سایت خبری طلا

آیا بانک های مرکزی جهان به یک نیروی بی ثبات کننده در بازار طلا تبدیل شده اند؟

سایت طلا: یک نشریه معتبر انگلیسی ضمن اشاره به اقدام اخیر بانک مرکزی سوییس در توقف نرخ برابری فرانک و یورو و تاثیر آن بر افزایش قیمت جهانی طلا نوشت، ظاهرا تصمیمات بانک های مرکزی بزرگ جهان به عامل بی ثبات کننده مهمی در بازار طلا تبدیل شده است.




به گزارش سایت طلا به نقل از روزنامه فایننشال تایمز، کمتر کسی فکر می کرد که بانک مرکزی سوییس اقدام به قطع رابطه برابری بین فرانک و یورو و متوقف کردن فروش اوراق قرضه 3 ساله با فرانک کند. این مساله موجب شد تا ارزش فرانک در برابر یورو به بالاترین سطح از سال 2011 میلادی برسد و تاثیر زیادی بر افزایش قیمت طلا در بازارهای جهانی داشته است.

بر اساس این گزارش در سال های اخیر تاثیر گذاری سیاست های پولی بانک های مرکزی جهان بر تحولات بازارهای بین المللی به خصوص بازار طلا افزایش یافته است. اتخاذ سیاست های پولی انبساطی از سوی فدرال رزرو آمریکا طی سال های 2008 تا 2011 میلادی موجب رشد فزاینده 70 درصدی قیمت جهانی طلا شد و گمانه زنی های مربوط به متوقف شدن این سیاست ها تاثیر زیادی بر افت 28 درصدی قیمت طلا در سال 2013 میلادی داشته است.

مساله مهم نگرانی بانک های مرکزی بزرگ جهان نسبت به نرخ تورم و رشد اقتصادی است. اجرای برنامه خریداری اوراق قرضه از سوی بانک های مرکزی بزرگ جهان تاحد زیادی برای دستیابی به این دو هدف بوده است. اجرای این برنامه نه تنها سرمایه گذاران بین المللی را در معرض خطر و تهدید قرار داده بلکه ثبات سیاسی و اجتماعی کشورهای مختلف را نیز به چالش کشیده است.

بی شک اجرای سیاست های انبساطی پولی از سوی بانک های مرکزی بزرگ جهان تاثیر زیادی بر افزایش شکاف درآمدی در کشورهای مختلف داشته است. به نظر می رسد سیاست های پولی بانک های مرکزی آمریکا، اروپا و ژاپن همچنان عامل مهمی است که بر روند تحولات قیمت طلا تاثیرگذار خواهد بود.

سایت طلا می افزاید: نشست بانک مرکزی اروپا در حالی روز پنج شنبه برگزار خواهد شد که بسیاری کارشناسان و فعالان بازارهای بین المللی بر این باورند که ماریو دراگی و همکارانش اجرای محرک پولی جدیدی را تصویب خواهند کرد و این مساله در نهایت به نفع قیمت طلا خواهد بود.

بسیاری از کارشناسان نیز ضمن انتقاد از اجرای سیاست های انبساطی در اروپا بر این باورند که اقتصاد منطقه یورو به جای اجرای سیاست های محرک پولی به اجرای اصلاحات ساختاری نیاز دارد. از سوی دیگر احتمال افزایش نرخ بهره بانکی از سوی فدرال رزرو آمریکا نیز فشار زیادی را بر قیمت طلا وارد کرده است./م


انتهای پیام