اصلی‌ترین عامل حمله احتمالی علیه ایران چیست؟

برخورداری ایران اسلامی از ظرفیت‌ها، مقدورات و توانمندی‌های راهبردی هم در ایجاد بازدارندگی از جنگ و پاسخ به شرارت احتمالی دشمن در جنگی محدود و نقطه‌ای تا گسترده و طولانی و هم در حفظ دارایی‌های راهبردی کشور کارایی و اثربخشی بالایی دارد.

خبر را برای من بخوان

برخورداری ایران اسلامی از ظرفیت‌ها، مقدورات و توانمندی‌های راهبردی هم در ایجاد بازدارندگی از جنگ و پاسخ به شرارت احتمالی دشمن در جنگی محدود و نقطه‌ای تا گسترده و طولانی و هم در حفظ دارایی‌های راهبردی کشور کارایی و اثربخشی بالایی دارد.

همزمانی لفاظی‌ها و تهدیدات مقامات رژیم صهیونیستی و امریکایی علیه جمهوری اسلامی ایران و برخی تحرکات و تقویت یگان‌های نظامی مستقر در منطقه یا نزدیک به منطقه و همچنین نشست‌های فرماندهان امریکایی با فرماندهان رژیم صهیونیستی و انجام تمرین‌های مشترک عملیاتی آنها که با اقدامات روانی سران کاخ سفید برای القای دوگانه مذاکره یا جنگ، همراه شده است، از سوی برخی ناظران و تحلیلگران سیاسی و نظامی به معنای فراهم شدن زمینه جنگ و اقدام نظامی علیه ایران به حساب می‌آید.

گرچه در نقطه مقابل، اوضاع به هم ریخته داخلی در امریکا و اراضی اشغالی فلسطین، ورود ترامپ به چالش‌ها و تنش‌های چندجانبه در چندین جبهه مختلف اقتصادی، سیاسی و امنیتی و تقابل با دوستان، شرکا و متحدان قبلی که آنان را به رقبای جدید تبدیل و مستعد منازعه نیز ساخته و همچنین ناکام ماندن امریکا و رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت کشور یمن، نیز حاکی از وجود ابهام نسبت به آمادگی آنان در ورود به جنگی گسترده علیه جمهوری اسلامی است که پیامدهایی، چون عدم کنترل ابعاد و محدوده جنگ احتمالی و آثار چندجانبه آن به ویژه بر قیمت انرژی و به خطر افتادن سرنوشت بسیاری از پایگاه‌های راهبردی امریکا در منطقه غرب آسیا و فراتر از آن، احتمال ورود امریکا به جنگ علیه ایران را با سؤالات و تردیدهای جدی مواجه می‌سازد. به‌ویژه اینکه در چنین شرایطی که اقدام جنگی امریکا علیه ایران می‌تواند زمینه‌ساز جنگ جهانی سوم شود، امکان تشکیل ائتلاف توسط امریکا با کشورهای غربی هم، در سایه رقابت‌های اقتصادی و جنگ تعرفه‌ها قرار گرفته و به شدت سخت شده است و تشکیل ائتلاف و ورود به جنگ به صورت دسته‌جمعی یکی از الزامات راهبردی و دائمی جنگ برای کشورهای غربی به حساب می‌آید.

از این رو شاید اصلی‌ترین عامل شکل‌گیری حمله احتمالی علیه ایران، اصرار رژیم صهیونیستی باشد که با تصور جبران یا رفع بحران موجودیتی که پس از حمله حماس به اراضی اشغالی در اکتبر سال ۲۰۲۳ دامنگیر رژیم شده، چنین اقدامی را دنبال نماید. با توجه به همین احساس تهدید موجودیت از یکسو و تصور غلط ناشی از قرار داشتن ایران در موقعیت آسیب ضربه‌پذیری از سوی دیگر است که رژیم صهیونی را به توهم انتقامجویی علیه ایران و قدرت‌نمایی برای ترمیم بازدارندگی خود در برابر مقاومت اسلامی انداخته است.

در همین حال روی کار آمدن ترامپ و نیاز او به توافقی با ایران برای مانور قدرت، و سابقه حمایت همه جانبه‌اش از رژیم صهیونیستی، این طمع را در سران رژیم برای کشاندن امریکا به جنگ علیه ایران تقویت کرده است.

در مواجهه با چنین شرایطی، ایران اسلامی با وجود اینکه به دنبال اجتناب از جنگ و درگیری است ولی چاره‌ای جز آمادگی برای پاسخ به شرارت احتمالی نداشته و گرچه احتمال ورود امریکا به جنگ خیلی هم متصور نیست، اما با نگاه به رفتار غیرقابل پیش‌بینی ترامپ و همچنین رفتار هیستریک و عصبی رژیم صهیونیستی، خود را برای هرگونه درگیری احتمالی آماده نماید.

برخورداری ایران اسلامی از ظرفیت‌ها، مقدورات و توانمندی‌های راهبردی هم در ایجاد بازدارندگی از جنگ و پاسخ به شرارت احتمالی دشمن در جنگی محدود و نقطه‌ای تا گسترده و طولانی و هم در حفظ دارایی‌های راهبردی کشور کارایی و اثربخشی بالایی دارد.

این مجموعه ظرفیت‌ها وتوانمندی‌ها که حاصل تجربه هشت سال دفاع مقدس، رصد تغییرات و تحولات در تهدیدهای دشمن و برخی وقایع و رخدادهای پندآموز مثل حمله امریکا به افغانستان و عراق، تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه لبنان، سوریه و یمن است، در ابعاد سخت‌افزارانه و نرم‌افزارانه شرایط قابل قبولی را برای پدافند و آفند در برابر شرارت‌های دشمنان فراهم آورده که مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از:

۱- نیروی انسانی کارآزموده، جهادی و شهادت‌طلب و شجاع که علاوه بر آموزش‌های متداول در نیروهای مسلح، تجربه هشت سال دفاع مقدس، مقابله با تروریست‌های تکفیری و شناخت ضدانقلاب و برانداز داخلی را نیز در کارنامه درخشان خویش دارد و دارای عقبه مردمی و داخلی به عمق بسیج مردمی و حتی شهروندان غیرتمند عادی است که در طول تاریخ در برابر دشمن متجاوز بیرونی سدی آهنین و محکم را تشکیل داده و از کیان ملی خود دفاع کرده‌اند.

۲- توان طراحی عملیات و فرماندهی مستقل، بومی و ابتکاری متکی بر تجربه و تمرین میدانی و اعتماد به نفس متکی بر باورهای دینی، انقلابی و میهنی که در شیوه و روش نیز می‌تواند به شکل ترکیبی عمل کرده و در شرایط جنگ نامتقارن دشمن را با شرای ابهام و گیجی راهبردی مواجه و خالق معادلات و موازنه‌های جدید و شناخته نشده باشد.

۳- برخورداری از طیفی از سلاح‌ها و جنگ‌افزارهای راهبردی، به‌ویژه ذخایر سنگین و بالای موشک و پهپاد و آن هم در شهرهای موشکی زیرزمینی، پراکنده و طیفی از شناورهای آشکار و پنهان جنگی و سامانه‌های انبوه و متنوع پدافند ضدهوایی که در پیوند با اراده به کارگیری آن به صورت مستقل، امکان پاسخ به هر نوع تجاوز و شرارت را در هر شرایطی و موقعیت به نیروهای مسلح می‌دهد.

۴- برخورداری از عمق منطقه‌ای و داخلی با حمایت اضلاع مقاومت اسلامی در منطقه از ایران و حضور نیروهای بسیج مردمی در طول و عرض جغرافیایی کشور که هم فضای منطقه را می‌تواند برای دشمنان ناامن سازد و هم در داخل با هرگونه شرارت و ناامنی داخلی مقابله کند.

۵- قرار داشتن ولی‌فقیه در جایگاه فرماندهی کل قوا که نه تنها مشروعیت‌بخش هرگونه اقدام و عمل نظامی است، اجرای فرامین نظامی او با اشتیاق درونی نیروهای جهادی درهم آمیخته و تاب‌آوری و استقامت را با سرعت و چابکی برای پیشبرد فرامین به شوق ادای تکلیف و کسب پاداش رقم زده و زمینه نبردهای عاشورایی و حماسی را فراهم می‌آورد.

وجود این ظرفیت‌ها نه تنها امکان دفاع و پاسخ به شرارت در مرزها، بلکه کشاندن جنگ به فراتر از مرزها و ایجاد هزینه‌های سنگین برای دشمن و هر کشوری که به او کمک کرده یا فضا داده باشد، فراهم کرده و احتمال تبدیل جنگ محدود و نقطه‌ای در نظر دشمن را به جنگی گسترده و پرشدت و خارج از قدرت و کنترل متصور می‌سازد. به عبارتی با برخورداری ایران اسلامی از این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها، شاید دشمن بتواند جنگی را با تصور دستیابی به هدف یا اهدافی مشخص شروع کند، اما مسلماً پایان دادن به آن و کنترل پیامدها و ابعاد خسارت‌بار آن برای خود، منطقه و حتی جهان ناتوان خواهد بود و در این صورت علاوه بر اینکه پاسخ شرارت خود را از ایران خواهد گرفت باید پاسخگوی سطوح دیگری از کشورها و قدرت‌هایی که متضرر این جنگ احتمالی خواهند بود نیز باشد.