دلیل تداوم افزایش قیمت طلا در روزهای آینده

تحلیلگران عقیده دارند با توجه به این‌که قیمت طلا اخیراً بارها رکورد زده، روند افزایشی آن ادامه خواهد داشت و بی‌ثباتی‌های عوارض این روند را طولانی‌تر می‌کند.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا،قیمت طلا در بحبوحه ادامه بی‌ثباتی طرح‌های عوارض ترامپ و تأثیر آن بر اقتصاد جهان تثبیت‌شده و تغییر چندانی نداشت.

روز گذشته پس از آنکه کاخ سفید اعلام کرد گوشی‌های هوشمند و رایانه‌ها از تعرفه‌های متقابل ترامپ بر چین معاف شده‌اند، میزان ریسک‌پذیری بهبود یافت و همین امر، افت قیمت فلز زرد را رقم زد به طوری که به 3202 دلار هم رسید.

قیمت هر اونس طلا امروز با 4 دلار افزایش به 3225 دلار رسید.قیمت طلا در شرایطی در معاملات امروز تثبیت‌شده که آمریکا آماده وضع دور جدید عوارض می‌شود.

بارت مِلِک، رئیس استراتژی‌های کامودیتی اعلام کرد: «برخی معاملاتِ همراه با ریسک باعث شد طلا از اوج‌ خود فاصله بگیرد، اما وضعیت برای این فلز گران‌بها همچنان بسیار خوب است.»

پیتر گرانت، معاون رئیس و استراتژیست ارشد فلزات اعلام کرد: «شاید آسودگی نسبی در جبهه تعرفه‌ها و معافیت وسایل الکتریکی باعث شده است بخشی از تقاضا برای دارایی‌های امن از میان برود.»

او افزود:‌ «با این حال، نااطمینانی ادامه‌دار درباره تجارت و تعرفه‌ها، تضعیف شاخص دلار و بازدهی‌های پایین‌تر، از عوامل حمایتی برای طلا به حساب می‌آیند.»

آمریکا درحال بررسی واردات محصولات دارویی و نیمه‌رساناها در تلاش برای وضع عوارض بر این دو بخش است. این در حالیست که وابستگی شدید آمریکا به محصولات دارویی خارجی و ریزتراشه‌ها یک مسئله امنیت ملی است.

ترامپ در روز یکشنبه اعلام کرد نرخ عوارض بر واردات نیمه‌رساناها را هفته آینده اعلام می‌کند.

تحلیلگران عقیده دارند با توجه به این‌که قیمت طلا اخیراً بارها رکورد زده، روند افزایشی آن ادامه خواهد داشت و بی‌ثباتی‌های عوارض این روند را طولانی‌تر می‌کند.

دراین‌بین، رافائل باستیک، رئیس فدرال رزرو آتلانتا گفت بی‌ثباتی طرح عوارض آمریکا و سایر سیاست‌های این کشور رشد اقتصاد را متوقف کرده است، بنابراین بانک مرکزی باید منتظر شفافیت بیشتر شرایط باشد.

طلا به‌عنوان یک سرمایه غیر سودده همواره یک پشتوانه ایمن در برابر بی‌ثباتی‌های جهانی و تورم بوده و شرایط نرخ پایین بهره به نفع آن است.

اطلاعات شورای جهانی طلا نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری در صندوق‌های قابل معامله در بورس طلای چین از ابتدای ماه جاری نسبت‌به کل سه‌ماهه اول افزایش داشته و حتی بیشتر از جریان سرمایه به صندوق‌های آمریکایی بوده‌است.

طبق گزارش رویترز، تحلیلگران اظهار کردند که قیمت طلا در چین به عنوان مصرف‌کننده اصلی، تحت تاثیر افزایش تقاضا برای دارایی‌های امن مانند طلا در پی تشدید جنگ تجاری آمریکا و چین، بیش از قیمت‌های شاخص جهانی افزایش یافت.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با 0.04 درصد افزایش به 32 دلار و 18 سنت رسید و پلاتین با یک افزایش 0.24 درصدی 955 دلار و 10 سنت معامله می‌شود.

گلدمن ساکس در میان بانک‌های اصلی جهان، بیش از همه درباره چشم‌انداز فلز زرد صعودی ماند و پیش‌بینی خود درباره قیمت طلا در پایان سال 2025 میلادی را به 3700 دلار در هر اونس رساند. این بانک بزرگ آمریکا علت این پیش‌بینی را تقاضای قوی‌تر از حد انتظار از سوی بانک‌های مرکزی و ریسک‌های صعودی مربوط به رکود دانست که بر جریان‌‌های صندوق‌های قابل معامله در بورس تأثیر خواهد داشت.

گلدمن ساکس همچنین برآورد خود از تقاضای بانک‌های مرکزی برای طلا را از ۷۰ تن در ماه ارزیابی قبلی، به ۸۰ تن افزایش داد.