نقش رشد اقتصادی چین در اقتصاد جهانی

به پیش بینی کارشناسان، اگر در سال2014 رشد اقتصادی چین به شش درصد کاهش یافته و رشد اقتصادی آمریکا برابر با دو درصد باشد، اقتصاد جهانی همچنان می تواند رشد تقریبا سه درصدی را طی سال جاری میلادی تجربه کند.

خبر را برای من بخوان
بنابر مطالعه صورت گرفته توسط بانک سوشیت جنرال، سقوط شدید رشد اقتصادی چین، رشد اقتصاد جهانی و دلار را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد. در همین راستا، کاهش رشد اقتصادی چین از بیش از 10 درصد در سال 2010 به محدوده 2 درصد برای کاهش 1.5 درصدی رشد اقتصادی جهان کافی خواهد بود.

واردات چین برابر با 30 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور است. بر همین اساس، کشورهای آسیایی و تولیدکنندگان کالاهای اساسی با بیشترین آسیب از کاهش شدید رشد اقتصادی چین مواجه خواهند شد. این اثر می تواند با توجه به رویکرد جانبدارانه چین در زمینه سرمایه گذاری که حدود نیمی از تولید ناخالی داخلی دومین اقتصاد بزرگ جهان را به خود اختصاص داده، تشدید شود. کمترین نگرانی درباره تاثیر چین بر جهان به نظام بانکی اختصاص دارد زیرا مجموع مطالبات خارجی بانک ها در این کشور تنها 3.2 درصد از کل را شامل می شود.

همچنین، کاهش شدید رشد اقتصادی چین به برخی شرکت های چند ملیتی آسیب وارد خواهد کرد و ارزش دلار نسبت یوان رشد 10 درصدی را تجربه می کند. در همین زمان، امکان کاهش حدود 30 درصدی قیمت نفت خام رخ وجود خواهد داشت زیرا کاهش رشد اقتصادی چین می تواند افزایش رشد در کشورهای دیگر به واسطه تسهیل سیاست های پولی توسط بانک های مرکزی خارجی را موجب شود.

البته بر اساس گزارشی جداگانه که توسط بانک کردیت سوئیس منتشر شده، نیازی نیست رشد اقتصادی چین به دو درصد کاهش یافته تا برای بازارهای توسعه یافته مشکل ساز شود. به اعتقاد استراتژیست های این بانک، رشد اقتصادی پنج درصدی برای آغاز روند آسیب اقتصاد جهانی کافی خواهد بود. با این وجود، آنها چنین کاهشی را تقریبا بعید عنوان کرده اند.

عناصر نگران کننده سومین بزرگترین حباب در اعتبار بخش خصوصی طی دهه های اخیر و بخش ساخت و ساز املاک و مستغلات که برابر با 20 درصد از تولید ناخالص داخلی است را شامل می شوند. با این وجود، اگر رشد اقتصادی چین به شش درصد کاهش یافته و رشد اقتصادی آمریکا برابر با دو درصد باشد، اقتصاد جهانی همچنان می تواند رشد تقریبا سه درصدی را طی سال جاری میلادی تجربه کند.

بانک سوشیت جنرال رشد اقتصادی هفت درصدی چین طی سال جاری میلادی را پیش بینی کرده که کمتر از هدف 7.5 درصدی دولت این کشور و رقم پیش بینی شده از سوی صندوق بین المللی پول محسوب می شود.