افت و خيز قيمت طلا در آغاز سال 2011
بازار طلا در اولين روز معاملاتي از سال 2011 در بازارهای استرالیا با افت همراه شد و تا 1415 دلار پایین آمد. ساعاتي بعد در بازار هنگ کنگ و در ادامه در بازار نيويورك تا 1420 دلار تا ساعت 17:30 به وقت تهران بالا رفت. قیمت طلا در پایان سال 2010 در سطح 6/1421 دلار بسته شده بود. در بازار داخلي قيمت سکه بهار آزادی در سطح 364 هزار تومان نسبت به روز یکشنبه بدون تغییر باقی ماند؛ اما در مقابل سکه طرح قدیم با 2000 تومان افزایش به نرخ 402 هزار تومان فروخته شد.
تاریخ: ۱۴/دي/۸۹ ساعت ۱۷:۳۲ | اخبار صنفی شناسه خبر: ۲۰۲۵
قیمت طلا در سومین روز از سال 2011 در بازارهای استرالیا با افت همراه شد و تا 1415 دلار پایین آمد.
ساعات بعد در بازار هنگ کنگ و در ادامه در بازار نیویورک تا 1420 دلار تا ساعت 30/17 به وقت تهران بالا رفت. قیمت طلا در پایان سال 2010 در سطح 6/1421 دلار بسته شده بود.
در بازار داخلی قیمت سکه بهار آزادی در سطح 364 هزار تومان نسبت به روز یکشنبه بدون تغییر باقی ماند، در مقابل سکه طرح قدیم با 2000 تومان افزایش به نرخ 402 هزار تومان در منطقه چهار راه استانبول فروخته شد. دیروز نیم سکه و ربع سکه در حد 182 هزار تومان و 92 هزارتومان تغییری ثبت نکردند. بازار ارز نیز شاهد افزایش قیمت توامان یورو و دلار آمریکا بود. دیروز یورو با 1 تومان افزایش 1425 تومان فروخته میشد، دلار آمریکا هم 5 تومان افزایش یافت و به نرخ 1080 تومان به مشتریان عرضه شد. سایر ارزها در بازار داخلی تغییر قیمت نداشتند.افت بهای طلا با شروع فعالیت بازارهای مالی جهان به دلیل کاهش ارزش یورو در مقابل ارزهای عمده جهان بوده است. برابری یورو در مقابل دلار آمریکا که در 31 دسامبر روی رقم 3384/1 بسته شده بود، با این افت تا حد 3274/1 در بازار هنگ کنگ پایین آمد که در 2 هفته اخیر بیشترین کاهش را ثبت کرده است. افزایش نگرانیها از بحران بدهی کشورهای اروپایی و انتشار برخی گزارشها از چشمانداز مثبت رشد اقتصادی در آمریکا، ارزش یورو را با افت مواجه کرد. افت شاخص تولید در چین هم موجب افزایش برابری ین ژاپن در مقابل یورو شده است.
برخی منابع خبری، چشمانداز قیمت طلا را برای سال 2011 کماکان افزایشی اعلام کردهاند. تداوم نگرانیها از بحران بدهیها در اروپا، بهکار گرفتن محرکهای قوی در سیاستهای مالی و پولی در آمریکا و بیثباتی ارزی از جمله عوامل زیربنایی افزایش قیمت طلا در سال 2011 است.
اختلاف قیمت سایت و رییس
روز گذشته رییس اتحادیه طلا و جواهر در گفتوگو با خبرگزاری فارس قیمت سکه طرح قدیم را 395 هزار تومان اعلام کرد، در حالی که سایت این اتحادیه در ساعت 14:31 قیمت سکه طرح قدیم را 400 هزارتومان درج کرد. وی همچنین قیمت سکه بهار آزادی را 363 هزار تومان اعلام کرد، در حالی که قیمت درج شده بر روی سایت مربوطه در ساعت مذکور 364 هزار و 500 تومان بود. کشتی آرای قیمت نیم سکه را به خبرگزاری فارس 182 هزار تومان گفته بود، در حالی که قیمت درج شده بر روی سایت اتحادیه 183 هزار تومان دیده میشد. قیمت 92 هزار تومانی ربع سکه سایت اتحادیه با نرخ اعلامی به خبرگزاری مورد اشاره 500 تومان تفاوت داشت. البته نوسان قیمت لحظهای طلا بیشک در این تفاوتها نقش داشته است.
محمد کشتیآرای در مورد وضیعت بازارهای داخلی و خارجی طلا در روز گذشته به فارس گفت: قیمت طلا در بازارهای خارجی با کاهش جزئی نسبت به روزهای گذشته اعلام شده است. وی با بیان اینکه بورسهای جهانی بهخاطر آغاز سال جدید میلادی بلاتکلیف هستند، افزود: باید تا عصر صبر کرد تا با آغاز بورسهای نیویورک قیمتهای جدید و دقیق طلا اعلام شود. رییس اتحادیه کشوری طلا و جواهر گفت: امروز (دیروز) هر اونس طلا در بازارهای خارجی در محدوده 1412 - 1418 دلار در نوسان بود. کشتیآرای تاکید کرد: همان اندازه که قیمت طلا در بازارهای جهانی کاهش یافته قیمت دلار افزایش یافته است، به همین دلیل نوسانات جهانی تاثیر چندانی در بازارهای داخلی نداشت.
این فعال بخش طلا و جواهر در ادامه در خصوص قیمت انواع سکه در بازارهای داخلی، گفت: امروز هر قطعه تمام سکه بهار آزادی طرح قدیم با قیمت 395 هزار تومان، تمام سکه بهار آزادی طرح جدید 363 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 182 هزار تومان و ربع سکه بهار آزادی 91 هزار و 500 تومان به فروش رسید.
افت ارزش یوآن
خبرگزاری ایسنا نیز نوشت ارزش دلار در برابر یوآن به پایینترین میزان خود در تاریخ رسید.
بنابر این گزارش، آمارهای منتشره نشان میدهند که در آخرین روز سال گذشته میلادی ارزش برابری یوآن چین در برابر دلار آمریکا به بالاترین میزان خود در تاریخ رسید. بر این اساس در این روز هر دلار به 6227/6 یوان رسید که بیسابقه بوده است. این رکورد در حالی ثبت میشود که چندی پیش رییس بخش بررسی و آمار بانک مرکزی چین هدف اصلی سیاست پولی کشور را تثبیت قیمت کالاها اعلام کرد.
وی عنوان کرد: در مرحلهای که اقتصاد چین به طور پایدار رشد میکند، بانک مرکزی بیشتر به ثبات قیمت کالاها اهمیت میدهد. در صورت رکود اقتصادی یا بحران اقتصادی، این بانک رشد اقتصادی را در نظر میگیرد. ولی از لحاظ کلی، تثبیت قیمت کالاها هدف اصلی سیاست پولی است.