کاهش بهاي نفت در آسيا

بهای نفت روز پنجشنبه در بازار آسیا باز هم با کاهش همراه بود. این در حالی است که تحلیل گران پیش بینی می کنند اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت - اوپک - در نشست عصر روز پنجشنبه در وین اتریش سطح کنونی تولید خود را با وجود فشارها بر سر سقوط بهای نفت، حفظ کنند.

خبر را برای من بخوان


بر این اساس ، بهای نفت وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل در ماه ژانویه 89 سنت کاهش یافت و بشکه ای 72 دلار و 80 سنت معامله شد. بهای نفت برنت دریای شمال نیز برای تحویل در ماه ژانویه نیز با یک دلار و 19 سنت کاهش بشکه ای 76 دلار و 56 سنت داد و ستد شد.

این در حالی است که بهای نفت وست تگزاس اینترمدیت روز چهارشنبه در بازار نیویورک 40 سنت کاهش یافت و به پایین ترین رقم خود از سپتامبر 2010 رسید. بهای نفت برنت نیز در بازار لندن 58 سنت کاهش یافت.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت - اوپک - عصر روز پنجشنبه یکی از دشوارترین و مهم ترین نشست های خود را طی سال های اخیر برگزار خواهند کرد . این در حالی است که اعضای اوپک برای جلوگیری از روند نزولی بهای نفت تحت فشار قرار دارند زیرا بهای نفت از ماه ژوئن 30 درصد کاهش داشته است.

دیوید لنوکس تحلیل گر بازار انرژی در موسسه فت پرافتز در سیدنی استرالیا اعلام کرد:« همه چشم ها در حال حاضر به نشست اوپک دوخته شده است. گمان می رود آنها سطح کنونی تولید 30 میلیون بشکه در روز را حفظ کنند.»
او همچنین گفت:« این احتمال نیز وجود دارد که آنها دست به اقداماتی برای کاهش قابل توجه تولید خود بزنند . اوپک در گذشته نیز اقداماتی انجام داده که سبب تعجب همگان شده است. »

سانجیو گوپتا رئیس بخش نفت و گاز در موسسه ای آی اعلام کرد:« اگر اعلام نشود تولید نفت اوپک به صورت قابل توجهی کاهش خواهد یافت، بهای نفت تا پایان امسال به روند نزولی خود ادامه خواهد داد.»

این در حالی است که علی النعیمی وزیر نفت عربستان سعودی اعلام کرد انتظار دارد بهای نفت « در نهایت به ثبات برسد.» سخنانی که به نظر می رسد ریاض قصد ندارد تولید نفت خود را کاهش دهد. بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران درباره عرضه بیش از حد نفت در بازارهای جهانی ابراز نگرانی کرد.

زنگنه گفت:« همه کارشناسان حاضر در بازار معتقدند نفت بیش از حد به بازار عرضه شده است و سال آینده نیز این روند ادامه خواهد داشت.» این در حالی است که ونزوئلا و اکوادور نیز خواستار کاهش تولید نفت شده اند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از سنگاپور، اما کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با چنین اقدامی مخالفند مگر آن که سهم آنها در بازار تضمین شود.