بهای طلا در بازار‌هاي جهانی 15 دلار کاهش یافت.

در آستانه انتشار اخبار مربوط به آمار اشتغال در آمریکا طلا با افت قیمت در پایان معاملات روز پنج‌شنبه به 3/1415 دلار رسید که نسبت به نرخ 70/1435 دلار روز چهارشنبه، بیش از 20 دلار کاهش نشان می دهد.

خبر را برای من بخوان
به گزارش دنیای اقتصاد، روز گذشته تا ساعت 17 به وقت تهران قیمت هر اونس طلا برای تحویل فوری به نرخ 1420 دلار رسید که نسبت به نرخ پایان روز چهارشنبه 15 دلار کاهش داشته است.
نرخ طلا تا ظهر روز پنج‌شنبه تا حد 1435 دلار در بازار لندن بدون تغییر بود. از این رو قیمت سکه‌ها در بازار داخلی به جز ربع سکه نسبت به روز قبل از آن تغییری نداشت. ربع سکه با 2000 تومان افت قیمت به نرخ 107 هزار تومان رسید. سکه بهار آزادی، سکه طرح قدیم و نیم سکه به ترتیب 395، 455 و 195 هزار تومان فروخته شد. قیمت سکه در بالاترین حد طی هفته گذشته به 400 هزار تومان نیز رسید. در بازار ارز، یورو و پوند انگلیس با افت 3 تومانی و 10 تومانی به نرخ 1560 و 1870 تومان فروخته شدند.
چشم انتظاری سرمایه‌گذاران برای افزایش نرخ بهره یورو توسط بانک مرکزی اروپا که نهایتا بنا بر برخی گزارش‌ها به تثبیت نرخ آن در حد 1 درصد پیشین برای ماه آوریل منجر شد، نرخ برابری یورو در مقابل دلار را تا 3976/1 بالا برد. گزارش ماه فوریه اشتغال در آمریکا که آمار دقیق آن تا لحظه تهیه این گزارش هنوز اعلام نشده، با گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر بهبود شرایط اقتصادی و رونق شاخص‌های بورس همراه شده است. قیمت طلا متاثر از این وضعیت با افت قابل توجهی همراه شده است که انتظار می‌رود امروز قیمت‌های
پیش تاخته در بازار سکه و طلا را تا حدودی تعدیل کند.
قیمت طلا در بازار‌های جهانی با افزایش ناآرامی‌ها در خاورمیانه و شمال آفریقا و نهایتا کشتار مردمی در لیبی در روز 2 مارس به رکورد 1440 دلار نیز دست یافته بود.بازار نفت در جریان این وقایع به شدت متشنج شده و بهای آن تا محدوده 103 دلار افزایش یافته است. گسترش بی‌ثباتی‌ها در کشورهای تولیدکننده نفت به شدت بر بالا رفتن قیمت کالا‌ها (commodities) موثر است.
در بازار داخلی افزایش تقاضا موجب گران شدن بی ضابطه قیمت سکه شده و به‌رغم حبابی ندانستن قیمت آن از سوی برخی کارشناسان (که متاسفانه به انحصار ضرب سکه توسط بانک مرکزی نیز بی‌توجه‌اند) به دلیل بالاتر بودن قیمت اسمی از ارزش ذاتی آن در قیمت‌های بانک مرکزی، به‌زعم برخی دیگر از کارشناسان، باید تاکید کرد که قیمت سکه حبابی است و بانک مرکزی باید علاوه بر تزریق شمش طلا به سرازیر کردن سکه به بازار نیز اقدام کند. در این میان برخی از کارشناسان از مردم خواسته‌اند که در شرایط فعلی از خرید شتاب زده طلا و سکه خودداری کنند.

در عین حال سخنگوی بانک ملی ضمن اشاره به استقبال چشمگیر از عرضه شمش‌های طلا طی دو روز گذشته، به خبرگزاری فارس گفت: هنوز بانک مرکزی دستوری برای ادامه عرضه شمش طلا طی هفته بعد به این بانک ابلاغ نکرده است. حسین دشتی با تاکید بر استقبال خوب مردم از عرضه شمش‌های طلا توسط بانک کارگشایی طی روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه هفته گذشته، گفت: روز پنج‌شنبه عرضه فوق‌العاده صورت گرفت؛ این اقدام اثر مطلوبی در کاهش قیمت‌های کاذب بازار طلا داشت. وی در مورد وضعیت عرضه شمش طلا در هفته آینده، افزود:‌ درصورتی که بانک مرکزی اجازه بدهد هفته بعد هم بانک کارگشایی به حراج شمش ادامه می‌دهد.
سخنگوی بانک ملی ادامه داد:‌ بانک کارگشایی روزهای زوج به حراج سکه می‌پردازد، اما برای شمش فعلا در هفته قبل دو روز پایانی (چهارشنبه و پنج‌شنبه) به این بانک ابلاغ شده بود.
دشتی درباره قیمت پایه شمش‌های عرضه شده در روزهای پایانی هفته قبل، گفت: این شمش‌ها با وزن یک کیلو گرم و عیار 995 با نرخ اعلام شده از سوی بانک مرکزی و بدون محدودیتی در عرضه به فروش رسیدند.
این مقام مسوول در بانک ملی اضافه کرد:‌ روز چهارشنبه شمش‌ها با قیمت 52 میلیون و 200 هزار تومان و همچنین در بیشترین رقم با ارزش 52 میلیون و 885 هزار تومان فروخته شدند.

کاهش عرضه دلار در بانک‌های دولتی
ایرنا نیز گزارش داد: همزمان با روزهای پایانی سال و شروع سفرهای نوروزی، تقاضا برای خرید دلار (آمریکا) افزایش و عرضه آن از سوی بانک‌های دولتی کاهش یافته است. بنا بر این گزارش، متقاضیان ارز این روزها پس از مراجعه به بانک‌های دولتی برای دریافت دلار با مشکل کمبود ارز مواجه می‌شوند و بسیاری از آنها برای تامین ارز مورد نیاز خود به ناچار به صرافی‌های آزاد مراجعه می‌کنند. این در حالی است که این صرافی‌ها نیز دلار را با نرخ‌های متفاوت به مشتریان عرضه می‌کنند.