سایت خبری طلا

محمود بهمنی در گفت و گو با فارس به تشريح فرمول محاسبه پيش‌بيني افزايش يا كاهش قيمت سكه در ايران پرداخت

به گزارش سایت طلا به نقل از خبرگزاری فارس ، رئيس‏كل بانك مركزي ضمن اينكه ناامني‌هاي كشورهاي مختلف در دنيا را دليل اصلي افزايش تقاضا براي خريد طلا عنوان كرد به تشريح فرمول محاسبه پيش‌بيني افزايش يا كاهش قيمت سكه در ايران پرداخت و گفت: هر زمان نگران بازار سكه باشيم معادل تقاضاي مردم طلا وارد بازار و سكه ضرب مي‌كنيم.


به گزارش سایت طلا به نقل از خبرگزاری فارس ، رئیس‏کل بانک مرکزی ضمن اینکه ناامنی‌های کشورهای مختلف در دنیا را دلیل اصلی افزایش تقاضا برای خرید طلا عنوان کرد به تشریح فرمول محاسبه پیش‌بینی افزایش یا کاهش قیمت سکه در ایران پرداخت و گفت: هر زمان نگران بازار سکه باشیم معادل تقاضای مردم طلا وارد بازار و سکه ضرب می‌کنیم.

محمود بهمنی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا» با اشاره به افزایش قیمت جهانی و تقاضا برای خرید طلا در بازارهای داخلی و خارجی به بیان نکات تازه‌ای درخصوص دلایل این امر پرداخت و اظهار داشت: طلا و ارز از جمله ابزارهایی است که بانک‌های مرکزی کشورهای مختلف از آنها به عنوان ذخایر خود استفاده می‌کنند اما به هر صورت بانک مرکزی ایران ارز را مانند پول خود نمی‌داند و باید همیشه حواسش به ذخایر و کنترل‌های ارزی باشد.
وی گفت: در سال‌های اخیر بانک مرکزی حجم زیادی از ذخایر خود را به طلا تبدیل و ذخیره کرد اما برنامه‌ای برای ذخیره کردن ارز ندارد.
رئیس‎کل بانک مرکزی با بیان اینکه ارز قابلیت استفاده در مبادلات مختلف اقتصادی را دارد، افزود: ضمن اینکه ارز پول نقد به حساب می‌آید نوسانات آن نیز قابل کنترل بوده اما علت افزایش قیمت طلا به خاطر بالارفتن قیمت‌های جهانی است.
بهمنی ضمن ارائه تحلیل خود درباره افزایش قیمت جهانی طلا، گفت: هرقدر در کشورهای مختلف دنیا ناامنی بیشتری باشد مردم ترجیح می‌دهند منابع نقدی خود را به طلا تبدیل کنند؛ الآن اطمینان مردم از تبدیل کردن پول نقد به طلا خیلی بیشتر از خرید ارزهای مختلف است.
وی دلیل بی‌میلی مردم را به خرید ارزهای خارجی این‏چنین بیان کرد: کشورها درباره ارزهای خارجی با تزریق پول اضافه‌تر می‌توانند ارزش آن پول را کاهش دهند؛ تنها فلزی که در دنیا ارزش پول را حفظ می‌کند، طلاست.

* فرمول بهمنی برای پیش‌بینی تغییرات قیمتی طلا و ارز

بهمنی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح فرمول محاسبه نوسانات قیمتی طلا پرداخت و بیان کرد: هر اونس طلا معادل 32.2 گرم و هر سکه 8 گرم است؛ زمانی که 32 تقسیم بر 8 شود نتیجه معادل 4 سکه به حساب می‌آید و هر 4 سکه نیز برابر یک اونس است.
رئیس‎کل بانک مرکزی افزود: بنابراین 4 سکه می‌شود ارزش روز اونس طلا و اگر 4 سکه تقسیم بر اونس شود ارزش طلای سکه به دست می‌آید با این حساب درصورتی که بلافاصله این رقم ضرب در قیمت طلا شود با قیاس این رقم با دلار می‌توان دید که دلار باید افزایش یا کاهش یابد.
وی ضمن تأکید براینکه با توجه به فرمول مذکور می‌توان محاسبه کرد که قیمت طلا بالا می‌رود یا دلار، تصریح کرد: نتایج این فرمول به بورس لندن مربوط می‌شود چراکه طلای جهانی نیز تابع این بورس است.
رئیس‎کل بانک مرکزی اضافه کرد: اگر امروز قیمت طلا در بورس جهانی بالا رفت بلافاصله قیمت سکه در ایران نیز بالا می‌رود.
بهمنی با بیان اینکه بانک مرکزی تغییرات قیمت سکه را در بازار ایران تا هر میزان که هم‏راستا با قیمت‌های جهانی باشد اعمال می‌کند، گفت: اما هرزمان که بانک مرکزی دید که قیمت‌های سکه در بازار داخلی حبابی بالا می‌روند بلافاصله قیمت‌ها را پایین می‌آورد.
وی ادامه داد: تشخیص حباب در بازار سکه به این صورت است که در بازار جهانی قیمت ثابت مانده اما در ایران افزایش یافته باشد در این شرایط بلافاصله بانک مرکزی قیمت‌ها را کاهش می‌دهد.
رئیس‎کل بانک مرکزی گفت: البته اگر بازارهای جهانی شاهد کاهش قیمت طلا باشد و بازار ایران بازهم در مسیر صعودی باشد بانک مرکزی با عرضه سکه در بازار قیمت‌ها را می‌شکند و پایین می‌آورد.
بهمنی برنامه بانک مرکزی را برای میزان پوشش تقاضای بازار از طریق سکه‌های توزیع شده از سوی این بانک را این‎چنین تشریح کرد: هر زمان نگران بازار سکه باشیم معادل تقاضای مردم طلا وارد بازار و سکه ضرب می‌کنیم. با همین روش به راحتی بازار را کنترل می‌کنیم.