سرمایه گذاری در بازار طلا پرریسک شد
پس از کاهش سطح محرک های پولی بانک مرکزی آمریکا(فدرال رزرو)، با تصویب طرح بودجه دو سال آینده دولت آمریکا در مجلس سنا و مهر تایید آن بر مصوبه کنگره که متضمن رفع نگرانی ها در خصوص تعطیلی بخش هایی از فعالیت دولت آمریکاست، سیر نزولی قیمت جهانی طلا همچنان ادامه دارد.
به طوری که با شروع معاملات امروز بازار جهانی طلا، بهای هر اونس طلا به پایین تر از یکهزار و 200 دلار رسید و در برخی دقایق نرخ 1195 دلار را نیز ثبت کرد.
براین اساس قیمت جهانی اونس طلا به پایین ترین حد در سال و نیم گذشته رسید. طلا داد و ستدهای سال جاری میلادی را با نرخ 1790 دلار آغاز کرده بود و تا روز پایانی سال 2013 میلادی نزول بیش از 33 درصدی را تجربه کرد. البته طلا در سال جاری میلادی کف قیمتی 1187 دلار و 80 سنتی را هم ثبت کرده است.
بدین ترتیب قیمت طلا برای نخستین بار در 13 سال گذشته با کاهش روبرو شده و افت 33 درصدی بهای طلا در 32 سال اخیر بی سابقه بوده است.
کارشناسان اقتصادی، کاهش تمایل سرمایه گذاران بین المللی برای خرید طلا و افزایش تمایل آنها برای سرمایه گذاری در بازار سهام و بورس که دچار رونق شده اند را دلیل اصلی سقوط بهای طلا در سال 2013 میلادی می دانند.
همچنین کاهش بودجه محرک پولی آمریکا از ابتدای ژانویه 2014 میلادی، کاهش نرخ تورم در اقتصادهای صنعتی و توسعه یافته جهان، بهبود روند رشد اقتصادی و اشتغالزایی در اقتصاد آمریکا و فروکش کردن بحران اقتصادی اعضای اتحادیه اورپا نیز تاثیر زیادی بر افت قیمت طلا داشته است.
بر این اساس به نظر می رسد، افزایش نرخ بهره و متوقف شدن محرک پولی فدرال رزرو آمریکا مهمترین عوامل کاهش قیمت طلا طی سال نوی میلادی باشد.
البته این امیدواری وجود دارد که افزایش تقاضای هند و چین موجب افزایش قیمت فلز زرد طی سال نوی میلادی شود. با این وجود، امیدوار کننده ترین پیش بینی ها، قیمت طلا در سال 2014 میلادی را بیش از 1450 دلار برآورد نمی کنند.
در مقابل پیش بینی های بدبینانه نیز از نزول نرخ طلا تا سطح یکهزار دلار حکایت دارند. اما گمانه زنی های میانه از توقف قیمت طلا در محدوده یکهزار و 300 دلار خبر می دهند.
لذا بر پایه شکاف 450 دلاری میان پیش بینی های مختلف، تحلیلگران سرمایه گذاری در بازار طلا طی سال نوی میلادی را بسیار پرریسک ارزیابی می کنند.