ال پاییس: نفت سلاح اقتصادی شده است

روزنامه اسپانیایی" ال پاییس "نوشت که نفت اکنون به یک سلاح اقتصادی تبدیل شده و قیمت پایین آن به زیان کشورهای تولید کننده است و مشکل تراشی عربستان دربازار نفت ناشی از تغییر رفتار کنونی آن در جغرافیای سیاسی منطقه است.

خبر را برای من بخوان


ال پاییس می نویسد: کاهش تدریجی قیمت نفت از ماه ژوئن آغاز شد و در هفته های اخیر به بشکه ای 69 دلار رسید و سووالاتی درباره دلایل و آثار آن مطرح شده است.

اگر چه بیشتر تحلیلگران، کاهش تقاضای جهانی به همراه رکود اقتصادی اروپا، کاهش رشد اقتصادهای نوظهور و ابهام در مورد بهبود وضعیت اقتصادی آمریکا را به عنوان دلایل کاهش قیمت نفت عنوان می کنند، اما به نظر نمی رسد این موارد برای توضیح این امر کافی باشد.

ال پاییس افزوده است: انتظار نمی رود تقاضای نفت به طور محسوسی افزایش یا کاهش یابد. در واقع، پیش بینی های آژانس بین المللی انرژی برای سال 2015 حاکی از رشد تقاضای 1.2 درصدی است. در نتیجه برای تشریح کاهش قیمت های نفت، باید نگاه ها را در درجه اول به سوی تقاضا برد.

روزنامه اسپانیایی نوشت: کاهش قیمت نفت باید خبر خوبی برای کشورهای صنعتی باشد، زیرا کاهش هزینه تولید و قیمت، مشوق رونق فعالیت اقتصادی است. مشتریان نفتی با این امید که قیمت نفت در آینده کمتر می شود، خرید نفت را به تعویق می اندازند اما از سوی دیگر افزایش نرخ بهره های واقعی، سرمایه گذاران را دلسرد می کند.

ال پائیس می افزاید: نقشی که عربستان سعودی در این میان بازی می کند، اساسی است و تغییر رفتار کنونی عربستان سعودی را می بایست در چارچوب جغرافیایی سیاسی آن مورد بررسی قرار داد.

یکی از اهداف عربستان برای حفظ جایگاه خود در بازار نفت، بدون شک مشکل تراشی در میان مدت و دراز مدت برای منابع نفت غیر متعارف (استخراج نفتی در آبهای بسیار عمیق، مناطق دشوار مانند قطب شمال و نفت شیل و ماسه) است، با این هدف که به اندازه کافی به یک رقیب برای تولیدش تبدیل نشود و موقعیت او را در خطر نیندازد.

به نوشته این منبع، نفت مهمترین منبع انرژی برای اقتصادهای صنعتی نیست، بلکه می شود از آن به عنوان یک سلاح اقتصادی در صحنه های جغرافیایی -سیاسی استفاده کرد.