تاثير خبر مرگ بن لادن بر بازار جهاني و داخلي طلا
روز گذشته انتشار خبر مرگ اسامه بن لادن رهبر القاعده، موجب افت قیمت جهاني طلا شد.
افت قیمت طلا در بازارهای جهانی روند افزایشی قیمت سکه را متوقف کرد.
روز گذشته انتشار خبر مرگ اسامه بن لادن رهبر القاعده، موجب افت قیمت جهانی طلا شد. قیمت سکه بهار آزادی نیز با کاهش قیمت 2000 تومانی تا 423 هزار تومان افت کرد. نیم سکه و ربع سکه با 1000 تومان و 2000 تومان کاهش قیمت تا 212 هزار تومان و 123 هزار تومان پایین آمدند. در عین حال بانک ملی با وجود کاهش قیمت طلا در بازارهای جهانی بازهم بر قیمت سکه افزود و با توجه به افزایش قیمت دلار 1150 تومانی در بازار آزاد، قیمت سکه را با 1000 تومان افزایش به نرخ 420 هزار و 500 تومان فروخت. بانک ملی دیروز نیم سکه را نیز با 600 تومان افزایش به نرخ 210 هزار و 200 تومان به متقاضیان در صف فروخت. رکورد افزایش قیمت در روز گذشته مربوط به نرخ ربع سکه با 3200 تومان بوده است. با وجود افت قیمت طلا، شعب سکه فروش بانک ملی دیروز ربع سکه را 120 هزار و 500 تومان عرضه کردند. صف متقاضیان خرید سکه اگرچه اندکی کاهش داشت، اما فعلا وجود دارد.
در همین حال خبر کشته شدن بن لادن موجب افت قیمت نفت و سایر کالاها در جهان شد. برخی بازارهای آسیایی نیز با افزایش شاخصها روبهرو بودند. قیمت طلا این هفته را با کاهش 10 دلاری قیمت آغاز کرد و تا ساعت30/18 به وقت تهران به 1555 دلار رسید. البته در جریان معاملات روز اول هفته، طلا تا قبل از اعلام خبر مرگ رهبر القاعده تا 20/1578 دلار نیز به عنوان یک رکورد جدید اوج گرفته بود. در عین حال پیشبینیها همچنان از بالارفتن قیمت طلا تا مرز 2000 دلار تا پایان سال 2011 حکایت دارند. بلومبرگ طی گزارشی در مورد علت افزایش قیمت جهانی طلا ورود بانکهای مرکزی جهان در این بازار را مهمترین علت در این زمینه دانست.
بر اساس این گزارش، بانکهای مرکزی جهان طی 10 سال گذشته به خریدار خالص طلا تبدیل شدهاند. بانکهای مرکزی کشورها قصد دارند میزان وابستگی خود به دلار آمریکا را کاهش دهند.
کارشناسان معتقدند ادامه روند صعودی تقاضای طلا موجب افزایش بیش از پیش قیمت این فلز گرانبها تا پایان سال 2011 خواهد شد. قیمت طلا نسبت به سال 1999 میلادی شش برابر شده است. از سویی از چین خبر میرسد که مصرف طلای این کشور در سال جاری میلادی 20 درصد افزایش می یابد. به گزارش وال استریت ژورنال، چین که دومین اقتصاد بزرگ جهان است، مصرف طلایش را از 200 تن در سال 2000 به 580 تن درسال 2010 افزایش داد. کاهش ارزش دلار، مشکلات اقتصادی، تنشهای سیاسی، تورم و نرخ مبادلات ارزی از عوامل دیگری هستند که در افزایش قیمتهای طلا سهیم بودهاند. رییس فدرال رزرو آمریکا نیز اخیرا در گفتوگویی تاکید کرد: بانک مرکزی آمریکا بیشترین تلاش خود را برای دستیابی به دلار قوی و تثبیت ارزش دلار به کار خواهد گرفت. بن برنانکه تصریح کرد: دستیابی به دلار قوی به نفع ساختارهای اقتصادی و تجاری آمریکا خواهد بود. فدرال رزرو آمریکا بر این باور است که دلار قوی و باثبات، هم به نفع اقتصاد آمریکا و هم به نفع اقتصاد جهانی خواهد بود. وی افزود: به نظر من دستیابی به دلار قوی و باثبات مسیر را برای مقابله با چالشهای اقتصادی آمریکا مثل بیکاری و بیثباتی قیمتها فراهم خواهد کرد. مهمترین هدف فدرال رزرو آمریکا در میان مدت دستیابی به دلار قوی و باثبات خواهد بود. دلار قوی موجب تثبیت قیمتها در اقتصاد آمریکا و جهان خواهد شد. اظهارات برنانکه در حالی است که اتخاذ سیاستهای پولی انبساطی از سوی فدرال رزرو موجب ادامه روند نزولی ارزش دلار شده است. کارشناسان اقتصادی بر این باورند که ادامه روند نزولی ارزش دلار موجب افزایش بدهی و کسری بودجه آمریکا خواهد شد و این مساله رشد و رونق اقتصادی جهان را تهدید میکند.