سایت خبری طلا

80درصد الماس آفريقاي جنوبي به طور غيرقانوني از کشور خارج مي شود

بخش قابل توجی از درآمدهای ارزی آفریقای جنوبی در گذشته از طریق صادرات الماس به خارج از کشور تامین می شد اما امروز به علت ادامه جنگ های داخلی و درگیری های قومی و مذهبی 80 درصد الماس های استخراجی کشور به طور غیرقانونی از کشور خارج شود.




شبکه پنجم تلویزیون فرانسه در گزارشی درباره نقش ناآرامی ها ، بی ثباتی های سیاسی و درگیری های قومی و مذهبی در آفریقای جنوبی اعلام کرد ادامه این وضع باعث شده است تا تولید الماس در این کشور که یکی از تولید کنندگان این سنگ گرانبها در جهان است کاهش یافته است.

به طوری که سال 2013 ، سال فاجعه آمیز برای صنعت استخراج و صادرات الماس در آفریقای جنوبی بود.به ترتیبی که 70 درصد از تولیدات این کشور برای صادرات به بازارهای بین المللی اختصاص داده شده است. اما به علت تحریم های که اکنون بر آفریقای جنوبی به علت حاکم بودن شورشیان اعمال شده است درامکان امن و مخفی ذخیره شده اند به امید آنکه تحریم ها بر آفریقای جنوبی بر داشته شود و این سنگ های قیمتی روزی به خارج از کشور صادر شود.

تنها مرکز اصلی صادرات الماس در آفریقای جنوبی ، دفتر صادرات الماس بانگی ، پایتخت آفریقای جنوبی ، است. اما از زمانی که شورشیان سلکا در این کشور آفریقایی الماس خیز به قدرت رسیده اند یعنی از سال 2012، این دفتر را هدف حملات خود قرار دادند و با شکست قفسه های محل نگهداری الماس های صادراتی گرانقیمت ، همه آنها را دزدیدند.

این در حالی است که الماس ، اصلی ترین منبع درآمد آفریقای جنوبی است. حالا اگرچه این سنگ گرانبها هدف اصلی مناقشات ودرگیری های این کشور نبوده اما همیشه چشم طعع گروههایی شورشی به آن دوخته شده است. به طوری که اکنون گروههای شورشی کنترل مناطق غیرقانونی الماس را در اختیار دارند.

در نتیجه به علت نبود مرکز واحدی برای خرید وصادرات الماس در آفریقای جنوبی، بازارهای محلی الماس که از مردم خرید کرده اند برای فروش آن به بازارهای بین المللی عازم کشورهای همسایه از جمله کنگو کینشازا، کامرون و سودان می شوند.الماس هایی که اینگونه فروخته می شود به کشورهایی مانند هند و آفریقای جنوبی و دبی صادرات می شود.

کارشناسان می گویند با توجه به آنکه الماس، سنگ های گرانقیمت خیلی ریزی هستند انتقال آنها به دیگر کشورهای کار ساده ای است.به عبارت بهتر تنها کافی است آن را در داخل جیب گذاشت و به هرجایی انتقال داد.

وزیر معادن آفریقای جنوبی درباره درآمدزایی صادارت الماس برای کشورش می گوید ما هیچ درآمد که ناشی مالیات بر بستن بر صادرات الماس به خارج از کشور باشد نداریم زیرا در واقع هیچ گونه صادراتی نداریم که بخواهیم با بستن مالیات بر آن؛ برای کشور درآمد زایی کنیم.

اما اگر فروش غیرقانونی و قاچاقی الماس در کشور در نظر گرفته شود رقم این شاخص ،به حدود 80درصد میزان درآمدی که ما در زمان صلح در کشور داشتیم می رسد.

این وزیر از همین رو ابراز امیدواری می کند روزی تحریم های اعمال شده بر کشورش برداشته شود تا این کشور بتواند از ناحیه صادرات این سنگ گرانبها برای خود درآمد زایی کند.

اما بازگشت به حالت عادی برای کشوری مانند آفریقای جنوبی بسیار دشوار است . زیرا این کشور همچنان درگیر نبردهای مسلحانه بین گروههای قومی و مذهبی است و ادامه این روند؛ اجرای تحریم های اعمال شده علیه این کشور را افزایش خواهد داد.این درحالی است که میلیون ها نفر از راه استخراج الماس در آفریقای جنوبی امرار معاش می کنند و تحریم های اعمال شده علیه این کشور ، به طور آشکار و جدی تاثیر منفی خود را بر زندگی مردم این کشور گذاشته است.

تاتیانا موسو ، که گزارشی در همین باره در آفریقای جنوبی تحت عنوان«الماس نفرین شده » تهیه کرده است در این باره می گوید فقط درگیری های قومی ومذهبی باعث از رونق افتادن صادرات الماس در آفریقای جنوبی نشده است بلکه از 30 سال پیش تاکنون هر رئیس جمهوری که در این کشور به قدرت رسیده است از راه فروش الماس، برای پرداخت حقوق وزیران و تحکیم پایه های قدرت خود استفاده کرده است.

به طور کلی هر گروه شورشی و هر کسی که در آفریقای جنوبی کنترل این کشور یا کنترل بخشی از آن را در اختیار گرفته است از راه تجارت الماس برای تامین منابع مالی خود استفاده کرده است .این کارشناس افزود شورشیان آنتی بالاکا در شرق از معادن طلای آفریقای جنوبی و شورشیان سلکا از معادن الماس در غرب کشور برای تامین مالی نبردهای خود استفاده می کنند.