مافیا در بازار طلا

مدير عامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهر ضمن اشاره به وجود مافيا در بازار داخلي طلا، اقدام بانك مركزي در حراج سكه را نادرست عنوان كرد و با تاكيد بر لزوم بازنگري در قوانين از دولت خواست دست‌هاي پشت پرده در بازار داخلي طلا را همانند بازار مسكن كنترل كند.

خبر را برای من بخوان

علی فخرموحدی مدیر عامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهر در ارتباط با وضعیت موجود بازار طلا و جواهر و حباب چندهزار تومانی در بازار، اظهار داشت: بعد از اجرای طرح تحول اقتصادی (هدفمندی یارانه‌ها) فضایی در جامعه به وجود آمده که عده‌ای منتظر هستند چه اتفاقاتی در اقتصاد می‌افتد تا سوار موج جریانات جدید شوند و بهره‌برداری‌های خود را از این وضعیت انجام دهند. وی افزود: نوسانات قیمت طلا در بازارها و بورس‌های بین‌المللی اتفاق تازه‌ای نیست، اما از سال 2007 به بعد (ورشکستگی بورس‌های بین‌المللی و بحران مسکن آمریکا و اروپا) سرمایه‌گذاران دنیا به بازار امنی که تولید آن بازار کم، ولی مصرف آن زیاد است، روی آوردند.
مدیرعامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهر با بیان اینکه بازار فلزات گرانبها و نیمه‌‌گرانبها از جمله بازارهایی بود که سرمایه‌گذاران بین‌المللی به آن روی آورده‌اند، گفت: این افراد سرمایه‌های خود را از سال 2007 به بعد به بازار طلا هدایت کرده‌اند. از این تاریخ به بعد قیمت طلا روند صعودی داشته است.
این مقام مسوول در بازار طلا و جواهر ضمن اشاره به وجود طلاهای اسقاطی، ذخایر بانک‌های مرکزی و طلاهای استخراج شده از معادن در دنیا، گفت: البته صنعت طلای دنیا دسترسی به طلاهای بانک‌ها و اسقاطی ندارد، بلکه این صنعت به مصرف طلای استخراج شده از معادن نیاز دارد.
موحدی تاکید کرد: زمانی که میزان تولید معادن طلای دنیا یکنواخت اما مصرف آن سیر صعودی پیدا کرده طبق علم اقتصاد باید قیمت این کالا افزایش پیدا کند؛ این اتفاق از سال 2007 موجب افزایش لحظه‌ای قیمت طلا و جواهر شد.
نگرانی از کاهش ارزش پول ملی به جو روانی بازار طلا دامن می‌زند
وی با اشاره به اعیاد و مراسم‌های مذهبی و سنتی در داخل کشور، گفت: در اعیادی مانند نوروز و شعبان مصرف طلا در بازار داخلی افزایش پیدا می‌کند و قیمت طلا از قیمت‌های بین‌المللی بالاتر می‌رود. به این اتفاق «حباب قیمتی» می‌گویند.
مدیرعامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهر بیان کرد: در شرایط فوق برخی افراد نادانسته اسیر جو روانی می‌شوند که از سوی افراد خاصی در بازار داخلی ایجاد شده است.
موحدی در بخش دیگری از سخنان خود انتشار اخباری از جمله حذف چهار صفر از پول ملی و همچنین کاهش نرخ‌های سود تسهیلات و سپرده‌های بانکی را موجب گسترش جو روانی موجود در بازار طلا و جواهر دانست و افزود: برخی افراد گمان می‌کنند با حذف صفرها از پول ملی ارزش پول کشورمان کاسته می‌شود و دیگر امکان خرید طلا و ... وجود نخواهد داشت، درحالی که این تصور اشتباه است.
این فعال در بازار طلا و جواهر با بیان اینکه نگرانی‌ها از طرح تحول اقتصادی نیز از جمله مواردی است که به جو روانی موجود در بازار طلا و جواهر دامن می‌زند، ادامه داد:‌ سخنان اقتصاددانان در یک ماه اخیر مبنی براینکه تضعیف ریال و کاهش نرخ سود سپرده‌ها موجب ضرردیدن سپرده‌گذاران در سال جاری خواهد شد موجب شده که مردم سپرده‌های خود را به سمت بازار سرمایه و طلا هدایت کنند.
نگرانی از شکستن حباب بازار سرمایه مردم را به بازار طلا می‌کشاند
مدیرعامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهر اضافه کرد: به دلیل اینکه قدرت نقدشوندگی سرمایه در بازار طلا بالا است مردم به سرعت به این بازار روی می‌آورند و در این بخش سرمایه‌گذاری می‌کنند.
وی در ادامه ضمن اشاره به اینکه ایران در طول هفته تنها 4 روز مثبت با دنیا در ارتباط است، گفت: عملا در هفته 3 روز از دنیا عقب هستیم و به همین دلیل بانک‌ها نمی‌توانند خود را با دنیا تطبیق دهند. (جمعه دنیا باز است اما ایران تعطیل و شنبه و یکشنبه دنیا تعطیل است، ایران باز است و پنج‌شنبه نیز ایران به صورت نصفه روز فعالیت مثبت دارد.)
موحدی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن بیان اینکه نگرانی از شکستن حباب موجود در بازار سرمایه باعث روی آوردن مردم به بازار مطمئن طلا و جواهر شده است، تصریح کرد: از سوی دیگر مسوولان اقتصادی نیز مدام اعلام می‌کنند که مردم طلا نخرند و همین امر عکس‌العمل معکوس را به همراه می‌آورد و موجب افزایش تقاضا برای خرید طلا توسط مردم می‌شود.

حراج سکه نمی‌تواند اشتیاق مردم به خرید طلا را بکاهد
این مقام مسوول در بازار طلا و جواهر با اشاره به حراج سکه و شمش در بانک کارگشایی ادامه داد: حراج سکه در بانک از ساعت 4 الی 8 بعد از ظهر نمی‌تواند ولع نیاز خریداران طلا را مرتفع کند. وی افزود: لفظ حراج در بانک‌گشایی غلط است؛ اصلا هیچ سیستمی در دنیا وجود ندارد که طلا را حراج کند، باید اعلام شود فروش سکه به قیمت بازارهای بین‌المللی.

مدیرعامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهر با تاکید براینکه بانک مرکزی باید در حراج سکه توسط بانک کارگشایی تجدید نظر کند، گفت: با وجود اینکه تمام مسوولان اقتصادی به مردم توصیه می‌کنند که اسیر صف و روند مشکل‌دار بازار طلا نشوید اما مردم متاسفانه قربانی وسوسه‌های افراد خاصی می‌شوند.
موحدی در ادامه تاکید کرد: به طور کلی روند بازارهای داخلی طلا رو به صعود است اما به دلیل برخی نواقص قیمت طلا در بازار داخلی مشابه کالاهای دیگر بالاتر از قیمت‌های جهانی است.

مافیا در بازار طلا
این فعال بازار طلا و جواهر درباره دلایل عدم موفقیت بانک مرکزی برای کنترل قیمت‌ها در بازار طلا و سکه از طریق حراج گفت:‌ عده‌ای سرمایه‌های کلانی در اختیار دارند و با هدایت آن به بازارهای مختلف موجب افزایش قیمت می‌شوند (همان اتفاقی که برای بازار مسکن رخ داد) الان این افراد سرمایه‌های خود را به بازار طلا آورده‌اند. مدیر عامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهر ادامه داد: اقدامات دولت و بانک مرکزی و همچنین بازنگری در قوانین از مهم‌ترین راهکارهای کنترل بازار طلا است. با حراج سکه نمی‌توان قیمت‌ها را واقعی کرد بانک مرکزی باید در راهکار خود تجدیدنظر کند.