افزايش حبابي قيمت سكه و طلا و ضرورت اقدام بانك مركزي

يك كارشناس بانكي قيمت‌هاي طلا در بازارهاي داخلي در روزهاي اخير را همراه با حباب دانست و گفت: افزايش كاذب قيمت دلار دليل اصلي حباب موجود در بازار طلا و سكه است.

خبر را برای من بخوان

فرید ضیاءالملکی در گفت‌وگو با فارس، در مورد وجود حباب در بازار طلا و سکه، اظهار داشت: به طور حتم قیمت روزهای اخیر بازار داخلی سکه و طلا همراه با حباب بوده است چرا که قیمت‌های ارز در بازار آزاد با اختلاف قابل توجهی نسبت به قیمت‌های رسمی فروخته می‌شود.
وی با تأکید بر تأثیر نوسانات ارز بر تغییرات قیمتی طلا افزود: درحالی که قیمت ارز رسمی 1033 تومان باشد ولی ارز آزاد در بازار 1140 تومان فروخته شود، قیمت‌های برآوردی برای طلا نیز غیرواقعی می‌شود.
این کارشناس بانکی افزایش کاذب دلار را دلیل اصلی رشد کاذب و حبابی در بازار طلای ایران دانست و گفت:‌ درصورتی که ارز در بازار واقعی نیز با قیمت رسمی بانک مرکزی فروخته شود قیمت طلا حبابی نخواهد داشت.
وی ضمن اشاره به قیمت جهانی دلار و فروش هر اونس طلا در این بازارها با بهای 1414 دلار، ادامه داد: روش محاسبه قیمت طلا به این نحو است که قیمت جهانی را تقسیم بر 4 و ضرب در قیمت رسمی دلار می‌کنند و با قیمت به دست آمده مبادلات را در بازار داخلی انجام می‌دهند.
ضیاءالملکی در مورد اقدامات بانک مرکزی برای کنترل وضعیت موجود تصریح کرد: فروش شمش طلا توسط بانک کارگشایی می‌تواند باعث کاهش قیمت طلا واز بین رفتن حباب فعلی شود.
این کارشناس بانکی طلاسازان را خریداران اصلی شمش طلا عنوان و اضافه کرد: طلاسازان با خرید شمش و ساخت طلاجات جدید می‌توانند کاهش قیمت طلا را به همراه بیاورند.

این گزارش حاکی است، با افزایش قیمت طلا در بازارهای داخلی روز گذشته بانک مرکزی با درج اطلاعیه‌ای از آغاز حراج شمش طلا از 11 اسفند برای تعادل در بازار خبر داد و اعلام کرد که به ‎منظور پاسخگویی به نیاز بازار طلا و ایجاد تعادل در معاملات‌ در نظر دارد علاوه بر فروش سکه مطابق رویه معمول، نسبت به فروش شمش طلا از طریق حراج حضوری در محل بانک کارگشایی از مورخه 11 اسفندماه 1389 (از ساعت 4 تا 7 بعد از ظهر) اقدام نماید.
ثبات قیمت طلا در بازارهای خارجی و افزایش قیمت در بازارهای داخلی احتمال رشد کاذب قیمت طلا در داخل را افزایش می‌دهد اما درحالی که قیمت‌های داخلی همچنان رو به بالارفتن است محمد کشتی‌آرای نوسانات قیمت دلار و نفت را دلیل اصلی تغییرات قیمتی طلا در داخل می‌داند.