شما دعوتید به بازدیداز نمایشگاه طلاوجواهر تبریز
10 روز و 16 ساعت و40 دقیقه
من می آیم فرم ثبت نام آنلاین

فلز زرد به اوج یک ماهه بازگشت

چهارشنبه بعدازظهر با اعلام چند داده اقتصادی منفی از اقتصاد آمریکا بهای طلا با جهش روبه‌رو شد.

خبر را برای من بخوان

بهای اونس که هفته گذشته روی قیمت 1223 دلار متوقف شده بود، روز دوشنبه به رقم 1237 دلار رسید، اما سه‌شنبه قیمت 1232 دلاری تجربه شد. صبح چهارشنبه نیز بهای اونس به دلیل تقویت دلار با کاهشی قابل توجه روبه‌رو شد اما بعد تا لحظه تنظیم این خبر به 1236دلار رسید.

سه‌شنبه اتفاق جالبی در بازار طلا افتاد و آن اینکه دراین روز، بهای آتی فلز زرد با افزایش و بهای آنی آن با کاهش روبه‌رو شد. قیمت‌ها در نخستین ساعات این روز بار دیگر بهترین سطح در چهار هفته گذشته را تجربه کردند، اما با تاثیر عوامل خارجی این کالای ماندگار بخشی از ارزش خود را از دست داد.

تقویت شاخص دلار که از میانه‌های سه‌شنبه آغاز و چهارشنبه نیز ادامه یافت در کنار سقوط نفت برنت به کمترین بها در 4 سال گذشته به کاهش قیمت طلا کمک کرد. با این همه، تحلیل‌های فنی نسبت به هفته‌های گذشته با تعدیل روبه‌رو شده‌اند. دلیل تعدیل تحلیل‌ها این است که برخی کارشناسان معتقدند اونس قیمت کف خود را دو هفته پیش تجربه کرده است.

اما در کنار دلار که حدود دو ماه است تبدیل به مهم‌ترین عامل بازار طلا شده است، چندی است بهای نفت خام هم بدل به عاملی اثرگذارتر از قبل شده است. شاخص نایمکس در بدترین میزان خود در دو سال گذشته است.

بهای نفت صبح سه‌شنبه دوباره افت داشت و به 85 دلار در هر بشکه رسید. بر اساس گزارش آژانس انرژی بین‌المللی، بهای نفت در آینده نیز ضعیف خواهد ماند. به این ترتیب کاهش بهای نفت خام تبدیل به عامل کاهشی عمده‌ای در بازار کالاهای اساسی شده است.

کاهش بهای نفت خام برای کشورهای واردکننده این کالا خبر خوبی است، اما در کل باعث نگرانی‌هایی درباره وضعیت اقتصاد جهان شده است. یکی از مشکلات اقتصادهای عمده جهان تورم معکوس در جهان است که کاهش قیمت نفت می‌تواند آن را تشدید کند.

در این میان کشورهایی مانند روسیه هم از این وضعیت به شدت متضرر شده‌اند. سه‌شنبه ارزش روبل روسیه در برابر چندین ارز جهانی رکوردزنی معکوس داشت. اقتصاد این کشور از تحریم‌های غرب نیز آسیب دیده است. یک عامل مهم دیگر این روزها شاخص VIX است که دامنه نوسان بازار سهام را نشان می‌دهد.

با افزایش این شاخص، فراریت در این بازار بیشتر شده و بازار دارایی‌های امن با خریدهای بیشتری مواجه شده است. این یکی از عواملی است که در کنار نگرانی‌ها درباره اقتصاد جهان از سقوط طلا جلوگیری کرده است. سه‌شنبه گزارش‌های بد جدیدی از اقتصاد اروپا نیز منتشر شد.

برونداد صنعتی اتحادیه اروپا در ماه آگوست با 8/1 درصد افت روبه‌رو شد که با توجه به اینکه آلمان قوی‌ترین اقتصاد قاره سبز است به هیچ روی خبر خوبی نیست. رقم اعلام شده حتی از انتظار بازار هم کمتر بود.

سه‌شنبه شاخص ZEW که شاخص احساس اقتصادی آلمان است نیز اعلام شده که آن نیز با کاهش روبه‌رو شده بود. این شاخص برای ماه اکتبر منفی 6/3 واحد اعلام شده است. وضعیت بد اقتصاد اروپا به‌طور غیرمستقیم از عوامل کاهشی در بازار طلا است.

اما افت بهای اونس طلا چهارشنبه صبح نیز چنان‌که اشاره شد ادامه پیدا کرد و بعد توسط داده‌های اقتصادی بد خنثی شد. مهم‌ترین دلیل کاهش ابتدایی این روز و بازگشت طلا به محدوده 1220 دلار را ادامه تقویت دلار اعلام کرده‌اند. اما بعدازظهر اعلام شد که خرده‌فروشی آمریکا در ماه سپتامبر 03/0 درصد و شاخص بهای تولیدکننده درهمین ماه 01/0 درصد کاهش داشته است.

همچنین اعلام شد که شاخص تولید امپایراستیت در ماه اکتبر 01/0 درصد افت داشته است تا بهای اونس به 1240 دلار هم برسد. اما با توجه به اهمیت عامل دلار، پیگیری تحولات بازارهای جهانی ارز در روز چهارشنبه نیز حائز اهمیت است.

چهارشنبه دلار آمریکا مقابل دلار کانادا به بهترین نرخ برابری در 5 سال گذشته رسید. دلار همچنین در برابر کرون نروژ به بهترین ارزش در چهار سال گذشته رسید. کرون نروژ در برابر یورو نیز به بدترین سطح در دو ماه گذشته رسید.
یکی از دلایل افت دلار کانادا و کرون نروژ سقوط بهای نفت است. چهارشنبه یورو در برابر دلار کمی افت کرد، چراکه انتشار آمار بد از اروپا ادامه دارد.

به این ترتیب دلار که در دو هفته گذشته در چند روز کاری با افت روبه‌رو شده بود، دوباره احیا شد تا بتواند حمله مجددی را به‌طلا سامان داده باشد؛ حمله‌ای که در کل موفق اما در روز چهارشنبه ناکام بود.