سایت خبری طلا

بازگشت جذابیت طلا

سایت طلا: هر چند طلا در آخرین روز هفته گذشته با ریزش همراه شد اما هفته ای افزایشی با رشد بیش از 24 دلاری اونس رقم خورد تا رشد طلا با وجود عوامل کاهشی بنیادی، اختلاف کارشناسان را در چشم انداز کوتاه مدت طلا برانگیزد.




به گزارش سایت طلا، نوسانات طلا طی هفته های گذشته بار دیگر توجه سرمایه گذاران بازار را به خود جلب کرده، و این افت و خیز جذابیت این بازار زرد
را درخشان تر کرده است.

براساس این گزارش، ریزش 34 دلاری اونس سبب شد تا برآیند پیش بینی ها در هفته ای که گذشت با وجود دربرگیری داده های مهم اقتصادی همچون نشست شورای حاکم بانک مرکزی اروپا، انتشار گزارش میزان اشتغال زایی آمریکا کاهشی شود.

اونس طلا طبق پیش بینی ها هفته کاری جدید را با توجه به رأی منفی سوئیس ها به افزایش ذخایر طلای بانک مرکزی با کاهش شدیدی آغاز و به پایین ترین سطح در سه هفته اخیر یعنی بهای کمتر از 1142 دلار رسید.
اما کاهش ارزش دلار، برداشته شدن محدودیت واردات طلا در هند و افت اعتبار اقتصاد ژاپن از سوی موسسه مودی با توجه به سطح پایین قیمتها میزان تقاضا را افزایش و اونس را به 1216 دلار رساند.

در روز یکشنبه 77 درصد مردم سوئیس به افزایش ذخایر طلای بانک مرکزی که از سوی یکی از احزاب این کشور مطرح شده بود، رأی منفی دادند.
البته رشد طلا در روز دوشنبه در حالی بود که نفت خام روی کمترین بها در 5 سال گذشته در نوسان بود.

بازار طلای تهران در روز دوشنبه شاهد کاهش شدید ارزش دلار بود که این امر سبب افت 2 هزار تومانی هر مثقال طلای 17 عیار شد و این در شرایطی است که بازار تهران دو روز ابتدایی هفته را تحت تأثیر روند افزایشی این ارز با افزایش سپری کرده بود. البته ریزش 34 دلاری اونس مانع از افزایش بیشتر قیمتها شد و هر مثقال به رشد 7 هزار تومانی اکتفا کرد.

در روز دوشنبه طلا نوسان شدیدی را تجربه کرد که تداوم آن در سه شنبه تاحدی طلا را از اوج قیمتی روز گذشته فاصله داد. در نظر تحلیلگران این میزان نوسان در چند سال اخیر بی سابقه بود.

طلا روز سه شنبه با تقویت ارزش دلار و ادامه افت بهای نفت خام کاهش و به بهای 1199 دلار و 20 سنت دست یافت. در این روز میزان شاخص بهای مصرف کننده اتحادیه اروپا اعلام شد که برای ماه اکتبر منفی 4 دهم درصد اعلام شد.
در این روز بازار تهران در حالیکه دلار با نوسان محدود قدری کاهش یافت، تحت تأثیر افزایش شدید شب گذشته طلای جهانی به هر مثقال طلای 17 عیار 2500 تومان افزود و ارزش این فلز زرد رنگ را به 424 هزار تومان رساند.

طلا روز چهارشنبه تحت تأثیر انتشار گزارش اشتغال زایی بخش خصوصی آمریکا که ضعیف تر از انتظارها بود، قرار گرفت اما تقویت دلار و کاهش یورو اثر آن را تاحدودی خنثی کرد. شاخص خرید مدیران اتحادیه اروپا که بدتر از انتظارها بود به افت یورو کمک کرد.
میزان ذخایر طلای صندوق اس پی دی آر با افزایش 2.4 تنی روبرو شد که این امر تا حد زیادی بر افزایش طلا موثر بود.

قیمت طلا در بازار داخل در دو روز پایانی هفته تغییر خاصی نداشت و در روز پنج شنبه ارزش طلا بر 423 هزار و 500 تومان قرار گرفت که نسبت به روز شنبه 4 هزار تومان رشد داشت.

روز پنج شنبه بازارهای جهانی طلا با برگزاری نشست بانک مرکزی اروپا شاهد خیز اونس بودند اما به سرعت با کاهش همراه شد و بر 1206 دلار قرار گرفت.

ماریو دراگی در این نشست اعلام کرد که اجرای هر گونه محرک پولی بیشتر را تا اوایل سال آینده به تأخیر می اندازد و هیچ گونه تصمیمی برای افزایش نرخ بهره ندارد. یورو پس از این سخنان افزایش و طلا نیز خیز گرفت اما بعد با کاهش به 1206 دلار رسید که تغییری نسبت به روز گذشته نداشت.

در روز جمعه انتشار گزارش وزارت کار آمریکا از میزان اشتغال زایی و نرخ بیکاری آمریکا در ماه نوامبر که بسیار بهتر از پیش بینی های کارشناسان اقتصادی بود، زمینه ی رشد دلار و ریزش طلا به سطح 1192 دلاری را فراهم کرد.

رشد اقتصاد آمریکا و افزایش ارزش دلار از جذابیت طلا کاسته و روند این فلز زرد رنگ را نزولی کرد تا پیش بینی های بلند مدت برای این فلز گرانبها همچنان کاهشی بماند، بطوریکه بعضی از موسسات مالی و سرمایه گذاری جهان اونس کمتر از 1050 دلار را برای اونس تا پایان سال پیش بینی می کنند.
البته رشد طلا در هفته گذشته با وجود عوامل کاهشی بنیادی اختلاف کارشناسان را در پیش بینی های کوتاه مدت برانگیخت.

چشم انداز بازار طلا همچنان منفی و به ضرر این فلز گرانبهاست و به نظر می رسد سطح حمایتی قیمت طلا در شرایط کنونی 1184 دلار است که با شکسته شدن آن بهترین فرصت برای خرید طلا فراهم می شود.

اما آنچه فعالان بازار طلا را به سوی این بازار جذب کرده همین نوسانات طی هفته های گذشته است. نوسانی که ریسک پدیری را افزایش داده و بسیاری از سرمایه گذاران با ارائه تحلیل های خود از آن لذت می برند.
حال نوسان این فلز زرد به کدام سو است؟ جذابیت بیشتر و یا بی رونقی؟/ج


انتهای پیام