تقاضای فیزیکی طلا در بازارهای جهانی 9 درصد کاهش یافت

سایت طلا : موسسه جی اف ام اس در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد که افت تقاضای جواهرات در چین موجب شده تا تقاضای فیزیکی طلا در بازارهای جهانی در 3 ماه نخست امسال با افت 9 درصدی روبرو شود.

خبر را برای من بخوان


به گزارش سایت طلا به نقل از رویترز، تحلیلگران موسسه جی اف ام اس تاکید کردند که افت 12 درصدی مصرف جواهرات در چین در 3 ماه نخست 2015 میلادی تاثیر زیادی بر کاهش تقاضای فیزیکی طلا در بازارهای جهانی داشته است.

بر اساس این گزارش تقاضای سرمایه گذاری در سکه و شمش طلا نیز در بازار چین در این مدت با افت 10 درصدی روبرو شده و به کمتر از 56 تن رسیده است.

چین پس از آنکه در سال 2013 میلادی با پیشی گرفتن بر هند به بزرگترین بازار طلای جهان تبدیل شد بار دیگر سال گذشته به علت کاهش رشد اقتصادی و مقابله دولت چین با فساد مالی، این جایگاه را از دست داده است. چین از سال 2007 میلادی تاکنون بزرگترین تولید کننده طلای جهان به شمار می رود.

این گزارش می افزاید: تقاضای جواهرات در بازار هند در سه ماه نخست امسال با رشد 2 درصدی روبرو شد ولی کاهش مصرف در چین، ترکیه، آمریکای شمالی و خاورمیانه موجب کاهش 7 درصدی خرید جواهرات در سطح جهان شده است.

تقاضای سرمایه گذاری طلا در بازار هند نیز در این مدت بیش از 31 درصد کاهش یافته و به پایین ترین سطح از سال 2009 میلادی رسیده است. تقاضای جهانی برای سکه و شمش طلا نیز در سه ماه نخست امسال بیش از 17 درصد کاهش داشته و به پایین ترین سطح از سال 2009 میلادی رسیده است.

گزارش سایت طلا حاکیست، تقاضای فیزیکی طلا در آمریکا نیز به پایین ترین سطح از سال 2007 میلادی رسیده و با افت 6 درصدی روبرو شده است. میزان خرید طلا از سوی بانک های مرکزی جهان نیز در سه ماه نخست امسال به کمتر از 90 تن رسیده است. این رقم در مدت مشابه سال قبل به بیش از 124 تن رسیده بود.

تقاضای فیزیکی طلا در بازارهای جهانی در سه ماه نخست امسال با 9 درصد کاهش به 990 تن رسیده است. موسسه جی اف ام اس پیش بینی کرد که میانگین قیمت هر اونس طلا امسال به کمتر از 1170 دلار خواهد رسید و این رقم برای سال آینده نیز به 1250 دلار می رسد.

به اعتقاد تحلیلگران اقتصادی قیمت جهانی طلا در کوتاه مدت به شدت تحت تاثیر آمارهای اقتصادی آمریکا نوسانات ارزش دلار و نشست دو روزه فدرال رزرو آمریکا خواهد بود./م


انتهای پیام