فرار مالیاتی 100تن طلای قاچاق

رييس اتحاديه توليدکنندگان طلا و جواهر اعلام کرد:در سال 89 قاچاق 100 تن مصنوعات طلا بدون پرداخت ماليات به وقوع پیوسته است.

خبر را برای من بخوان
رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر ایران از قاچاق 100 تن مصنوعات طلا به کشور در سال جاری خبر داد، این درحالی است که واردات طلای قاچاق بدون پرداخت سود گمرکی و مالیات و حقوق دولت و نیز مالیات ارزش افزوده در بازار عرضه می شود و حدود 70 درصد کل طلای موجود در کشور به صورت قاچاق وارد شده است.
عبداله محمد ولی افزود:آنچه از مصنوعات طلای خارجی در بازار تحت عنوان طلای ساخته شده خارجی در بازار وجود دارد،به صورت قاچاق وارد کشور شده است.
وی افزود:طبق آمار موجود در سه ماه 23 تن و در مجموع سال جاری 150 تن مصنوعات ساخته شده طلای خارجی وارد کشور شده که دو سوم آن به صورت قاچاق وارد شده است.
رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر ایران تاکید کرد:گرچه تولیدات داخلی مصنوعات طلا از نظر رقابت حرفی برای گفتن دارد،اما برای ایجاد بازار سالم و ایجاد رقابت برای تولید ایرانی باید بیشتر تلاش شود و درحال حاضر فروشگاه های عرضه طلا بدون هیچ ترسی مبادرت به عرضه و فروش مصنوعات طلای خارجی در بازار می کنند.
محمد ولی گفت:فضای آزاد برای فروش مصنوعات طلا در بازار باید از بین برود و برای حمایت از تولید داخل محدودیت هایی برای عرضه محصولات خارجی قاچاق ایجاد شود.
وی درپاسخ به این پرسش که برای معرفی کالای ساخته شده داخلی چه اقداماتی انجام شده گفت:در 11 ماه سال جاری 3 نمایشگاه برای معرفی محصولات داخلی برگزار شد و با کمک اتاق ایران و اتاق تهران محصولات داخلی به مردم معرفی شد،سال آینده نیز دو نمایشگاه از محصولات طلای ایرانی عرضه می شود.
رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر ایران در مورد کیفیت محصول خارجی و داخلی گفت:گرچه کیفیت باید افزایش یابد و تکنولوژی ساخت طلا در کشور نسبت به فناوری کشورهای صاحب صنعت پایین است،اما درعین حال کیفیت طلای داخلی قابل رقابت با کیفیت کالاهای ساخته شده خارجی است.

منوچهر جنتی عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا نیز افزود:واردات کالاهای ساخته شده طلا به صورت قاچاق توسط مافیا صورت می گیرد.
وی گفت:اگر بهترین کیفیت از کالای ساخته شده طلا درداخل عرضه شود،کسی به سمت مصنوعات طلای خارجی نخواهد رفت.
منوچهر جنتی افزودکیفیت ساخت داخلی در بخش زنجیر و النگوی طلا به قدری افزایش یافته که کالای ایرانی از مشابه ایتالیایی بهتر شده است. وی تاکید کرد:استانبول 10 هکتار زمین برای شهرک صنعتی طلا اختصاص داده و درحال حاضر از همه جای دنیا برای خرید و فروش کالای طلا به این شهرک مراجعه می کنند،در شهر بانکوک تایلند نیز حدود 100 هزار متر مربع(10 هکتار) برای ساخت شهرک طلا اختصاص داده اند،اما در ایران چنین مرکزی برای تجمع سازندگان طلا وجود ندارد و به صرف مشکلات امنیتی این کار انجام نشده است.

حسین پنداروند نایب رییس اتحادیه تولیدکنندگان طلانیز در این باره گفت:حجم گردش مالی طلا در دنیا سالانه 650 میلیارد دلار است که سهم ایران از این رقم 3.5 درصد در سال است.
حسین پنداروند افزود:چون ایرانی ها به طلا و جواهر نگاه سرمایه ای دارند،بنابراین تقاضای آنها از طلا و جواهر بیشتر از سایر کشورهای دنیا است. عضو هیات مدیره اتحادیه طلا درمورد آمار واردات شمش طلا به کشور گفت:در سه ماه 23 تن شمش وارد کشور شده است و یک بخش از واردات نیز به صورت قاچاق انجام می شود.وی گفت:از 3.5 درصد مصرف طلای جهانی در ایران 2.5 درصد کالای قاچاق و فقط یک درصد به صورت رسمی وارد می شود که منافع دولت را تضمین می کند.
عضو هیات مدیره اتحادیه طلا افزود:وظیفه همگان است که از تولید داخل طلا و جواهر حمایت کنند و از قاچاق جلوگیری به عمل آید.
نایب رییس اتحادیه تولیدکنندگان طلا گفت:4 هزار کارگاه و کارخانه ساخت طلا در کشور وجود دارند که درگیر مسائل وزارت صنایع و معادن هستند.