طرح های سنتی بلوچ، قابل رقابت با آخرین مدلهای طلا و جواهر
سایت طلا - رئیس اتحادیه زاهدان :توانمندی و استعدادهای سیستان و بلوچستان با طرح های قدیمی و سنتی را در زمینه طلا و جواهر باید جدی گرفت ، و توجه بیشتری به آن کرد.
محمد نعیم دهواری رئیس اتحادیه طلا و جواهر زاهدان در گفتگو با سایت طلا اعلام کرد در سیستان 123 طرح و کار بلوچ در زمینه طلا و جواهر وجود دارد که شناسایی و توجه بیشتر به آن را می طلبد.
وی ضمن توجه بیشتر به طرح های سنتی و بومی در کارهای طلا و جواهر گفت: باید صنعت طلایی که برای ایران بوده است را باید به کل دنیا معرفی کنیم، ما در برخی از مواقع توانمندی های خود را ضعیف جلوه میدهیم و ما این توانمندی ها را میبینیم و غبطه میخوریم.
دهواری با بیان ضعف در ابزار و تجهبزات طلا سازی در کشور تاکید کرد: با تمام محدودیت های طلاسازان، باز هم طرح ها و تولیدات طلایی، در داخل از محصولات خارجی بهتر است .
وی با اعلام عدم به صرفه بودن ورود شمش طلا به کشور بیان داشت: مشکل مواد اولیه از مهم ترین مشکلات سازندگان طلا و جواهر است .
همانطور که سکه را از بانک میگیریم، شمش طلا را هم بانک مرکزی در اختیار تولید کنندگان ما قرار دهند، و این موضوع یکی از ضروریات توسعه صنعت طلا و جواهر در کشور است ، علاوه بر این که طلا در کشور ما یک پشتوانه است و هر ایرانی با خرید طلا یک پشتوانه سرمایه ای دارد .
رئیس اتحادیه طلا و جواهر زاهدان ، حمایت مسئولین از این صنعت و تسهیل و آزاد سازی برخی قوانین را در کنار ایجاد امنیت برای زرگران و سازندگان طلا و جواهر لازم دانست و خاطر نشان کرد: این استان قابلیت های زیادی برای سرمایه گزاری در صنعت طلا و جواهر با توجه به نزدیکی به آبهای آزاد و کشور های حاشیه خلیج فارس را دارد و منطقه اقتصادی چابهار موقعیت خوبی را برای این سرمایه گزاری دارد .
دهواری افزود در استان سیستان و بلوچستان حداقل 676 عضو، و زاهدان 250 عضو دارد که رقم بزرگی است، و میتوان با حمایت و رفع مشکلات طرح های زیبای سنتی این استان به خارج از کشور صادر کرد .
وی ضمن اعلام هماهنگی و همکاری به همه اتحادیه ها گفت: این اتحادیه با همه اتحادیه های سراسر کشور ارتباط دارد و قیمت طلا را لحظه به لحظه ارسال می کند، و در زمینه ورود کارهای ساخته بلافاصله پس از ورود مصنوعات طلا به استان وارد اتحادیه شده مورد بررسی و عیار سنجی قرار گرفته و سپس برگه تردد صادر می شود .
عضو اتحادیه کشوری طلا و جواهر عیارهای طلا طی سال های اخیر را بسیار خوب دانست و عنوان کرد: الگوی ما برای عیار متفرقه طلا در بازار آبشده و یا شمش است و با توجه به عیارهای استاندارد در بازار دلیلی برای 740 معامله شدن عیار متفرقه وجود ندارد و خرید و فروش متفرقه طلا در این استان بر حسب عیار 750 می باشد .
رئیس اتحادیه طلا و جواهر زاهدان که از سومین نمایشگاه طلا و جواهر تهران بازدید می کرد، ضمن بیان عدم توجه و استقبال برگزار کنندگان این نمایشگاه از مدعوین ، و انتقاد از اطلاع رسانی نمایشگاه تهران افزود: باید دید هدف این نمایشگاه ها چه هست فقط نمایش است یا توجه به کارهای تولیدی و عرضه کارها به کل دنیاست .
این نمایشگاه باید به محلی برای تبادل اطلاعات ایجاد نمایندگی ها در شهرها و کشور های دیگر باشد نه فروش محصولات و انحصار برخی از شرکت ها و گالری ها.