شما دعوتید به بازدیداز نمایشگاه طلاوجواهر تبریز
11 روز و 10 ساعت و51 دقیقه
من می آیم فرم ثبت نام آنلاین

وضعیت مبهم بازارهای نفت و طلا

يكي از روش‌هاي پيش‌بيني قيمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر اين اساس روندهاي قيمتي بازارهای مهم ایران و جهان به نمايش گذاشته شده‌اند. همچنين در متن مربوط به هر قسمت روند آتي قيمت‌ها براساس شواهد موجود پيش‌بيني شده‌اند.

خبر را برای من بخوان


بازار ارز
افت دلار به کمک عوامل درونی و بیرونی

در پایان معاملات هفتگی، دلار آمریکا با افت 6/0 درصدی، با قیمت 3 هزار و 440 تومان معامله شد. در این شرایط، عوامل درونی و بیرونی بازار بر ارز تاثیرگذار بودند. در این میان می‌توان از افزایش کنترل‌ها بر بازار از سوی بانک مرکزی (مانند برخورد جدی با دلالان ارز) و همچنین تقویت بخش عرضه، با توجه به افزایش مقدار صادرات در ماه دی نسبت به آذر، به‌عنوان عوامل داخل بازار نام برد.

از سوی دیگر، عوامل خارجی نیز وجود دارند مانند انتظار به وجود آمده از دور جدید مذاکرات هسته‌ای در مونیخ آلمان و توقف افت قیمت کالاهای جهانی به ویژه نفت. به این ترتیب، اثرات ناشی از این دو عامل از مقدار هیجانات در بازار ارز کاسته است و باعث ایجاد آرامش در بازار و در ادامه آن، احتمال کاهش نرخ ارز می‌شود.


بازارطلای جهانی
رفت و برگشت اونس در شرایط انتظار

پنجشنبه و جمعه، طلای جهانی افت و خیزهایی را تجربه کرد، اما نتوانست از محدوده جدید خود، کف 1250 دلاری (تقویت تقاضای فیزیکی چین در این محدوده) و سقف 1280 دلاری (مقاومت شاخص دلار آمریکا)، عبور کند. در این شرایط، آمار اشتغال‌زایی آمریکا که تا لحظه تنظیم این گزارش (ساعت 16) منتشر نشده بود، مهم‌ترین عامل ثبات انتظاری اونس طلا در قیمت 1264 دلار بود.

این آمار سیگنالی درخصوص زمان افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو (فشار شدید بر قیمت طلا) ارائه می‌دهد (بهبود آمار موجب تسریع این اقدام می‌شود). در حوزه یورو، مرکز نگرانی اقتصاد جهانی (عامل تقویت تقاضای طلا)، نیز همچنان مذاکرات یونان با اتحادیه اروپا نتیجه مشخصی نداشته است و گرچه فعلا بازار توجهی به آن ندارد، اما انتشار اخبار جدید، قیمت طلا را به شدت تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.


بازار نفت
چرخش زودهنگام نفت و تغییر گمانه‌زنی‌ها

نفت در ساعات پایانی معاملات چهارشنبه به وقت محلی به دنبال رکوردزنی میزان موجودی نفت خام آمریکا افت پیدا کرد و نفت WTI به کمتر از 48 دلار نیز رسید، اما مجددا مسیر خود را تغییر داد و دیروز ساعت 16 به قیمت 2/52 دلار بر بشکه معامله می‌شد. به این ترتیب به نظر می‌رسد نفت زودتر از انتظارات قبلی معامله‌گران (مبنی بر تداوم افت قیمت تا نیمه نخست سال 2015) مسیر خود را تغییر داده است.

همین موضوع سبب شده است تا پیش‌بینی‌ها در این بازار، دیگر همسو نبوده و با یکدیگر تضاد پیدا کنند؛ به‌طوری که برخی قیمت‌های فعلی را پایدار ندانسته و با اشاره به تداوم افزایش تولیدات، انتظار افت بیشتر قیمت را دارند، اما گروه دیگر کاهش سرمایه‌گذاری‌ها در بازار نفت را ادامه دار و سطح 65-60 دلاری را نقطه تعادل بازار نفت می‌دانند.