سایت خبری طلا

گزارش یک بیماری مسری و خطرناک در ایران

منبع: خبرگزاری مهر


سرخک به عنوان یک بیماری مسری و خطرناک شناخته می شود که سازمان جهانی بهداشت تلاش کرده این بیماری را در سراسر دنیا، کنترل و ریشه کن کند.


به گزارش سایت طلا، دو سال پیش بود که نامه قدردانی سازمان جهانی بهداشت به وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران بابت ریشه کنی سرخک در کشورمان، در صدر اخبار حوزه سلامت قرار گرفت.

این موفقیت در شرایطی برای کشور ما حاصل شد که هنوز بسیاری از کشورهای اروپایی، تاییدیه سازمان جهانی بهداشت در خصوص ریشه کنی سرخک و سرخجه را دریافت نکرده‌اند.

اما، حالا بعد از گذشته دو سال از چنین خبر خوشایندی برای نظام سلامت کشور، گزارش‌هایی از بازگشت این بیماری مسری داریم؛ به طوری که فروردین ۱۴۰۴، خبر ۷۰ مورد ابتلاء به سرخک در هرمزگان اعلام شد و در روزهای گذشته نیز سه مورد ابتلاء در یزد تأیید شده است.

در استان هرمزگان، ۲۸۳ مورد بیمار مشکوک به سرخک شناسایی شده بود که از این تعداد، ۷۰ مورد به طور قطعی به بیماری سرخک مبتلا بوده‌اند. این موارد در شهرستان‌های بندرعباس، جاسک، قشم، میناب، بشاگرد، بندرخمیر و رودان گزارش شده است. بیشترین مبتلایان از جمعیت حاشیه‌نشین و افرادی هستند که فاقد سابقه واکسیناسیون بوده‌اند. تنها دو کودک با سابقه دریافت واکسن ضد سرخک به این بیماری مبتلا شده‌اند.

در همین حال، مسعود شریفی معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد، عنوان داشته است که در روزهای اخیر افرادی با علائم سرخک به واحدهای درمانی و بهداشتی استان مراجعه کرده بودند که بعد از شناسایی اولیه، نمونه خون آنها اخذ و به آزمایشگاه مرجع در تهران ارسال شد.

وی افزود: بر اساس آزمایشگاه‌های انجام شده، ابتلای سه مورد یاد شده در استان قطعی است و مبتلایان هم ایرانی و هم اتباع غیر ایرانی هستند.

هر بیمار مبتلا به سرخک می‌تواند موجب ابتلای ۸ تا ۱۰ نفر دیگر شود. بنابراین، واکسیناسیون مهم‌ترین سد حفاظتی در برابر این بیماری است و باید پوشش واکسیناسیون در سطح بالایی باقی بماند تا از شیوع و گردش ویروس جلوگیری شود.

این در حالی است که قباد مرادی سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، دی ماه ۱۴۰۳ عنوان کرده بود که دانشگاه علوم پزشکی چابهار، واکسیناسیون تکمیلی با واکسن سرخک و سرخجه را با هدف پیشگیری از چرخش ویروس سرخک و قطع طغیان این بیماری در گروه سنی ۶ ماه تا ۵ سال در دست اقدام دارد.

از سوی دیگر، موارد ابتلاء به سرخک در کشور همسایه افغانستان رو به افزایش گزارش شده است که می‌تواند زنگ خطری برای نظام سلامت کشور ما باشد.