سرانجام قیمت طلا چه می شود؟

طلا در سال جدید میلادی چه سرنوشتی خواهد داشت؟ این پرسشی است که هنوز کسی با قاطعیت نمی‌تواند دربارۀ آن اظهارنظر کند. اما در روزهای ابتدایی ژانویه، فلز زرد اندکی صعود به خود دید و از مرز سنتی 1200 دلار هم گذشت.

خبر را برای من بخوان


اما چه پارامترهایی تا این اندازه بر سرنوشت طلا تأثیر می گذارد؟ کارشناسان می گویند از مهمترین عواملی که در سال جدید میلادی می تواند بر ارزش طلا تأثیر بگذارد، وضعیت بحرانی یونان است. در سال گذشته این امید زنده شد که یونان بتواند در سال جدید اندکی از سنگینی بار بحرانش بکاهد، اما با سقوط شوکه کننده شاخص بورس آتن، اروپا دوباره نگران یونان شد.

نگرانی اروپا، بر ارزش یورو در مقابل دلار تأثیر گذاشت و دوباره بازارهای بورس اروپا نیز غافلگیر شدند. اگر کاهش قیمت بی سابقۀ نفت در بازارهای جهانی را به این بحران بیفزاییم طلا تنها سرمایه ای است که ارزش دارد.

هرچند دلار نیز سیر صعودی دارد، اما برخلاف معمول، این مسئله سبب کاهش ارزش طلا نشده است. طلا در سال 2014 روزهای سختی را پشت سر نهاد و تا اندازۀ زیادی ارزشش را از دست داد.

در واقع فلز زرد دو سالی بود که مقهور بازارهای مالی شده بود و روز به روز ضعیف تر می شد. در سال 2013 طلا 28% از ارزشش را از دست داد و سال 2014 را با قیمت 1.184 دلار به پایان رساند تا 1.5% دیگر به کاهش ارزشش اضافه کند.

اما در روزهای پایانی سال چینی ها و هندی ها( دو مصرف کنندۀ بزرگ و سنتی) با افزایش خرید طلا، به کمک بازار فلز زرد آمدند و آنرا از سقوط نجات دادند.

آلن قربانی، مدیر مرکز گلوبال گلد می گوید: طلا روزهای دشوارش را پشت سر نهاده و احتمال افزایش ارزش آن در سال جدید بسیار بالاست. تنها عامل مهمی که می توند بر ارزش طلا تأثیر بگذارد، تصمیم بانک مرکزی آمریکا در کم و زیاد کردن نرخ سود بانکی است که ممکن است گرایش سرمایه گذاران را تحت تأثیر قرار دهد.

آلن گرینسپان، مدیر پیشین بانک مرکزی آمریکا نیز دربارۀ وضعیت بازار طلا می گوید: طلا سرمایه امنی است که در روزهای بحرانی مشتریان زیادی پیدا کرده و به مطمئن ترین سرمایه و گزینۀ اول سرمایه گذاران تبدیل می شود و حتی در مواقعی کار به جایی می رسد که دلار نیز توان رقابت با آن را ندارد.

کارشناسان پیش بینی می کنند که سرنوشت طلا در سال جدیدی میلادی نیز مانند سال 2014 پر از نوسان و بالا و پایین و به شدت متأثر از تصمیم فدرال رزرو آمریکا باشد. از سویی بحرانهای ژئوپولیتیک و همچنین رفتار مشتریان و خریداران سنتی طلا(اعم از هند و چین) نیز به شدت در تعیین سرنوشت بازار طلا تأثیرگذار است.

چین سالهاست که با ولع سیری ناپذیری در حال پر کردن صندوقهای طلای خود است. جدای از محافظه کاری چینی‌ها در ارائۀ آمار دقیق از ذخایر طلایشان، اگر آمار تقریبی از میزان موجودی چین ارائه شود، شاید این کشور میزان طلایی معادل 3000 تن در اختیار داشته باشد؛ رقمی که این کشور را در میان ثروتمندترین کشورهای دنیا قرار داده است.