تضعیف دلار تا کجا ادامه می‌یابد؟

دلار آمریکا پس از ماه‌ها قدرت‌نمایی اکنون روند نزولی خود را شروع کرده‌ است؛ به‌طوری‌که از اواسط ماه آوریل تاکنون، ارزش این واحد پولی در برابر واحد‌های پولی قدرتمند دیگر نظیر یورو و پوند انگلیس کاهش یافته‌ و این سوال را مطرح کرده که روند نزولی ارزش دلار تا کجا ادامه می‌یابد؟

خبر را برای من بخوان


از اواسط ماه آوریل تاکنون، ارزش دلار آمریکا در برابر یورو، هفت درصد و در برابر پوند انگلیس شش درصد کاهش یافته‌ و درحال بازگشت به سطح قبلی خود در ماه ژانویه‌ است.

دلار آمریکا در نیمه دوم سال 2014 و اوایل سال 2015، سریع‌ترین رشد خود طی 40 سال اخیر را شاهد بود. اما اکنون و پس از یک کشمکش واضح و روشن حاکی از ضعف، کارشناسان استراتژیست بخش ارز بر سر اینکه چه زمانی دلار آمریکا دوباره تقویت خواهد شد، اختلاف‌نظر دارند.

اما بخش مالی سی‌ان‌ان، به برخی از مهم‌ترین عوامل پشت‌پرده کاهش ارزش دلار اشاره کرده‌ که شامل موارد ذیل می‌شود:

***اقتصاد ضعیف‌تر از توقعات و پیش‌بینی‌ها
پس از انتشار سلسله گزارش‌های ناامیدکننده از شرایط اقتصادی آمریکا، تجار، دلار آمریکا را پس زدند و همان‌طور که انتظار می‌رفت، این سوال پیش‌ آمد که فدرال‌رزرو چه زمانی بالاخره نرخ بهره را افزایش خواهد داد؟

«کتلین بروکس»، مدیر تحقیقات «فارکس» می‌گوید: درصورتی‌که همچنان شاهد انتشار گزارش‌هایی مبنی بر اقتصاد ضعیف آمریکا باشیم، افزایش نرخ بهره را برای سال 2015 باید به کلی فراموش کرد. اما برخی دیگر معتقدند تقویت دوباره دلار بسیار نزدیک است.

«بوریس شلوسبرگ»، مدیر اجرایی فارکس در بخش مدیریت سرمایه BK می‌گوید: اگرچه بازارهای ارز از داده های اقتصادی آمریکا ناامید شده‌اند و درنتیجه از گرایش خود به دلار کاسته‌اند، اما بااین‌حال، بسیاری از اقتصاددانان بر این باورند که فدرال رزرو در ماه سپتامبر، درنهایت نرخ بهره را افزایش خواهد داد. به گفته وی، درصورت افزایش نرخ بهره در ماه سپتامبر، دلار به‌سرعت روند احیای قدرت خود را شروع خواهد کرد.

«شهاب جالینوس»، استراتژیست ارشد ارزی در موسسه Credit Suisse می‌گوید: سکته اخیر دلار در راستای الگوی قبلی بازارهای سهام است که با توجه اینکه تا کجا و با چه سرعتی دلار پیش‌ می‌رود، تثبیت نرخ دلار به تعویق افتاده‌است. جالینوس معتقد است میانگین عقب‌گرد دلار پس از یک رشد قابل توجه، تنها شش درصد خواهد بود و نهایتا دوماه برجا خواهد ماند.

***تقویت اقتصاد اروپا
استراتژیست‌های بازار، مدام از تضعیف اقتصادی اروپا در ماه ژانویه و نگرانی‌ها از تورم منفی سخن می‌گویند. همچنین، با پیش‌روی و افزایش قدرت دلار، ارزش یورو کاهش چشمگیری یافت اما اکنون با بهبود دور از انتظار شرایط اقتصادی منطقه یورو، این روند برعکس شده‌ و نگرانی‌ها نسبت به تورم منفی تخفیف یافته‌است.

«استیون انگلندر»، کارشناس ارزی و تحلیل‌گر ارشد CitiFX می‌گوید: اکنون بیشتر این اتفاقات ناشی تقویت یورو و کمتر متاثر از تضعیف دلار است. علاوه‌براین، ثمره اجرای سیاست‌های انبساط پولی و خرید اوراق قرضه دولتی، به تازگی جواب داده‌است.

«سایمون اسمیت»، اقتصاددان ارشد FxPro می‌گوید: داستان ثمره برنامه انبساط پولی یکی از نیروهای اصلی پشتیبان یورو است که توانست ثمره خوبی به‌ویژه در آلمان به جای گذارد. بااین‌حال، جالینوس معتقد است که یورو، دوباره در نیمه دوم سال، روند کاهشی خود را ازسر می‌گیرد.