شرایط برای افزایش قیمت طلا در بلندمدت فراهم است
احتمال میرود مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت طلا در هفتههای آتی، سیاستهای بانک مرکزی اروپا در افزایش یا ثبات نرخ بهره بانکی، سیاستهای تورم زدایی چین، نرخ بهره بانکی فدرال رزرو و تنش های سیاسی در کشورهای جهان و منطقه خاورمیانه باشد.
تاریخ: ۱۶/فروردين/۹۰ ساعت ۲۰:۴۱ | اخبار صنفی شناسه خبر: ۲۳۲۰
قیمت طلا در هفته گذشته از میانگین هزار و 437 دلار در تاریخ 7 مارس، به میانگین قیمت یک هزار و 426 دلار به ازاء هر اونس در اول آوریل 2011 رسید.
این در حالی است که قیمت هر اونس طلا در روز 24 مارس با رسیدن به یک هزار و 447 دلار، رکوردی جدید را برای خود ثبت کرد.
بر اساس این گزارش، در هفتههای پایانی سال گذشته و ابتدای سال 90، عوامل تاثیرگذار سیاسی و اقتصادی بسیاری روی دادند که به نوبه خود تاثیر بسزایی بر قیمت فلزات گرانبها مانند طلا در بازارهای جهانی داشتند.
به گزارش بلومبرگ، در ماه گذشته، گسترش ناآرامیها در منطقه خاورمیانه عربی به ویژه کشورهای مصر و لیبی، و انتشار دامنه اعتراضات و درگیریهای سیاسی در کشورهای حوزه خلیج فارس، موجب شد تا قیمت نفت در بازارهای جهانی به دنبال ترس معاملهگران و سرمایهگذاران از کاهش تولید و عرضه به بازارهای بینالمللی به نحوی محسوس افزایش یابد و به دنبال آن طلا نیز با افزایش قیمت چشمگیری همراه شد.
در عین حال، به گزارش سایت Kitco، طی ماه گذشته تزریق نقدینگی به بازارهای مالی در اروپا که به دنبال اعمال سیاستهای انبساطی برای مبارزه با بحران مالی و اقتصادی در این کشورها صورت گرفت، افزایش نرخ تورم در کشورهای اروپایی را در هفتههای اخیر در پی داشت که به دنبال آن، اقبال معاملهگران به سرمایهگذاری در بازار فلزات گرانبها مانند طلا افزایش یافت که این مسئله نیز عامل موثری برای افزایش قیمت طلا در یک ماه اخیر بود.
کاهش نرخ بیکاری امریکا از 9/8 درصد به 8/8 درصد نیز موجب شکلگیری چشماندازی مثبت در بین معاملهگران بینالمللی، نسبت به بهبود اوضاع اقتصادی آمریکا و افزایش ارزش نرخ برابری دلار در برابر یورو در بازارهای جهانی شد. با این شرایط و رویکرد معاملهگران به دلار به عنوان ارزی مطمئن برای سرمایهگذاری، با عدم رویکرد سرمایهگذاران بینالمللی برای خرید فلزات گرانبها مانند طلا در بازارهای جهانی، بهای آن در بازارهای جهانی در اواخر هفته گذشته اندکی با کاهش همراه شد.
این در حالی است که طی هفتههای اخیر سرمایهگذاران و معاملهگران بینالمللی، به دلیل ترس از دست دادن داراییهای خود و به منظور رویایی با افزایش تورم، به طلا به عنوان کالایی تورم زدا روی آوردهاند و این امر موجب تداوم روند صعودی قیمت این کالای ارزشمند در بازارهای جهانی و ثبت رکوردهای جدید برای طلا شد.
با این شرایط، به نظر میرسد طلا همچنان به عنوان کالایی ریسک گریز و امن برای سرمایهگذاری در شرایط نامطمئن اقتصادی به شمار رود. همچنین احتمال میرود مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت طلا در هفتههای آتی، سیاستهای بانک مرکزی اروپا در افزایش یا ثبات نرخ بهره بانکی، سیاستهای تورم زدایی چین، نرخ بهره بانکی فدرال رزرو و تنشهای سیاسی در کشورهای جهان و منطقه خاورمیانه باشد.
در مجموع، با توجه به شواهد موجود به نظر میرسد که روند بلند مدت طلا صعودی است، هرچند که ممکن است طلا در این بین نوساناتی نیز داشته باشد.