شما دعوتید به بازدیداز نمایشگاه طلاوجواهر تبریز
11 روز و 0 ساعت و53 دقیقه
من می آیم فرم ثبت نام آنلاین

حرکت خلاف جهت نفت و طلا

يكي از روش‌هاي پيش‌بيني قيمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر اين اساس روندهاي قيمتي بازارهای مهم ایران و جهان به نمايش گذاشته شده‌است.

خبر را برای من بخوان

بازار سهام

شاخص روی مرز 71 هزار واحد ایستاد
هفته گذشته، شاخص کل افت 1/1 درصدی را تجربه کرد. با توجه به قدرتمند بودن کف 71 هزار واحدی و همچنین کاهش متوسط قیمت به درآمد (P/E) بازار به کمتر از 3/5 مرتبه، شاخص کل برای ریزش بیشتر با مقاومت مواجه می‌شود. بررسی ها نشان می‌دهد پس از سوم آذر، فقط 5 صنعت (از 36 گروه بورسی) توانستند با رشد مواجه شوند؛ این امر بیانگر اثر هیجانات ناشی از مذاکرات هسته‌ای بر بازار سهام است.

همچنین، این بررسی نشان می‌دهد 22 درصد صنایع بورسی از ابتدای مهر تا‌کنون عملکرد مثبتی داشته‌اند. بنابراین، در توجیه بازگشت شاخص کل به مقدار ابتدای سال خود باید به مورد دیگری توجه کرد و آن اثرگذاری گروه‌های بزرگی مثل پتروشیمی، فلزات اساسی، کانه‌های فلزی و شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی (با حدود 50 درصد ارزش کل بازار) بر شاخص کل است.


بازار ارز

حرکت ارز بالای 3400 تومان
در پایان معاملات هفتگی، هر دلار آمریکا با رشد 9/1 درصدی، به قیمت 3 هزار و 435 تومان معامله شد. به این ترتیب، در چند روز پایانی هفته گذشته، قیمت دلار بالای 3400 تومان معامله شد. همسویی هیجان منفی درخصوص مذاکرات هسته‌ای و نگرانی درخصوص قیمت نفت مهم‌ترین عامل جهش قیمت دلار از کانال 3200 به 3400 تومانی محسوب می‌شود.

در این شرایط، نرخ ارز مبادله‌ای نیز برای سال آینده 2850 تومان در نظر گرفته شده است که در قیمت‌های فعلی بازار آزاد، حدود 600-500 تومان اختلاف میان ارز آزاد و مبادله‌ای حفظ شده است. قیمت نفت در بودجه سال آینده نیز 72 دلار در نظر گرفته شده است که با توجه به قیمت کمتر از 60 دلاری نفت خام آمریکا در این روزها، پیش‌بینی خوش‌بینانه‌ای است که نگرانی‌های سمت عرضه دلار را تشدید می‌کند.


بازار سکه

عوامل مثبت در بازار سکه
در پایان معاملات هفتگی، هر سکه طرح جدید با رشد 3/2 درصدی به قیمت 981 هزار تومان معامله شد. این در شرایطی است که دلار و اونس نیز هفته گذشته را به ترتیب با 9/1 و 5/1 درصد رشد به پایان رساندند. تمدید مذاکرات هسته‌ای و کاهش شدید قیمت نفت همچنان مهم ترین عوامل رشد قیمت دلار محسوب می‌شوند که البته انتظار افزایش بیشتر و خروج پایدار از کانال 3400 تومانی دور از ذهن است.

در رابطه با طلای جهانی، نگرانی‌های قابل توجهی درخصوص اوضاع اقتصاد جهانی ایجاد شده که این مساله رشد قیمت اونس طلا در هفته گذشته را سبب شده است. با این حال، رشد شاخص دلار آمریکا و حساسیت تقاضای فیزیکی شمش به رشد قیمت‌ها، در مقابل افزایش قیمت طلای جهانی مقاومت می‌کنند. بنابراین، سکه نیز برای رشد بیشتر قیمت با دشواری‌هایی مواجه است.

بازار طلای جهانی

رشد اونس به دنبال نگرانی‌های اقتصادی
در پایان معاملات هفتگی، هر اونس طلای جهانی توانست با 4/2 درصد رشد هفتگی به قیمت 8/1221 دلار معامله شود. افت قیمت نفت با تاثیر منفی بر اقتصاد کشورهای تولیدکننده مثل روسیه و همچنین اثر کاهشی بر تورم، پیامدهای مثبتی برای طلا داشت.

نخست، باعث ریزش بازارهای سهام به ویژه در اروپا که هم از تورم پایین رنج می‌برند و هم مشارکت اقتصادی زیادی با روسیه دارند شد. همچنین، فدرال رزرو نیز باوجود آمار مناسب حوزه اشتغال، برای رسیدن به هدف تورمی خود با مشکل روبه‌رو‌ است که زمان افزایش نرخ بهره را به تعویق می‌اندازد.

بنابراین، نگرانی از اوضاع اقتصاد جهانی را می‌توان مهم‌ترین عامل رشد قیمت طلا در این روزها برشمرد. در نظرسنجی کیتکو، 10 نفر (از 21 کارشناس) روند صعودی و 6 نفر مسیر کاهشی را برای این هفته قیمت طلا پیش‌بینی کرده‌اند.

بازار اوراق مسکن

بازگشت آرامش به معاملات «تسه»ها
در پایان معاملات هفتگی، اوراق تسهیلات مسکن فروردین 1392 (تسه9201) با رشد 1/6 درصدی مواجه و به قیمت 84 هزار و 492 تومان معامله شدند. به نظر می‌رسد رشد هیجانی اوراق مزبور (20 درصد در چهار روز) متوقف شده است؛ به‌طوری که معاملات آنها طی روزهای پایانی هفته، وضعیت متعادل‌تری را نشان می‌دهد و بار دیگر فاصله خود را از محدوده 90 هزار تومانی حفظ کرده‌اند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد متوسط قیمت «تسه»ها حدود 85 هزار تومان است و برای این روزها، احتمال تداوم حرکت در کانال 90-80 هزار تومانی بیشتر باشد. با این حال، با توجه به نظر کارشناسان مبنی بر تداوم رکود در بازار مسکن، حداقل تا پایان سال جاری، انتظار می‌رود با ادامه کاهش تقاضای مسکن، قیمت اوراق تسهیلات نیز افت بیشتری را تجربه کند و مجددا به محدوده 70 هزار تومانی برگردد.

بازار نفت

افزایش فاصله عرضه و تقاضای نفت
هفته گذشته، نفت خام آمریکا با افت 12 درصدی به قیمت 8/57 دلار بر بشکه معامله شد. در شرایطی که بازار نفت با مازاد عرضه مواجه بود، آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) نیز از کاهش رشد تقاضای نفت برای سال 2015 سخن گفت.

به این ترتیب، بار دیگر افزایش فاصله عرضه و تقاضای نفت باعث افت قیمت شد؛ به‌طوری که برای این هفته نیز رسیدن قیمت نفت برنت به 55 دلار از سوی کارشناسان محتمل ارزیابی شد.

از سوی دیگر، آمارها نشان از کاهش تعداد دکل‌های حفاری نفت شیل آمریکا در هفته گذشته دارد؛ این امر بیانگر این است که در قیمت‌های فعلی، عربستان به هدف خودیعنی کاهش رشد تولیدات شیل نزدیک شده است. با این حال، این کاهش تولیدات در کوتاه مدت رخ نمی‌دهد و تا نیمه دوم سال 2015 همچنان مازاد عرضه خواهیم داشت.