درختان طلایی جایگزین چراغهای جاده

کشف توانایی نانوذرات طلا در ایجاد درخشش القایی در برگهای درختان، ایده استفاده از درختان کنار جاده ای به عنوان چراغهای خیابانی را به واقعیت نزدیکتر کرده است.

خبر را برای من بخوان


به گزارش سایت طلا به نقل از خبرگزاری مهر، محققان تایوانی در مرکز تحقیقات علوم کاربردی "آکادمیا سینیکا" با کار گذاشتن نانوذرات طلا در برگهای گیاه "باکوپا کارولینیانا" دریافتند زمانی که این برگها در معرض امواج طولانی ماورا بنفش قرار می گیرند، نانو ذرات طلا نور فلورسانت آبی-بنفشی خلق می کنند که در کلروفیلها پرتوی قرمز رنگ به وجود می آورد.

به گفته دانشمندان دیودهای نوری امروزه در بسیاری از نمایشگرها و چراغهای خیابانی جایگزین منابع نور سنتی شده اند. در بسیاری از این دیودهای نوری برای شبیه سازی نور با طول موجهای متفاوت از پودر فسفر استفاده شده است، با این همه این ماده به شدت سمی و پر هزینه است.

در نتیجه محققان تصمیم به یافتن ماده ای گرفتند که با داشتن آلایندگی و خطر کمتر برای انسانها و محیط زیست بتواند جایگزین پودر فسفر شود.

به گفته محققان تایوانی، برای جایگزین کردن چراغهای خیابانی توسط درختهای کنار جاده ای درخشان، باید در تکنولوژی ها و کارایی های مواد زیست تاب (مواد زیستی درخشان) بهبود و پیشرفتهای قابل توجهی انجام گیرد تا بتوان علاوه بر حفظ انرژی، از محیط زیست در برابر آلودگی محافظت کرد.

بر اساس گزارش گیزمگ، در آینده ای نه چندان دور امکان استفاده از دیودهای نوری زیستی برای درخشان کردن درختهای کنار جاده ای به وجود خواهد آمد و به این شکل به دلیل اینکه این دیودهای نوری فرایند فتوسنتز را در گیاهان تشدید می کنند، از میزان دی اکسید کربن هوا نیز کاسته خواهد شد.