روسیه یار سیزدهم اوپک می شود

روسیه که بزرگترین کشور تولیدکننده غیراوپک به شمار می رود، پس از افت شدید قیمت نفت، سیاست خود را تغییر داده و روند همگرایی با 12 عضو این سازمان را در پیش گرفته و به طور تلویحی اعلام کرده که از سیاست هایی که منجر به افزایش قیمت نفت شود، حمایت می کند.

خبر را برای من بخوان

روسیه در سال های گذشته، در اغلب موارد ساز ناسازگاری با اوپک زده و با صادرات گسترده تلاش می کرد که به درآمد حداکثری نفتی دست پیدا کند.

پیش از این، روسیه در صورت کاهش عرضه توسط اعضای اوپک، نه تنها تولید خود را کاهش نمی داد، بلکه با افزایش صادرات نفت خام سعی در تقویت جایگاه خود در بازار جهانی نفت داشت.

اما کاهش بی سابقه قیمت نفت خام این تولیدکننده بزرگ نفت خام را دچار چالش و باعث کاهش درآمدهای نفتی کرده است، بنابراین دولتمردان این کشور را ناچار کرده که به همگرایی با اوپک روی بیاورند.

کاهش قیمت نفت خام، روسیه را به یار سیزدهم اوپک تبدیل کرده و موجب شده که نماینده این کشور در کنار الجزایر، ایران، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اکوادور، آنگولا و ونزوئلا، در اجلاس 166 اوپک در وین حضور یافته و به طور غیررسمی به رایزنی با مقامات 12 عضو رسمی این سازمان بپردازد.

رویترز گزارش داده است که ایگور سچین رئیس بزرگترین شرکت تولیدکننده نفت روسیه (رزنفت) روز 25 نوامبر، یعنی درست 2 روز قبل از نشست کشورهای عضو اوپک در وین برای بحث در مورد کاهش قیمت نفت، به این شهر سفر خواهد کرد.

اعلام این خبر غیرمنتظره از سوی شرکت رزنفت، این احتمال را تقویت کرده سچین، که یکی از متحدان نزدیک ولادیمیر پوتین به شمار می رود، در مورد هماهنگی با اوپک برای توقف کاهش 30 درصدی قیمت نفت از ماه ژوئن تاکنون، با اعضای این سازمان گفت و گو خواهد کرد.

منابع رسمی ونزوئلا اعلام کردند که رافائل رامیرز وزیر امور خارجه این کشور و الکساندر نوواک وزیر انرژی روسیه در مسکو دیدار کردند و در مورد «ضرورت هماهنگی اقدامات در دفاع» از قیمت ها در بازار جهانی نفت، به بحث و تبادل نظر پرداختند.

کاهش قیمت نفت به زیر 80 دلار تمرکز بر نشست اوپک را افزایش داده و تجار این نشست را مهمترین نشست این سازمان از زمان بحران مالی 2008 می دانند.

سچین در سال های 2008 و 2009 و همزمان با سقوط قیمت نفت در طی بحران مالی به عنوان معاون نخست وزیر روسیه در نشست های اوپک شرکت کرده بود، اما در آن زمان روسیه در نهایت از اقدام هماهنگ با اوپک برای حمایت از قیمت نفت خودداری کرده بود.

همچنین در اتفاقی نادر، آلکساندر نوواک وزیر انرژی روسیه اعلام کرد که کشورش امکان کاهش تولید نفت خود برای حمایت از اقدامات اوپک برای افزایش بهای نفت را بررسی می کند.

خبرگزاری روسی ایتارتاس افزود: وزیر انرژی روسیه به خبرنگاران گفت دولت روسیه در حال حاضر بطور جدی امکان کاهش تولید نفت این کشور را بررسی می کند.

وی با بیان اینکه این مساله به بررسی دقیق نیاز دارد، اظهار داشت: در حال حاضر تصمیمی در این مورد گرفته نشده است و دولت بر روی این مساله برای تعیین شیوه درست تلاش می کند.

وزیر انرژی روسیه همچنین گفت: فناوری های استخراج و انتقال نفت روسیه با سیستم تولید نفت عربستان سعودی فرق می کند و به همین دلیل کاهش سریع تولید نفت در کشورمان دشوار است.

مساله کاهش بهای نفت برای روسیه به عنوان تولیدکننده نفت در بازار جهانی مشکلات فراوانی ایجاد کرده و این موضوع روز جمعه در جریان دیدار سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه با شاهزاده سعود الفیصل وزیر نفت عربستان سعودی در مسکو بررسی شد.

روسیه روزانه بیش از 10 میلیون بشکه نفت تولید و بخش عمده آن را به کشورهای دیگر صادر می کند.

کاهش بهای نفت در بازار جهانی موجب کاهش درآمدهای ارزی روسیه که حدود 60 درصد آن از صادرات نفت تامین می شود، شده است.