سقوط غیر منتظره قیمت طلا؛ کاهش بیشتر در راه است؟
ریزش قیمت طلا ادامه دار شد تا جایی که امروز بالاخره وارد کانال 3200 دلاری شد.
قیمت طلای جهانی بالاخره به کانال 3200 دلاری سقوط کرد و بیش از یک درصد کاهش یافت و نتوانست کانال ۳۳۰۰ دلاری را حفظ کند.
در پی نشانههای مثبت از مذاکرات تجاری چین و آمریکا و کاهش تقاضای سرمایهگذاران برای داراییهای امن و افزایش ارزش دلار قیمت جهانی طلا کاهشی شد.
قیمت هر اونس طلا هم اکنون با 24 دلار کاهش نسبت به صبح امروز به 3280 دلار رسیده است.
این افت در حالی رخ داد که چین اعلام کرد در حال بررسی معافیت برخی واردات از آمریکا از تعرفههای ۱۲۵٪ است، اقدامی که به عنوان نشانهای از کاهش تنشهای تجاری میان دو کشور تلقی میشود.
در همین راستا، شاخص دلار آمریکا با افزایش ۰.۳ درصدی همراه بود. این امر تقاضا برای طلا در بازارهای بینالمللی را کاهش داد، زیرا قیمتگذاری طلا بر مبنای دلار صورت میگیرد و تقویت ارزش دلار، تملک طلا را برای دارندگان سایر ارزها پرهزینهتر میسازد.
طی هفتهای که گذشت قیمت طلا رکورد زد و به بالاترین میزان در تاریخ معاملات این فلز گرانبها رسید؛ اما حالا زین واودا، کارشناس مؤسسه اواندا، میگوید که طلا برای حفظ سطوح قیمتی بالای خود با چالشهایی از جمله خوش بینی نسبت به توافق تجاری بین چین و آمریکا روبرو است.
البته یکی از اصلیترین دلایل کاهش قیمت طلا در بازار جهانی در معاملات امروز هم رشد ارزش دلار آمریکا بود، چرا که خرید این فلز را برای مشتریان با ارزهای غیر از دلار گرانتر کرده و تقاضا را کاهش میدهد.
واودا معتقد است که هر گونه توافق تجاری بین چین و آمریکا موجب کاهش قیمت طلا به زیر ۳ هزار دلار خواهد شد. البته در این مسیر برخی عوامل دیگر نیز تأثیرگذار هستند.
به گزارش سایت طلا، قیمت طلا در سال جاری میلادی با رشدی نزدیک به ۷۰۰ دلار مواجه شده و در ابتدای هفته جاری، به اوج تاریخی ۳۵۰۰ دلار برای هر اونس دست یافت. تحلیلگران، این افزایش را عمدتاً ناشی از نگرانیهای ژئوپلیتیکی و بیثباتی در بازارهای مالی ارزیابی میکنند.
در ارتباط با چشمانداز آتی قیمت طلا، بانک گلدمن ساکس، با توجه به افزایش تدریجی تقاضا از سوی صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله (ETF) و تداوم خریدهای بانکهای مرکزی، به ویژه در بازار خارج از بورس لندن (OTC)، پیشبینی افزایش قیمت را مطرح کرده است.
با این حال، برخی تحلیلگران هشدار میدهند که طلا ممکن است وارد فاز "افراطی" شده باشد و در کوتاهمدت با اصلاح قیمتی مواجه شود. با توجه به عوامل بنیادی قوی مانند تقاضای بانکهای مرکزی و نقش طلا به عنوان پوشش ریسک در برابر نوسانات اقتصادی، انتظار میرود که در بلندمدت، طلا همچنان جایگاه خود را حفظ کند.