سه عامل هشدار دهنده برای رشد قیمت جهانی طلا
سایت طلا: کارشناسان اقتصادی معتقدند رشد تقاضای خرید طلا در چین ، کاهش نرخ تورم در اروپا و آغاز دور جدید رکود اقتصادی در جهان سه عامل هشدار دهنده برای افزایش بهای اونس طلا به شمار می روند.
تاریخ: ۷/اسفند/۹۲ ساعت ۱۷:۱۵ | اقتصاد جهانی شناسه خبر: ۲۴۵۰۱
به گزارش سایت طلا به نقل از مارکت واچ، در حال حاضر هیچ فردی نمیداند که آیا اقتصاد منطقه یورو به ثبات رسیده یا نه؟ یا اینکه آیا اجرای طرح سیاست پولی در اروپا،بازارهای مالی این کشور را به سقوط می کشاند یا این طرح به بازگشت اقتصاد به رشد طبیعی کمک خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، اونس جهانی طلا از آغاز سال 2014 میلادی تاکنون 10درصد افزایش یافته و با ثبت بهترین عملکرد از سال 1983 تاکنون، در حال حاضر در بالای سطح 1300دلار قرار گرفته است.
سرمایه گذاران بازار به هنگام بحران مالی در جهان اقدام به خرید طلا می نمایند .حال سوال اساسی اینجاست که چه عوامل و نشانه هایی افراد را به بازار طلا سوق می دهد؟
اولین عامل رشد قیمت جهانی طلا اوضاع اقتصادی چین است، هیچ فردی نمی داند که در آینده چه اتفاقی برای اقتصاد چین خواهد افتاد ؟ انتشار آمارهای اقتصادی مختلف از این کشور سرمایه گذاران را سردرگم کرده است.
چنانچه اوضاع اقتصادی چین بی ثبات باشد سرمایه گذاران به سمت بازار طلا روی می آورند .طلا از قدیم به عنوان کالای امنی برای سرمایه گذاری تلقی شده است. رشد تقاضای خرید طلا از سوی کشور چین تا چه حد قیمت اونس طلا را بالا خواهد برد؟
عامل دوم و تاثیرگذار بر تقویت قیمت اونس طلا کاهش نرخ تورم در اروپا است، بازار طلا اکنون کاهش نرخ تورم در اروپا را نادیده گرفته است. اما بی اعتنایی بازار به این مسئله مدت زیادی طول نخواهد کشید.
آمارهای اقتصادی منتشر شده در روز دوشنبه هفته جاری حاکی از این امر بود که بهای مصرف کننده در اروپا به شدت کاهش یافته است قبرس، آلمان و ایتالیا از جمله کشورهایی می باشند که با افت بهای مصرف کننده مواجه شده اند . بهای مصرف کننده در ایتالیا طی ماه ژانویه 2.1درصد افت داشته است؛ بهای مصرف کننده در فرانسه نیز با کاهش 0.6درصدی روبرو گردیده که کارشناسان اقتصادی علت این کاهش را وقوع بحران مالی جدید عنوان کرده اند.
چنانچه کاهش نرخ تورم صورت بگیرد منطقه یورو وارد مرحله سوم بحران مالی خواهد شد، مگر اینکه بانک مرکزی اروپا به منظور جلوگیری از کاهش بهای مصرف کننده با اجرای طرح سیاست پولی، نقدینگی را به اقتصاد این کشور تزریق کند.
عامل سوم وقوع رکود اقتصادی جدید در جهان است، واقعیت این است که اکثر کشورهای اقتصادی جهان هنوز به سختی از سقوط مالی ناشی از بحران اقتصادی سال 2008 میلادی نجات یافته اند. اما این موضوع بدین معنا نیست که چرخه اقتصاد جهان از کار افتاده باشد ، در واقع مسئله بحران مالی هر چهار یا پنج سال یکبار رشد اقتصاد را کند می کند.
نشانه های زیادی از کندی رشد اقتصادی جهان وجود دارد؛ این عوامل از ضعف بازار کار آمریکا گرفته تا بحران مالی در کشورهای نوظهور.
احتمالا بهبود و رونق اقتصاد جهان از بحران مالی سال 2008 میلادی یک تا دو دهه طول خواهد کشید./الف
انتهای پیام