هزینه حج تمتع 1404 اعلام شد+ لیست داروهای ممنوعه

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه تعداد کل زائران حج ۸۵ هزار و ۸۵۰ نفر تا به امروز قطعی شده است، گفت: هزینه حج تمتع امسال برای هر زائر ۲۳۰ تا ۲۸۸ میلیون تومان است.

خبر را برای من بخوان

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه تعداد کل زائران حج ۸۵ هزار و ۸۵۰ نفر تا به امروز قطعی شده است، گفت: هزینه حج تمتع امسال برای هر زائر ۲۳۰ تا ۲۸۸ میلیون تومان است.

علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت ضمن تبریک دهه کرامت در خصوص عملیات حج تمتع سال جاری گفت: پروازها از روز دوشنبه آینده ۱۵ اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و تا ۱۰ خرداد ماه ادامه دارد. از ۱۵ تا ۶ خرداد زائران مدینه قبل و از ۲۴ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد پروازهای مدینه بعد انجام می‌شود و ده روز هم پروازهای مدینه به جده توأمان است. عملیات رفت ۲۶ روز است و با هدف کاهش مدت حضور زائران و توافقات صورت گرفته و همکاری دولت عربستان طول عملیات کوتاه‌تر شده است.

وی ادامه افزود: به طور میانگین ۴۱۰۰ نفر روزانه انتقال زائران در ۲۰ پرواز یا بیشتر انجام می‌شود. بجز ایران ایر هواپیمایی عربستان هم داریم که کلیه مسافران مشهد و بخشی تهران با این پرواز مشرف می‌شوند. در مجموع ۵۷۵ کاروان داریم. تعداد زائران خانم بیشتر و ۵۴ درصد کل زائران را تشکیل می‌دهند. میانگین سنی نیز ۵۷ سال است. امسال در این سفر معنوی از طریق ۴ آشپزخانه صنعتی مرکزی توسط آشپزهای حرفه‌ای سرویس دهی به زائران ارائه خواهد شد. در مدت گفته شده ۷ میلیون پرس غذا سرو می‌شود.

به گفته بیات، پیش بینی شده برای راحتی زائران با تمایل آنها در برگشت از مکه به مدینه بار اصلی را همکاران در مکه تحویل می‌گیرند و در فرودگاه مقصد تحویل می‌دهند. قراردادی هم با شرکت زمزم بسته شده و هر زائر ۵ لیتر آب زمزم را در گالن‌های استاندارد تحویل مسافر می‌دهند تا از چالش‌های مربوطه که سال‌های گذشته پیش می‌آمد جلوگیری شود. تمامی هتل‌ها اینترنت وای فای دارند و برای تأمین اینترنت همراه، سازمان حج با همکاری شرکت همراه اول اینترنت همراه را پیش‌بینی کرده است و برای هر مسافر بسته‌ای شامل ۵ گیگ اینترنت در نظر گرفته شده است و امکان برقراری ارتباط تا انتهای سفر به صورت چت بعد از اتمام بسته تا پایان سفر را هم دارند. ۶۰ دقیقه مکالمه رایگان نیز برای هر مسافر در این بسته وجود دارد.

رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه توضیحات خود گفت: ۱۹ هتل در مدینه دور حرم در فاصله چند دقیقه‌ای و ۵۷ هتل در مکه پیش بینی شده تا رفاه حال زائران تأمین شود. هر زمان هم که زایر اراده کند، می‌تواند به صورت رایگان از اتوبوس‌های مقابل هتل برای مشرف شدن و زیارت استفاده کند. طبق پیش بینی‌ها، دمای ۵۲ درجه پیش بینی شده و در این زمینه هم با یکی از قوی‌ترین شرکت‌های خدمات رسانی مشاعر برای تأمین سرمایش در عرفات همکاری و هماهنگی‌های کامل صورت گرفته است. البته در منا محدوده مناسک کوچک‌تر بوده و در جلسات آموزشی به زائران گوشزد شده تا با همکاری یکدیگر درجه سختی ایام منا کاهش یاید. در زمینه مسائل بهداشتی منا نیز سرویس‌های بهداشتی دوطبقه پیش بینی شده با این همه باید پیش از سفر آموزش‌های لازم ارائه می‌شود تا رضایتمندی در امسال بالاتر از سال‌های گذشته باشد.

بیات در خصوص گرانی واکسن مننژیت نیز توضیح داد: تزریق واکسن مننژیت مانند سایر سفرها ویژه کسانی است که دو تا سه سال گذشته واکسن نزدند و به این دسته از افراد، توصیه می‌شود که واکسن بزنند اما از آنجایی که این واکسن خارجی است و نرخ ارزی دارد، متأسفانه قیمت نسبت به سال گذشته نزدیک به دو برابر شد. برای سال آینده توصیه شده که هلال احمر با سازماندهی تدابیری برای کاهش قیمت‌ها داشته باشد.

به گفته رئیس سازمان حج و زیارت، تعداد کل زائران ۸۵ هزار و ۸۵۰ نفر تا به امروز قطعی شده است. مسن‌ترین زائر ۹۷ ساله و خردسال‌ترین ۷ ساله هستند. هزینه سفر تمتع امسال نیز برای هر فرد ۲۳۰ تا ۲۸۸ میلیون تومان است.

وی از پایان بساط دلالی خرید و فروش فیش‌های حج خبر داد و گفت: فرآیند نقل و انتقالات فیش‌های حج بزودی از طریق سامانه و به صورت سیستمی انجام می‌گیرد و البته دفاتر خدماتی تعرفه اندکی در این زمینه دریافت می‌کنند.

داروهای ممنوعه در سفر حج اعلام شد؛ همراه داشتن حتی یک قرص جرم است

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا اعلام کرد: پلیس از ادامه سفر افرادی که حتی به میزان بسیار اندک داروهای غیرمجاز همراه دارند، جلوگیری می‌کند.

سردار ایرج کاکاوند رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آغاز موسم حج و اعزام زائران به عربستان گفت: به منظور صیانت از عزت زائران ایرانی و پیشگیری از وقوع هرگونه حادثه ناخوشایند، رعایت هشدارهای پلیسی الزامی است. وی افزود: پلیس با حساسیت بالا، حتی نسبت به کمتر از یک گرم مواد مخدر نیز برخورد قانونی و قاطع انجام خواهد داد.

تجهیزات پیشرفته پلیس در فرودگاه‌ها

کاکاوند با تأکید بر توانمندی‌های عملیاتی، اطلاعاتی و فنی پلیس گفت: مأموران مجرب پلیس مبارزه با مواد مخدر با استقرار در فرودگاه‌های محل اعزام زائران و بهره‌گیری از تجهیزات پیشرفته، دستگاه‌های موادیاب، چهره‌زنی و بازرسی دقیق وسایل، قادر به شناسایی و کشف هرگونه جاسازی مواد مخدر هستند.

قوانین سختگیرانه ایران و عربستان در برخورد با مواد مخدر

وی همچنین به قوانین بازدارنده ایران اشاره کرد و افزود: طبق ماده ۱۷ قانون مبارزه با مواد مخدر، در صورت کشف هرگونه ماده مخدر یا روانگردان از زائر، علاوه بر جلوگیری از سفر، در مرحله اول گذرنامه فرد بین ۱ تا ۵ سال و در صورت تکرار تا ۱۵ سال باطل و فرد ممنوع‌الخروج خواهد شد.

کاکاوند به سختگیری‌های شدید کشور عربستان نیز اشاره کرد و گفت: در عربستان، حمل، خرید، فروش یا نگهداری حتی کمتر از یک گرم مواد مخدر نظیر تریاک، شیشه، هروئین، گل، گراس و ماری‌جوانا جرم محسوب شده و فرد متخلف به ۶ ماه تا یک سال حبس و جریمه سنگین نقدی محکوم می‌شود.

داروهای ممنوعه در عربستان؛ از متادون تا ریتالین

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر به زائران هشدار داد: حمل داروهایی نظیر قرص، شربت یا آمپول‌هایی که حاوی کدئین، دیازپام، کلونازپام، اگزازپام، متادون، ترامادول، ریتالین، بوپرنورفین و حتی برخی داروهای بیماری‌های خاص مانند صرع یا سرطان هستند، ممنوع است و موجب تشکیل پرونده قضائی و صدور حکم حبس و جزای نقدی در عربستان خواهد شد.

وی توصیه کرد: زائرانی که نیاز به مصرف داروی خاصی دارند، پیش از سفر با پزشک مشورت کرده و داروی جایگزین دریافت کنند. همراه داشتن نسخه پزشک و پرونده درمانی برای بررسی در کشور مقصد نیز الزامی است.

هشدار درباره داروهای گیاهی و پذیرش بار امانتی

کاکاوند به زائران توصیه کرد: از حمل داروهای گیاهی مانند شیرین‌بیان یا قره‌قروت که ممکن است به لحاظ ظاهری با مواد مخدر شباهت داشته باشند، خودداری شود. همچنین زائران نباید هیچ‌گونه بار یا وسیله‌ای را از افراد دیگر برای تحویل در خارج از کشور بپذیرند. چرا که قاچاقچیان گاهی از افراد ناآگاه برای انتقال مواد استفاده می‌کنند.

تأکید بر مشورت با پزشک و پرهیز از ریسک

وی در پایان افزود: زائرانی که نیاز به داروهای خاص دارند، حتماً با پزشک مشورت کرده و تأییدیه دارویی را قبل از حضور در مرز تهیه کنند. با توجه به استقرار تجهیزات پیشرفته در فرودگاه‌های کشور میزبان، حمل هرگونه مواد ممنوعه حتی به مقدار اندک، عواقب بسیار سنگینی به دنبال دارد.