بررسی وضعیت قاچاق طلا و جواهر در کشور

در جلسه ای از سوی معاونت پیشگیری و هماهنگی امور استان‌ها و سازمان‌های ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز وضعیت قاچاق طلا و جواهر در کشور مورد بررسی قرار گرفت.

خبر را برای من بخوان


به گزارش سایت طلا به نقل از ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در جلسه‌ای به ریاست مهدی ابویی، معاونت پیشگیری و هماهنگی امور استان‌ها و سازمان‌های ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با حضور دبیر کمیسیون استان اصفهان و نمایندگانی از اتحادیه کشوری طلا، مرزبانی، پلیس آگاهی، تعزیرات، استاندارد، شورای اصناف، بانک مرکزی، گمرک و سازمان توسعه تجارت ایران، وضعیت قاچاق طلا و جواهر و ابعاد مختلف آن در کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در این نشست ابویی، ضمن بیان مطالبی در تبیین وضعیت قاچاق طلا و جواهر در کشور گفت: با منطقی شدن تعرفه شمش طلا، قاچاق آن به حداقل رسیده و این مشخصه هر کار کارشناسی‌شده‌ای است.

وی تصریح کرد: در تنظیم تعرفه باید دو شاخص حمایت از تولید داخل و پیشگیری از قاچاق لحاظ گردد.

معاون پیشگیری و هماهنگی امور استان‌ها و سازمان‌های ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، افزود: تمایل مصرف کننده به سمت مصنوعات طلای جدید و خلأ موجود در تولید مصنوعات طلا در داخل و نیز ممنوعیت واردات، قاچاق طلا را درپی خواهد داشت که این مسأله ورود بخش خصوصی با حمایت دستگاه‌های مرتبط در بالا بردن تولید کیفی و کمی در پاسخگویی به تقاضا و نیاز داخل را ضرورت می‌بخشد.

در ادامه، دبیر کمسیون استان اصفهان طی ارائه گزارشی آماری از وضعیت تولید، واردات، صادرات و قاچاق مصنوعات طلا در استان اصفهان به عنوان عمده‌ترین تولیدکننده طلا در کشور، حجم مصنوعات وارداتی و خارجی طلا در بازار را چهل درصد عنوان کرد.

در گزارشی مشابه از استان یزد به ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، حجم مصنوعات وارداتی و خارجی طلا در بازار یزد، سی درصد اعلام شده‌است.

بر اساس این گزارش، سایر حاضرین نیز گزارشی را بر اساس اقدامات دستگاه متبوع خود به جلسه ارائه دادند.

در این جلسه، مقرر گردید اداره استاندارد در ادامه طرح ارائه کد شناسایی استاندارد به واحدهای صنفی، ضمن توسعه این طرح در سطح کشور، اطلاعات لازم را جهت تشخیص مصنوعات دارای کد شناسایی، به ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ارسال و نسبت به آموزش عمومی در این خصوص اقدام گردد.

بر اساس این گزارش، در تصمیمات نهایی این نشست وظایف دستگاه‌های عضو در خصوص بهبود وضعیت قاچاق مصنوعات طلا در کشور تعیین و ابلاغ شد.