سایت خبری طلا

روند قیمتی طلا و نفت؛ موقتی یا دائم؟





یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.
بازار سهام

انتظار و ابهام در بورس تهران
روز گذشته، شاخص کل با افت 202 واحدی (معادل 29/0 درصد) مواجه شد. اغلب مجموعه‌های بورسی تاثیر منفی خود را بر شاخص کل گذاشتند. از نکات قابل توجه در معاملات دیروز می‌توان به بازه قیمتی 8 درصدی نماد «فارس» اشاره کرد (از 4 درصد منفی تا 4درصد مثبت)، اما در نهایت، آخرین معامله نماد مزبور در پایین‌ترین قیمت روزانه صورت گرفت.

ابهام ناشی از نهایی نشدن بودجه سال 94 و انتظار برای گزارش‌های 9 ماهه شرکت‌های بورسی به نوعی بازار را سردرگم کرده است. عدم شفافیت برخی صنایع بورسی نیز مانع ایجاد تحرکی جدی برای رشد قیمت سهام می‌شود. از سوی دیگر، رشد قیمت ارز می‌تواند بخشی از نگرانی‌های مربوط به افت قیمت‌های جهانی را برای شرکت‌های صادراتی جبران کند که در کنار قیمت‌های پایین سهام می‌تواند از ریزش بیشتر شاخص کل ممانعت کند.


بازار ارز

افت قیمت دلار به دنبال امیدواری‌ها
دیروز، هر دلار آمریکا با قیمت 3هزار و 565 تومان معامله شد. قائم مقام بانک مرکزی با اشاره به مبانی تاثیر‌گذار بر نرخ ارز، عوامل بنیادی اقتصادی را مثبت ارزیابی کرد که تاثیر مثبت خود را بر آینده اقتصادی کشور خواهند گذاشت و تقویت پول ملی را به دنبال دارد و در مقابل، عوامل غیراقتصادی را که به بازار ارز شوک وارد کرده‌اند موقتی دانست.

رئیس بانک مرکزی نیز با اشاره به تقاضای زیاد موجود در بازار ارز در اواخر سال میلادی عنوان کرد: انتظار می‌رود در ماه ژانویه تقاضای ارز کاهش یابد.

اظهار‌نظرهای سران بانک مرکزی را که بر کاهش نرخ ارز تاکید کردند می‌توان مهم‌ترین عامل کاهش نرخ ارز در روز گذشته محسوب کرد. در این میان اما، فعالیت‌های سفته‌بازانه، تقویت تقاضا و کمبود عرضه در بازار ارز همچنان از رشد قیمت دلار حمایت می‌کنند.


بازار سکه

حرکت احتیاطی در بازار سکه
دیروز، هر سکه طرح جدید به قیمت 996 هزار تومان معامله شد. مطابق با پیش‌بینی‌ها افزایش قیمت طلای جهانی پایداری کافی را نداشت و اندکی افت را تجربه کرد و بازار ارز نیز کاهش نسبی را شاهد بود.

بنابراین، به‌رغم افت قیمت، سکه به میزان عوامل اثرگذار یعنی اونس طلا و دلار کاهش پیدا نکرد و به این ترتیب، بخشی از اندازه حباب منفی (کمتر بودن قیمت بازاری نسبت به ارزش ذاتی سکه) خود را کاهش داد.

امیدواری‌هایی که سران بانک مرکزی کشور درخصوص بازار ارز ارائه کردند اندکی باعث کاهش قیمت دلار شد، اما همچنان نگرانی‌هایی مبنی بر افزایش قیمت در میان معامله‌گران وجود دارد. برای بازار طلای جهانی نیز با توجه به تعطیلات پایان سال انتظار نوسان شدید وجود ندارد که هر دو عامل حالت احتیاط در بازار سکه را تقویت می‌کنند.



بازار طلای جهانی

سردرگمی قیمتی در بازار طلا
دیروز، طلای جهانی به رغم افت اندک، همچنان بالای 1190 دلار باقی ماند. افت روز گذشته اونس پس از رشد قابل توجه پایان هفته، از سوی کارشناسان طبیعی ارزیابی می‌شود؛ زیرا به عقیده آنها در حجم پایین معاملات در روزهای پایان سال میلادی نمی‌توان رشد پایداری را انتظار داشت.

از سوی دیگر، بانک ملی چین تصمیم دارد نحوه دریافت وام را تسهیل کند (سیاست انبساطی) که می‌تواند به‌عنوان بزرگ‌ترین واردکننده شمش، قیمت طلا را تقویت کند. انتخابات ریاست جمهوری یونان کانون توجه بازارهای سهام اروپا است (تا لحظه تنظیم این گزارش خبری دریافت نشده بود) که به عقیده کارشناسان، اگر ساماراس رای نیاورد، نگرانی‌های زیادی برای منطقه یورو به وجود می‌آید. (افزایش تقاضای طلا).

به‌رغم این عوامل حمایت‌کننده، صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا همچنان دارایی‌های خود را کاهش می‌دهند که تردیدی را برای آینده طلا به وجود می‌آورد.


بازار اوراق مسکن

تثبیت روی مرز 80 هزار تومانی
روز گذشته، اوراق تسهیلات مسکن 1392(تسه 9201) با افت 3/0درصدی همراه و با قیمت 80 هزار38 تومان معامله شدند. این موضوع نشان می‌دهد همچنان کف 80 هزار تومانی برای این اوراق قدرتمند عمل می‌کند. قیمت آخرین معامله اوراق مزبور نیز همچنان بالای 80 هزار تومان است که تاکیدی بر این ادعا است.

با این حال به نظر می‌رسد متعادل شدن عرضه و تقاضا در این بازار، موجب ثبات نسبی قیمت‌ها شده است. در این شرایط، وضعیت بازار مسکن کماکان با رکود نسبی ارزیابی می‌شود و کارشناسان بر خلاف برخی دلالان، رشد قیمت دلار را در تحریک این بازار غیرواقعی عنوان می‌کنند.

بنابراین انتظار می‌رود در نیمه دوم سال که رکود بازار مسکن افزایش می‌یابد، همچنان شاهد کاهش تقاضا برای «تسه»ها باشیم. این موضوع تمایل به کاهش قیمت را برای اوراق مزبور سناریوی محتمل‌تری نشان می‌دهد.


بازار نفت

جولان عوامل مثبت در وضعیت «خرسی»
در نخستین روز معاملات هفتگی، نفت خام آمریکا رشد نسبی را تجربه کرد و در لحظه تنظیم این گزارش با قیمت 4/55 دلار بر بشکه معامله می‌شد. مهم‌ترین علت این امر، جنگ شورشیان در یکی از پایانه‌های مهم نفتی کشور لیبی که منجر به از بین رفتن 800هزار بشکه نفت خام (پیش از دو برابر تولیدات روزانه کل کشور) شد (کاهش عرضه).

همچنین، وزیر نفت الجزیره از اوپک درخواست کرد به منظور افزایش قیمت‌ها تولیدات خود را کاهش دهند. از سوی دیگر، سیاست‌های انبساطی در ژاپن و چین در حال تقویت است که می‌تواند از قیمت کالاها از جمله نفت حمایت کند.

با این حال، همچنان وضعیت بازار نفت «خرسی» (انتظار افت قیمت) است که علت اصلی آن وجود مازاد عرضه است؛ بنابراین به نظر می‌رسد عوامل موجود قدرت زیادی در بالا بردن دائمی قیمت‌ها نداشته باشند.