شما دعوتید به بازدیداز نمایشگاه طلاوجواهر تبریز
6 روز و 20 ساعت و49 دقیقه
من می آیم فرم ثبت نام آنلاین

چشم‌انداز بازار طلا در هفته جاری

علی‌رغم افزایش‌های قیمت طلا از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون، با توجه به کاهش اخیر اونس جهانی، اکثر تحلیل‌گران اعتقاد به کاهش قیمت‌ها در هفته آینده دارند.

خبر را برای من بخوان


طلا هفته گذشته را با قیمت‌های متعادل‌تری به پایان رساند و برخی از فعالان بازار اعتقاد دارند که طلا همانگونه که اخیرا با افزایش روبرو شد، در هفته آینده می‌تواند با کاهش و ریزش قیمت‌ها مواجه شود.
در آخرین نظر سنجی کیتکو نیز از میان 19 نفر شرکت‌کننده، شش نفر رای به افزایش قیمت‌ها، 12 نفر رای به کاهش آن و یک نفر رای به ثبات یا نوسانات اندک قیمت‌ها دادند.
به عقیده برنارد شین، رییس بخش تجارت فلزات گرانبها در یک موسسه مالی، قیمت‌های طلا از آغاز سال‌ جاری میلادی تا کنون نزدیک 10 درصد افزایش را تجربه کردند که در نتیجه طلا در بین 10 بازار برتر سال قرار گرفت. وی همچنین اعتقاد دارد که با توجه به روند‌های صعودی-جهشی و نزولی در نمودارهای روزانه، احتمال تداوم یک روند مثبت در بازار وجود دارد.
البته تعدادی از تحلیل‌گران اعتقاد دارند که افزایش ناگهانی و قوی قیمت کالاها در سال 2014 به احتمال زیاد تعدیل خواهد شد و همانند هر روند جهشی مداوم در هر بازاری، بازار طلا نیز به تعدیل و تغییر نرخ در جهت مخالف نیاز دارد تا مانع از تشکیل هرگونه حباب و ترکیدن آن شود. به همین دلیل، بازار طلا یکی از بازارهایی است که احتمالاً نیاز به عقب‌گرد در مسیر قیمت‌ها دارد.
به عقیده باب هابرکارن، کارگزار ارشد در یک موسسه‌ سرمایه‌گذاری، با توجه به کاهش قیمت‌ها در انتهای هفته گذشته؛ یکی از دلایل احتمال عقب‌گرد قیمت‌ها در بازار طلا، عدم توان بازار برای عبور از کانال 1350 دلاری است. دلیل دیگر نیز درجا زدن نقره در کانال قیمتی 22 دلاری است. در حال حاضر به نظر می‌رسد که در نمودارهای فنی سطح قیمت‌های مقاومتی برای نقره و طلا بیش از اندازه بالا است و در نتیجه طلا و نقره به سمت قیمت‌های حمایتی عقب‌گرد خواهند کرد.
از سوی دیگر نگرانی‌هایی وجود دارد که افزایش قیمت‌های طلا یک پدیده ناگهانی در بازارهای آتی محسوب شود. برنارد شین و سایر ناظران بازارهای فیزیکی اعتقاد دارند که اخیرا حضور خریداران چینی در بازار طلا بسیار کم‌رنگ شده است.
به گزارش اقتصاد آنلاین، برنارد شین معتقد است که نه تنها علاقه به خرید در چین به شدت کاهش یافته است، فروش نیز در بازار تا حدودی رونق گرفته است و به همین دلیل است که در بازار بورس شانگهای طلا با حداقل قیمت معامله می‌شود. وی همچنین بیان می‌کند که در سایر بازارهای آسیایی نیز تحرکات کمی دیده می‌شود.
یک معامله‌گر بازارهای فیزیکی می‌گوید که امیدهای اندکی وجود دارد که پس از انتشار خبر احتمال کاهش میزان تعرفه‌ واردات طلا در انتهای ماه فوریه توسط دولت هند، در این هفته برخی از این تعرفه‌ها کاهش یابد؛ اگرچه در حال حاضر احتمال آن بسیار اندک است.
در سال گذشته، هند بارها اقدام به افزایش تعرفه‌های وارداتی کرد و در حال حاضر تعرفه‌ واردات طلا معادل 10 درصد است. از سوی دیگر بر طبق سایر قوانین تجاری این کشور، حداقل 20 درصد طلاهای وارداتی باید قبل از اقدام به واردات جدید، صادر گردد.
به گزارش اقتصاد آنلاین، از سوی دیگر، برخی از تحلیل‌گران اشاره می‌کنند که در هفته آینده به بازار پلاتینیوم نیز توجه خواهند داشت. اعتصاب در آفریقای جنوبی تا حدودی باعث افزایش قیمت‌های پلاتینیوم نیز شده است.
در هفته آینده خبرهای مختلفی از جمله خبر جلسه بانک مرکزی اتحادیه اروپا و انتشار گزارش اشتغال آمریکا در راه خواهد بود. هر فعالیتی توسط بانک مرکزی اتحادیه اروپا بر روی یورو تاثیر گذار خواهد بود. به عقیده تحلیل‌گران بعد از آمار ضعیف نرخ تورم در منطقه یورو، فرصتی برای بانک مرکزی اروپا برای کاهش نرخ بهره وجود دارد. این مساله باعث کاهش ارزش یورو و تقویت دلار خواهد شد. از سوی دیگر تقویت دلار یک عاملی فشاری و کاهشی برای بازار طلا محسوب می‌شود.
گزارش اشتغال آمریکا در روز جمعه نیز مورد توجه بسیاری از ناظران بازارها خواهد بود. با توجه آمار ضعیف اقتصادی آمریکا که برخی آن را به وضعیت آب و هوای زمستانی مرتبط می‌دانند، برخی از فعالان بازارها احتمال ضعیف بودن آمارها را بالا می‌دانند. یک تخمین از سوی Marketwatch، حدود 149000 شغل در ماه فوریه را برای آمریکا در نظر گرفته است.
اگرچه تعداد زیادی از کارشناسان بازارها اعتقاد دارند که طلا در هفته آینده عقب‌گرد خواهد کرا زیرا قیمت‌ها بیشتر از ظرفیت افزایش یافته‌اند و تقاضای فیزیکی نیز کاهش یافته است اما یک معامله‌گر اعتقاد دارد که اعتراضات سیاسی در بازارهای نوظهور نیز می‌تواند بر روی مسیر آینده قیمت طلا تاثیر گذار باشد. وی معتقد است که کلید افزایش قیمت طلا، اعتراضات و تنش‌های ونزوئلا و اوکراین است.