تعدیل روند سقوط فلز زرد

اونس در هفته کاری گذشته به روند افت خود ادامه داد، گرچه سقوط 50 دلاری دو هفته پیش را تعدیل کرد. هر اونس فلز زرد که هفته کاری گذشته را با بهای 1233 دلار آغاز کرده بود، در پایان هفته روی قیمت 9/ 1227 دلار ایستاد.

خبر را برای من بخوان

اونس روز دوشنبه با افزایش خرید طلا به‌عنوان سرمایه امن، «جهش اصلاحی» و عوامل خارجی افزایشی روبه رو بود تا با 5 دلار رشد به قیمت 1238 دلار برسد. اصلاح فنی نخستین روز هفته پس از رسیدن طلا به کمترین قیمت در 3 هفته پیش از آن در روز جمعه اتفاق افتاد.

عوامل خارجی افزایشی نیز شامل تضعیف شاخص دلار و افزایش بهای نفت خام بودند، اما آنچه باعث افزایش خرید طلا به‌عنوان سرمایه امن شد تشدید نگرانی‌ها درباره اقتصاد یونان بود.

مواضع تند نخست‌وزیر جدید این کشور روز دوشنبه به ادامه سقوط بازار سهام آتن انجامید و فشار روی دیگر بازارهای اروپایی به نفع طلا تمام شد. دیگر خبر روز، اعلام افت قابل توجه صادرات و واردات چین بود که بازارهای سهام آسیا را تحت فشار قرار داد.

ادامه تنش‌ها در اوکراین نیز عامل تشدید خریدها در این روز بود. اما روز سه‌شنبه روز بازگشت به قیمت‌های ابتدای هفته بود. قیمت نهایی دومین روز کاری هفته 1233 دلار بود، قیمتی که تحت‌تاثیر عوامل خارجی کاهشی و فروش فنی اتفاق افتاد.

تقویت شاخص دلار و افت قیمت نفت خام مهم‌ترین عوامل خارجی کاهشی بودند. تضعیف چشم‌انداز فنی فلز زرد در این روز نیز به چشم آمد. روز سه‌شنبه نفت خام با پوشش کوتاه‌مدت و دلار ایالات‌متحده دوباره با تقویت مواجه شدند، اما توجه بیشتر معامله‌گران به اوضاع یونان بود.

در حالی که دولت تازه یونان بر عدم اجرای موافقت‌های پیشین اصرار دارد، توجه همه به نشست چهارشنبه مقام‌های این کشور و اتحادیه اروپا جلب شده بود. مهم‌ترین خبر آسیایی سه‌شنبه هم باز از چین بود که نشان می‌داد تورم این کشور در ماه ژانویه به کمترین سطح در 5 سال اخیر رسیده است.

چین هفته گذشته برای هفتمین هفته متوالی با هدف تحریک اقتصاد، به نظام مالی خود پول تزریق کرد. چهارشنبه روز سقوط فلز زرد و ثبت قیمت 1217 دلار برای اونس بود. این کمترین قیمت اونس در یک ماه پیش از آن بود.

افت سومین روز کاری هفته عمدتا ناشی از تاثیر عوامل خارجی کاهشی و ادامه فروش فنی بود. ادامه تقویت شاخص دلار و افت قیمت‌های نفت خام به نزدیک شدن اونس به مرز 1200 دلار کمک کرد، گرچه طلا در ادامه هفته دوباره از این مرز فاصله گرفت، اما چنان که اشاره شد مهم‌ترین خبر روز انجام مذاکرات یونان و اتحادیه اروپا بود، گرچه این نشست هیچ نتیجه قابل ملاحظه‌ای در بر نداشت.

تاثیر این نشست در کل بر بازارها ناچیز بود که همین تاثیر اندک هم بیشتر در روز پنج‌شنبه به چشم آمد. به این ترتیب نگرانی‌های اقتصادی درباره آینده یونان و ارز واحد اروپایی در این روز خاص در برابر عوامل کاهشی ناتوان از کار درآمدند. اونس روز پنج‌شنبه توانست تا قیمت 1221 دلار رشد کند.

رشد چهارمین روز کاری عمدتا ناشی از عوامل خارجی افزایشی و اعلام داده‌های ضعیف از اقتصاد آمریکا بود. عوامل خارجی افزایشی باز هم مربوط به شاخص دلار و بهای نفت می‌شدند. در این روز در بازار آتی «پوشش کوتاه‌مدت» مشاهده می‌شد، بااین حال افزایش ریسک‌پذیری در بازارهای سهام به کاهش خرید طلا به‌عنوان سرمایه امن در بازار انجامید تا قیمت‌های آنی نیز تحت فشار باشند.

اقتصاد آمریکا روز پنج‌شنبه کاهش خرده فروشی و افزایش میزان مطالبات بیمه بیکاری را اعلام کرد تا طلا از این داده‌ها نفع ببرد. البته چنان که اشاره شد افزایش ریسک‌پذیری در بازارهای سهام آمریکا و اروپا به ضرر طلا عمل کرد.

روز پنج‌شنبه آتش‌بس تازه‌ای میان اوکراین و روسیه با وساطت غرب امضا شد که به کاهش خرید طلا به‌عنوان سرمایه امن کمک کرد، اما اجرایی شدن این آتش بس در هفته جدید کاری محک خواهد خورد. به این ترتیب اونس با اخبار متناقضی وارد آخرین روز کاری هفته شد، روزی که نتیجه نهایی آن رشد 6 دلاری اونس و ثبت قیمت 9/ 1127 دلار به‌عنوان قیمت نهایی هفته بود.

آنچه روز جمعه بیش از هر عاملی به رشد طلا کمک کرد تضعیف شاخص دلار ایالات‌متحده بود. اونس طلا روز جمعه تحت‌تاثیر عوامل مختلف نوسان‌های زیادی را تجربه کرد، اما در نهایت با قیمت پایان روز افت 6/ 0 درصدی ارزش خود در طول هفته گذشته را رقم زد.

روند طلا در 5 روز کاری گذشته و به‌ویژه در روز جمعه نشان می‌دهد که طلا در هفته کاری آینده نیز احتمالا به کوچک‌ترین جزئیات اقتصادی واکنش نشان خواهد داد.