ترامپ تعرفههای ۱۰۴ درصدی بر چین اعمال کرد
کاخ سفید اعلام کرد که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تعرفههای واردات بر کالاهای چینی را به ۱۰۴ درصد افزایش داده است.
به گزارش سایت طلا،تعرفههای 104 درصدی آمریکا علیه چین که از روز 9 آوریل (20 فروردین) اجرایی خواهد شد، به دنبال آن اعمال شد که پکن به خواسته واشنگتن برای لغو تعرفههای 34 درصدی علیه کالاهای آمریکایی توجهی نکرد.
رئیسجمهور آمریکا، صبح چهارشنبه پس از اینکه ضربالاجل برای چین بمنظور حذف تعرفهها بر کالاهای آمریکایی تمام شد، تعرفه 104 درصدی را بر چین اعمال خواهد کرد.
مقامات کاخ سفید به واشنگتن اگزمینر گفتند که چین «تا ظهر» روز سهشنبه فرصت داشت تا از نرخ تعرفه 34 درصدی که پکن در پاسخ به تعرفههای هفته گذشته ترامپ اعلام کرده بود، عقب نشینی کند. طبق اعلام کاخ سفید، نرخ 104 درصدی از روز چهارشنبه ساعت 12:01 بامداد به وقت محلی اعمال خواهد شد.
چهارشنبه گذشته در مراسمی در باغ گل رز کاخ سفید، رئیس جمهور آمریکا یک تعرفه ثابت 10 درصدی را بر تمام شرکای تجاری آمریکا افزایش داد. نرخ موثر تعرفه علیه چین تا روز دوشنبه، 54 درصد تعیین شده بود.
ترامپ در شبکه اجتماعی تروث گفته بود: اگر چین تا 8 آوریل (امروز سهشنبه) از افزایش 34 درصدی عقب ننشیند، ایالات متحده تعرفههای اضافی 50 درصدی را بر چین اعمال خواهد کرد که از 9 آوریل اعمال میشود.
وی اضافه کرد: علاوه بر این، تمام مذاکرات با چین در مورد دیدارهای درخواستی آنها با ما خاتمه خواهد یافت. مذاکرات با کشورهای دیگر که همچنین درخواست ملاقات کردهاند، بلافاصله آغاز خواهد شد.
بمب 761 میلیارد دلاری چین علیه آمریکا
در میانه بحران تعرفهای آمریکا و چین که به سمت جنگ تعرفهای پیش میرود، پکن اهرمی دارد که آمریکا ندارد و آن اوراق قرضه خزانهداری است.
چین حدود 761 میلیارد دلار از اوراق قرضه خزانهداری ایالات متحده را در اختیار دارد و فروش این داراییها میتواند ضربهای شدید به اقتصاد آمریکا وارد کند.
خبرگزاری اسپوتنیک، در میانه دستور ترامپ برای افزایش تعرفه واردات از چین تا 104 درصد، با طرح مسأله فوق این سؤال را مطرح کرد که اما آیا پکن واقعاً دست به چنین اقدامی خواهد زد؟
تام لونگو، تحلیلگر مالی، به خبرگزاری اسپوتنیک گفت که به دلیل مازاد تجاری عظیم با آمریکا، چین دلارهای دریافتی را از طریق خرید اوراق قرضه بازگردانی میکند تا ریسکهای ارزی را کنترل کرده و ثبات اقتصاد خود را حفظ کند.
تام لونگو در این بخش به یک واقعیت کلیدی در روابط مالی چین و آمریکا اشاره میکند. چین هر سال مقدار زیادی کالا به آمریکا صادر میکند و در نتیجه، مقدار زیادی دلار آمریکا بهدست میآورد. حالا چین با این حجم عظیم دلار چه کار میکند؟
او میگوید چین این دلارها را بهجای نگهداری بهصورت نقد یا تبدیل به ارز دیگر، بهطور عمده صرف خرید اوراق قرضه دولتی آمریکا میکند. چرا این کار را میکند؟ دو دلیل اصلی دارد:
کنترل ریسکهای ارزی: اگر چین بخواهد همه آن دلارها را بفروشد یا به یوان یا ارز دیگری تبدیل کند، باعث میشود ارزش دلار کاهش و ارزش یوان افزایش یابد. این اتفاق صادرات چین را گرانتر و در نتیجه کمتر رقابتی میکند. با خرید اوراق قرضه، چین عملاً دلار را در گردش مالی نگه میدارد و از نوسانات شدید نرخ ارز جلوگیری میکند.
حفظ ثبات اقتصادی داخلی: خرید اوراق قرضه، راهی نسبتاً امن برای سرمایهگذاری آن دلارهاست. اوراق خزانهداری آمریکا یکی از امنترین داراییهای جهان شناخته میشود. بنابراین چین با این کار هم دلارهایش را بهطور مطمئن سرمایهگذاری میکند، هم ثبات مالی و پولی خود را حفظ مینماید.
به زبان ساده، چین این کار را میکند تا هم صادراتش آسیب نبیند، هم داراییهای دلاریاش را بهشکلی سودآور و کمریسک مدیریت کند.
با وجود کاهش میزان داراییها در گذشته، لونگو معتقد است که پکن بهطور گسترده دست به فروش نخواهد زد، چرا که این اقدام ارزش یوان را افزایش داده و به صادرات آسیب میزند.
به گفته لونگو، چین آغاز به عرضه اوراق قرضه مبتنی بر یوان به کشورهای جنوب شرق آسیا مانند مالزی و تایلند کردهاست؛ گامی تدریجی برای کاهش وابستگی به دلار.
انتهای پیام/
انتهای پیام/