بانک مرکزي آمريکا اهميتي به اوضاع وخيم ارزي کشورهاي نوظهور نميدهد
سردبیر بازارهای مالی شبکه بلومبرگ گفت: مدیران بانک مرکزی آمریکا اهمیتی به اوضاع وخیم ارزی کشورهای دارای اقتصادی نوظهور نمیدهند.
تاریخ: ۱۰/بهمن/۹۲ ساعت ۱۴:۰۵ | اقتصاد جهانی شناسه خبر: ۲۳۹۷۹
به گزارش شبکه تلویزیونی بلومبرگ، مجری این شبکه ابتدا گفت: سیاستگذاران بانک مرکزی آمریکا اولین نشست خود را در سال جاری میلادی در این هفته برگزار خواهند کرد.
مانوس کرانی، سردبیر بازارهای مالی این شبکه، گفت: بانک مرکزی آمریکا در آستانه برگزاری نشست این هفته، بیانیهای منتشر کرده است که خلاصه فحوای آن این است که ما به سیاست جدید خود که در دسامبر سال گذشته آغاز کردهایم ادامه خواهیم داد و کسی نمیتواند ما را از ادامه این مسیر منصرف سازد.
کرانی افزود، این بدان معنا است که بانک مرکزی آمریکا به سیاست کاهش خرید اوراق قرضه ادامه خواهد داد. همچنین بانک مرکزی آمریکا ده میلیارد دلار از روند سابق چاپ اسکانسهای (بدون پشتوانه) دلار آمریکا خواهد کاست.
سیاست های اخیر بانک مرکزی آمریکا به نوبه خود، باعث قدرت گرفتن دلار آمریکا و تمایل سرمایه گذارانی که قبلاً ارزهای کشورهای دارای اقتصاد نوظهور را می خریدند، به خریداری دلار آمریکا و خارج کردن سرمایه های شان از کشورهای نوظهور اقتصادی به مراتب بیشتر کرده است.
کرانی اضافه کرد: استیو انگلاندر، رییس بخش ارزهای خارجی بانک بزرگ سیتیگروپ آمریکا در این خصوص تأکید کرده است: از دیدگاه بازارهای نوظهور جهان، گویی بانک مرکزی آمریکا به آنان گفته است: «خداحافظ!» دیگر کار شما تمام است!
کرانی افزود، البته در بیانیه بانک مرکزی آمریکا مشخصاً نامی از کشورهای دارای اقتصاد نوظهور یا بازارهای مالی آنان برده نشده است. در بخشی از این بیانیه آمده که بازار کار آمریکا «مخلوط» است (خبرهای مثبت و منفی دارد)، اما رشد اقتصادی آمریکا در فصلهای مالی اخیر، کمی افزایش یافته است. این نشان میدهد که به احتمال زیاد، بانک مرکزی آمریکا نرخ رسمی بهره بانکی را در آمریکا برای مدتی طولانی، کماکان پایین نگه خواهد داشت.
مانوس کرانی در بخش دیگری از مصاحبه با مجری این شبکه افزود: بیل گروس، مدیر شرکت پیمکو، در پایگاه اینترنتی تویتر نوشسته است: ترکیه و آفریقای جنوبی در امتحان ارزی «رفوزه» شدهاند. گروس خطاب به سرمایه گذاران تأکید کرده است که صبر نکنید تا ببینید چه کسی (چه کشوری) روفوزهی بعدی خواهد بود، بلکه به سرعت سرمایه های خود را از این کشورها خارج کنید.
این تحولات باعث افزایش نگرانیها شده است، اما پس از آن که گرد و خاک این تغییر و تحولات فروکش کرد، مشخص خواهد شد چه کشورهایی حقیقتاً مشکلات ساختار اقتصادی دارند. رؤسای بانکهای مرکزی بسیاری از کشورهای جهان میدانند که قادر نیستند با بانک مرکزی آمریکا وارد جنگ (اقتصادی و مالی) شوند.
کرانی در خاتمه افزود: در بیانیه بانک مورگان استانلی آمریکا آمده است: ترکیه، آفریقای جنوبی و هند تلاشهای شجاعانه و معتبری کردهاند که به جای تخلیه ذخایر ارزی خود از بانکهای خارجی، نرخ بهره بانکهای داخلی خود را بالا ببرند تا مردم و سرمایهگذاران را بیش از پیش متمایل به سپردهگذاری در بانکهای داخلی خود کنند. این در حالی است که به نظر میرسد، این سیاستِ کشورهای یاد شده برای جلوگیری از سقوط ارزش واحدهای پولیشان، کارآمد و مؤثر نبوده است.