کاهش تولید داخلی به موجب قاچاق طلای نامرغوب
طی سال های اخیر با توجه به مشکلات بازار طلای داخلی که منجر به افزایش هزینه های تولیدی شده، شاهد کاهش تولید محصولات برگرفته از این فلز و افزایش قاچاق طلا نامرغوب به کشور هستیم.
تاریخ: ۷/بهمن/۸۹ ساعت ۱۴:۱۴ | اخبار صنفی شناسه خبر: ۲۱۱۷
به گزارش ایسکانیوز، برای فروش یک قطعه طلا که مدتی پیش خریداری کرده اید به همراه فاکتور خرید به یک طلا فروشی مراجعه می کنید، متصدی خرید بعد از بررسی، عیار قطعه طلای شما را پایین تر از عدد مشخص شده در فاکتور تعیین می کند و شما ناباورانه از قضیه پیش آمده متعجب می شوید.
این مساله طی سال جاری بیش از پیش رشد داشته و باعث بروز مشکلاتی به علت عدم اطلاع خریدار از عیار واقعی طلا شده که با توجه به اطمینان شکل گرفته در نتیجه فاکتور ارایه شده از سوی فروشنده، تا زمان فروش آن به سایر طلا فروشی ها بر خریدار پنهان خواهد ماند؛ بررسی های کارشناسی نیز در تایید این موضوع نشان می دهد، میزان واردات مصنوعات طلا با عیار پست به کشور رشد داشته و سیر صعودی را در پیش گرفته که هشداری برای بازار داخلی قلمداد می شود.
مشکلات بازار داخلی طلا از جمله مبحث مالیات بر ارزش افزوده و افزایش هزینه های اجرتی ساخت طلا باعث شده تا برخی از تولید کنندگان با خرید طلا کم عیار و نامرغوب و عرضه آن به بازار ضمن افزایش سود ناشی از اختلاف قیمت طلا کم عیار و عیار بالا، بازار سازندگان داخلی طلا و جواهر را نیز تحت الشعاع قرار دهند؛ به نحوی که کارگاه ها و افرادی که در زمینه ساخت طلا و جواهر فعالیت دارند علی رغم آنکه عموماً کاهش در اجرت داشته اند با مشکلاتی در نتیجه نبود کار به دلیل روی آوردن بازار داخلی به خرید محصول نهایی طلا با قیمتی پایین تر از خارج کشور روبرو شده اند؛ گفتنی است مشابه این مساله در بازار نقره کشور نیز وجود داشته و باعث ضربه به سازندگان شده است.
آزمایش های عیار سنجی نشانگر تفاوت بین عیار طلایی که بدون مجوز به کشور وارد می شود با طلای تولید داخل بوده که به موجب همین مساله خریداران به علت عدم اطلاع و ارایه فاکتور از سوی فروشنده با اطمینان از عیار طلا خریداری شده متحمل ضرر در زمان فروش آن به سایر طلا فروشان خواهند شد. واردات طلای نامرغوب ضمن ضربه به تولید داخلی باعث جلوگیری از صادرات این فلز به کشورهای خارجی و در نتیجه ضربه به اقتصاد کشور خواهد شد؛ در حال حاضر نیز بخش عمده ویترین طلا فروشی ها به طلای خارجی اختصاص یافته است.
مسولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعرفه پایین واردات طلا و شمش را به دلیل کاهش هزینه تولید محصول نهایی برای عرضه کننده، نسبت به تولید همان محصول در کشور، عامل دیگری جهت روی آوردن برخی تولید کنندگان به طلای با عیار پایین عنوان می کنند؛ خروج ارز نیز از دیگر مباحثی می باشد که در نتیجه این مساله بر اقتصاد کشور تاثیر منفی داشته و لزوم بررسی بیشتر این مساله را نزد مسولان کشورمان افزایش می دهد. لازم به ذکر است در خرداد ماه سال جاری برخوردهایی با برخی متخلفان صورت گرفت که با این وجود واردات و عرضه مصنوعات تقلبی به کشور متوقف نشده است.
شناسنامه دار کردن طلا وارداتی از اقداماتی است که صنف طلا فروشان برای کاهش تبعات منفی ناشی از این موضوع انجام داده که علی رغم کاهش مشکلات به دلایلی از جمله واردات این فلز از سوی خود طلا فروشان به صورت قاچاق و واردات طلای نامرغوب و عرضه آن به بازار پیش از اجرای این قانون، نتوانسته به عنوان مانعی جدی در سر راه متخلفان باشد.
خریداران طلا تا زمان ریشه کن شدن این مشکل در کشور، بایستی ضمن خرید از طلا فروشی های معتبر از صحت عیار تعیین شده نیز اطمینان حاصل نمایند تا ضرر ناشی از این مساله در زمان فروش این فلز گریبان گیر شخص خریدار نشود.