سایت خبری طلا

بازيافت طلا ظرفيت مناسب سرمايه گذاري در منطقه آزاد اروند است

مدير عامل سازمان منطقه آزاد اروند گفت: بازيافت طلا و نقره از ضايعات الكترونيكي ظرفيت مناسب سرمايه گذاري در اين منطقه آزاد اروند است.


به گزارش روابط عمومی سازمان منطقه آزاد اروند ، علی اصغر پرهیزکار، روز پنجشنبه در گفت وگویی خبری گفت: استحصال طلا و نقره از وسایل مستهلک الکترونیکی، یکی از فرصت های اقتصادی نوین و ضروری جهان است.
وی اضافه کرد: زمینه اجرای این طرح با بازار تامین مواد اولیه از زباله های الکترونیکی ایران وکشورهای حاشیه خلیج فارس در منطقه اروند بخوبی مهیا است.
وی گفت: بازیافت ضایعات الکترونیکی و استحصال طلا و نقره از آنها که به نسبت سایرصنایع، صنعت جدیدی محسوب می شود یکی از معیارهای اصلی سنجش پیشرفت و جذب صنایع وابسته به IT در جهان است.
وی یادآوری کرد: صنایع بازیافت ضایعات الکترونیکی به علت سود آوری بالا و نداشتن وابستگی به مواد اولیه خاص از پردرآمدترین فعالیت های صنعتی در جهان و بخصوص اروپا محسوب و از مهمترین عوامل جذب سایر صنایع است.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند خاطرنشان کرد: برآوردها حاکی از سهم چهار میلیونی ایران از تولید 20 تا 50 میلیون تن زباله الکترونیکی در دنیا است .
پرهیزکار اظهار داشت: حدود سه تا چهار میلیون کامپیوتر و 18 میلیون تلویزیون لامپی از رده خارج هم اکنون در کشور وجود دارد.
وی اضافه کرد: افزون براین باید از دستگاه های مستهلک تلفن های رومیزی، قطعات الکترونیکی، بوردهای موبایل و دستگاه های ویدئویی نام برد که فاقد هرنوع استفاده هستند.
پرهیزکار گفت: از رسانای طلا و نقره در بوردهای الکترونیکی به میزان زیادی استفاده می شود.
وی تعداد واحدهای بازیافت زباله های الکترونیکی در کشور را از پنج واحد کمتر عنوان کرد.
پرهیزکار گفت: احداث این کارخانه در منطقه آزاد اروند می تواند بسیار درآمدزا باشد .
وی از ضایعات الکترونیکی کشورهای عربی به عنوان یک منبع برجسته تامین زباله الکترونیکی برای واحد منطقه اروند نام برد.
برخی منابع از و سایل الکترونیکی مستهلک بخاطر استفاده از مواد سمی در ساخت آنها به بمب محیط زیست نام می برند.
بسیاری از مجامع صادرات رایانه های از رده خارج و تعمیر شده به جهان سوم را به عنوان یک جرم تلقی کرده وخواستار ارجاع این زباله ها به کارخانه های بازیافت هستند.
بازیافت وسایل الکترونیکی و رایانه ای در بسیاری از کشورهای جهان به عنوان یک فعالیت زیست محیطی مثبت والبته الزامی مورد تاکید است.