

افزایش مصرف نوشابه، عامل چاقی و دیابت

به گفته اسماعیل‌زاده؛ قند موجود در نوشابه‌ها یک قند خالی و فاقد مواد مغذی است که در طولانی‌مدت می‌تواند منجر به دریافت کالری اضافی، اضافه‌وزن و تجمع چربی در بدن شود. علاوه بر این، اسید فسفریک موجود در نوشابه‌ها تعادل کلسیم و فسفر را در بدن به هم زده و باعث افزایش دفع ادراری کلسیم می‌شود، که این امر می‌تواند خطر ابتلاء به پوکی استخوان را افزایش دهد.

اسید فسفریک نوشابه‌ها؛ تهدیدی برای استخوان‌ها

اسماعیل‌زاده تأکید کرد: نوشابه‌ها به دلیل خاصیت اسیدی، برای سیستم گوارشی بسیار مضر هستند و با افزایش اسیدیته معده، می‌توانند به مخاط آن آسیب رسانده و افراد را مستعد ابتلاء به ریفلاکس و سایر اختلالات گوارشی کنند و از سوی دیگر، نوشابه‌ها خاصیت ادرارآوری دارند که باعث افزایش دفع کلسیم از طریق ادرار می‌شود و این مسئله در دراز مدت خطر پوکی استخوان را افزایش می‌دهد.

مصرف بالای نوشابه در استان کهگیلویه و بویراحمد

وی ادامه داد: بر اساس آمارهای اخیر، استان کهگیلویه و بویراحمد با مصرف ۳۲.۵ میلی‌لیتر نوشابه در روز، بیشترین مصرف نوشابه را در کشور دارد و این در حالی است که علت این مصرف بالا هنوز به طور دقیق مشخص نشده و اطلاعات کافی در این زمینه وجود ندارد، که ممکن است فرهنگ غذایی خاص مردم این استان، نقش مهمی در این مصرف بالا ایفا کند.

به گفته اسماعیل زاده؛ پس از استان کهگیلویه و بویراحمد، استان‌های خراسان رضوی با ۲۸.۵ میلی‌لیتر و تهران و قم با ۲۶.۵ میلی‌لیتر در روز، در رتبه‌های بعدی مصرف نوشابه قرار دارند و در مقابل، استان‌های اردبیل، چهارمحال و بختیاری و مازندران کمترین میزان مصرف نوشابه را دارند.

کدام استانها رکورددار مصرف قاتل محبوب هستند؟

وی افزود: افزایش مصرف نوشابه‌ها، به دلیل تأثیر مستقیم بر چاقی، می‌تواند خطر ابتلاء به پرفشاری خون، دیابت، مقاومت به انسولین و کبد چرب را افزایش دهد. تحقیقات نشان داده‌اند که مقاومت انسولینی با برخی از سرطان‌ها ارتباط دارد و از آنجا که مصرف نوشابه‌ها موجب افزایش چاقی و مقاومت انسولینی می‌شود، می‌تواند خطر ابتلاء به سرطان سینه و سرطان کولورکتال را نیز بالا ببرد.

اسماعیل‌زاده ادامه داد: نوشابه‌ها هیچ ماده مغذی مفیدی برای بدن ندارند که بتوان مصرف آن‌ها را توصیه کرد و در حقیقت، هیچ ترکیب مفیدی در نوشابه‌ها وجود ندارد که بتوان آن را عاملی برای بهبود سلامت دانست.

اسماعیل‌زاده خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین بررسی‌های انجام‌شده در کشور، میانگین مصرف روزانه نوشابه در افراد بزرگسال ۲۲ میلی‌لیتر در مناطق شهری، ۱۶ میلی‌لیتر در مناطق روستایی و نزدیک به ۳۰ میلی‌لیتر در مناطق حاشیه شهر است.

وی افزود: در مجموع، با در نظر گرفتن تمام مناطق، مصرف نوشابه در کشور همچنان در سطح بالایی قرار دارد، که این مسئله نیازمند اقدامات جدی برای کاهش آن است.

برچسب ها :