در «اتاق بحران» کاخ سفید درباره ایران چه گذشت؟

ترامپ و دستیارانش در اتاق بحران درباره گام‌های بعدی مذاکره با ایران نشست برگزار کردند.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا، ترامپ و دستیارانش در اتاق بحران درباره گام‌های بعدی مذاکره با ایران نشست برگزار کردند.

رئیس‌جمهور آمریکا و دستیاران ارشد او درباره مذاکرات ایران و گام‌های بعدی در «اتاق بحران» کاخ سفید گفت‌و‌گو کردند.

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، ترامپ و دستیارانش در اتاق بحران درباره گام‌های بعدی مذاکره با ایران نشست برگزار کردند؛ آمریکا بار دیگر تاکید کرد ایران نباید برنامه غنی‌سازی داشته باشد.

بر اساس گزارش‌ها، جلسهٔ یاد شده در «اتاق بحران» کاخ سفید برگزار شد که معمولاً از آن برای تصمیم‌گیری‌های مهم استفاده می‌شود.

به گزارش رویترز، یکی از مقامات کاخ سفید در این زمینه گفته که برگزاری جلسه در این مکان امری غیرعادی نیست؛ زیرا مرتباً در آن‌جا به ترامپ اطلاع‌رسانی می‌شود.

منبع دوم این خبرگزاری که در جریان این دیدار بوده، گفته که رئیس‌جمهور آمریکا و دستیاران ارشد او درباره مذاکرات ایران و گام‌های بعدی گفت‌و‌گو کردند.

سایت اکسیوس گزارش داد که در جلسه اتاق بحران کاخ سفید، چهره‌هایی، چون جی‌دی ونس، معاون اول رئیس‌جمهوری، مارکو روبیو وزیر خارجه، پیت هگست، وزیر دفاع، مایک والتز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، استیو ویتکاف، فرستاده ویژهٔ ترامپ، جان راتکلیف، رئیس سی‌آی‌ای و دیگر مقام‌های ارشد حضور داشتند.

به نوشته این سایت، در حالی‌که ونس و ویتکاف همواره از دیپلماسی حمایت کرده و خواهان سازش برای رسیدن به توافق با ایران هستند، چهره‌هایی، چون روبیو و والتز رویکردی سختگیرانه دارند. ترامپ نیز از یک سو خواستار توافق و حل دیپلماتیک بحران هسته‌ای است و از سوی دیگر ایران را به اقدام نظامی تهدید کرده است.

پیش از این نشست، ترامپ با هیثم بن طارق، سلطان عمان، تلفنی گفت‌و‌گو و دربارهٔ نقش میانجی‌گری این کشور بین ایران و آمریکا رایزنی کرد. خبرگزاری رسمی عمان گزارش داده که دو طرف بر حمایت از مذاکرات برای دستیابی به نتایج مطلوب تأکید کردند.

ترامپ روز دوشنبه به خبرنگاران در دفتر بیضی شکل ریاست جمهوری در کاخ سفید گفت که ایران باید در مذاکرات سریع پیش برود و مدعی شد که ایران ممکن است از ما در مذاکرات هسته‌ای استفاده کند.

ترامپ بار دیگر تهدید کرد که از قدرت نظامی علیه ایران استفاده خواهد کرد. او گفت: اگر ما مجبور به انجام کار بسیار سختی باشیم، آن را انجام خواهیم داد.

ویتکاف شامگاه دوشنبه در مصاحبه با فاکس نیوز گفت که دور اول مذاکرات با ایران شنبه گذشته در عمان مثبت بوده است.

ویتکاف گفت موضع ایالات متحده این است که ایران باید غنی سازی اورانیوم را تا سطح ۲۰ درصد و تا سطح تسلیحاتی نزدیک به ۶۰ درصد متوقف کند، اما رد نکرد که ایرانی‌ها بتوانند به غنی سازی اورانیوم تا سطح ۳.۶۷ درصدی که برای برنامه انرژی هسته‌ای غیرنظامی نیاز است ادامه دهند.

ویتکاف اضافه کرد که هرگونه توافق هسته‌ای باید سطح غنی سازی ایران را تأیید کند و این کشور موشک‌های بالستیک نمی‌سازد که بتواند سلاح هسته‌ای حمل کند یا ماشه‌هایی بسازد که بتواند بمب‌های هسته‌ای را منفجر کند.

اظهارات ویتکاف با آنچه والتز در هفته‌های اخیر در مورد لزوم برچیدن کل برنامه هسته‌ای گفت بسیار متفاوت بود.

اظهاراتاو همچنین با آنچه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در دیدار هفته گذشته خود با ترامپ درباره لزوم برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران گفت، در تضاد بود، مانند آنچه او ادعا کرد در لیبی در سال ۲۰۰۳ اتفاق افتاد.

صبح روز سه شنبه، ویتکاف اظهارات خود را تغییر داد و در X نوشت که «هر ترتیب نهایی باید چارچوبی برای صلح، ثبات و رفاه در خاورمیانه ایجاد کند - به این معنی که ایران باید برنامه غنی سازی و تسلیحات هسته‌ای خود را متوقف کرده و حذف کند

صبح روز سه شنبه، ویتکاف اظهارات خود را تغییر داد و در X نوشت که «هر ترتیب نهایی باید چارچوبی برای صلح، ثبات و رفاه در خاورمیانه ایجاد کند - به این معنی که ایران باید برنامه غنی سازی و تسلیحات هسته‌ای خود را متوقف کرده و حذف کند.

از سوی دیگر، تَمی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست مطبوعاتی خواسته غیرعاقلانه استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا درباره ایران را تکرار کرد و گفت که ایران باید برنامه غنی‌سازی و تسلیحاتی خود را متوقف و حذف کند!

علرغم این تغییر مواضع «ویتکاف»، عباس عراقچی وزیر خارجه ایران گفته است ما در فاصله مذاکره مواضع متناقض و متضادی شنیدیم. آقای ویتکاف چند جور صحبت کرده است، مواضع واقعی پشت میز مذاکره روشن می‌شود.

از طرف دیگر حضرت آیت الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب، روز سه‌شنبه در در اولین دیدار سال نو با مسئولان ارشد سه قوه، گفتند که دور اول مذاکرات با آمریکا رضایت‌بخش بوده است.

ایشان با پرهیز دادن از «خوش‌بینی و بدبینی افراطی» به این گفت‌وگوها افزودند: در گام‌های اول تصمیم کشور به مذاکره خوب کار شده است، بعد از این هم باید با دقت حرکت کرد ضمن اینکه خطوط قرمزی برای ما و برای طرف مقابل کاملاً روشن است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: مذاکرات ممکن است به نتیجه برسد یا نرسد ما هم به این گفت‌وگوها نه خیلی خوش‌بین و نه خیلی بدبین هستیم البته به طرف مقابل خیلی بدبین هستیم اما به توانایی‌های خود خوش‌بین هستیم

دور بعدی مذاکرات بین آمریکا و ایران در روز شنبه قرار بود در رم برگزار شود. آمریکا، ایران و دولت ایتالیا آن را تایید کردند و برای هیئت ایرانی روادید صادر شده است.

اما عصر دوشنبه، وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد که محل برگزاری دور بعدی مذاکرات به مسقط بازگردانده شده است. مقامات ایالات متحده تغییر مکان را تایید نکرده‌اند.

منابع آگاه از این موضوع گفتند یکی از دلایل انتقال مذاکرات از رم این بود که انتظار می‌رود «ونس» معاون ترامپ در آخر هفته در آنجا حضور داشته باشد و کاخ سفید می‌خواهد از همپوشانی جلوگیری کند.