پرونده 680 میلیاردی بدهی مالیاتی بانک مرکزی/ بساط سفته بازی سکه برچیده شد

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه بساط سفته بازی در بازار سکه با اجرای مالیات بر ارزش افزوده برچیده شده است،گفت: پرونده بدهی مالیاتی 680 میلیارد تومانی بانک مرکزی بابت تسعیر نرخ ارز در هیئت حل اختلاف در حال رسیدگی است.

خبر را برای من بخوان
به گزارش سایت طلا به نقل از خبرگزاری مهر، علی عسکری امروز در نشستی خبری در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در خصوص اخذ مالیات بر ارزش افزوده از معاملات سکه گفت: بر اساس قانون مالیات بر ارزش افزوده تمام کالاهای مندرج در ماده 12 مشمول پرداخت مالیات هستند بنابراین تمام کالاهایی که در این ماده ذکر نشده مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده هستند.

مالیات سکه و شمش طلا

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به جلسات برگزار شده با بانک مرکزی در ابتدای سال جاری برای اجرای مالیات بر ارزش افزوده در معاملات سکه گفت: بر اساس مصوبات قانونی مراجع قانونی کشور بانک مرکزی تا پایان سال گذشته برای عرضه سکه و شمس طلا از پرداخت مالیات معاف بود اما این معافیت از ابتدای سال جاری برداشته شده است.

وی با بیان اینکه بانک مرکزی مدعی بود که کار حاکمیتی انجام می دهد و نظام پولی کشور را کنترل و نظارت می کند بنابراین نباید در زمان عرضه طلا، سکه و شمس مالیات اخذ کند، گفت: اما مکاتباتی بین سازمان مالیاتی و بانک مرکزی صورت گرفت در نهایت پس از استعلام بانک مرکزی از معاونت حقوقی ریاست جمهوری مقرر شد که مالیات بر ارزش افزوده در بخش فروش سکه و شمش طلا اعمال شود بنابراین اعلام نظر معاونت حقوقی ریاست جمهوری ابهام بانک مرکزی در این خصوص را از بین برد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه سازمان مالیاتی براجرای قانون به عنوان یک مجری مصمم است، افزود: هم اکنون با اجرایی شدن اخذ مالیات در زمان فروش سکه، بورس بازی و سفته بازی در بازار سکه از بین رفته است و درآمد حاصل از این منظر نصیب دولت شده و وارد خزانه می شود.

عسکری با تاکید براینکه بساط سفته بازی در بازار سکه با اجرای مالیات بر ارزش افزوده برچیده شده است،گفت: ارزانترشدن قیمت سکه دولتی نسبت به بازار این امر را موجب شده است البته سازمان مالیاتی با چنین رویکردی این قانون را اجرا نکرده است.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور زمان حاضر را بهترین زمان برای اجرای مالیات بر ارزش افزوده در فروش سکه با توجه به تب و تاب بازار ذکر کرد و افزود: هم اکنون مالیات فروش سکه در بانک کارگشایی اجرایی می شود اما هنوز به بازار ورود پیدا نکرده ایم تا باعث سوء استفاده توسط فروشندگان نشویم.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر در مورد آخرین توافقات حاصل شده با صنف طلافروشان برای اجرای مالیات بر ارزش افزوده گفت: براساس آخرین توافقات در جلسه سازمان مالیاتی و اصناف در اوایل سال جاری، طلافروشان به اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده راغب بودند.

وی با اشاره به اینکه اما هنوز برخی از آنها این قانون را در صورت حساب های خود درج نمی کنند، به طلافروشان توصیه کرد که در این خصوص اقدامات لازم را انجام دهند زیرا در صورتی که هر بخش از آن را اقدام نکنند مالیات آن بخش اخذ خواهد شد بنابراین همه باید به قانون تمکین کنند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: از12 هزار و 500 طلافروش 10 هزار و 500 طلافروش برای اجرای مالیات بر ارزش افزوده ثبت نام کرده اند و 2 هزار طلافروش ثبت نام نکرده نیز ممکن است به خاطر اختلاف آماری باشد.

عسکری به برگزاری جلسه ای پیش از فروردین ماه امسال به طلافروشان اشاره کرد و گفت: بر اساس این جلسه مقرر شد که برای اجرایی شدن مالیات بر ارزش افزوده فرمتی را برای فاکتورهای جدید ارائه کنند و تا زمانی که این فاکتور مورد استفاده قرار گیرد در فاکتورهای فعلی این موضوع درج شود.اما متاسفانه دراین کار تعلل می کنند اما اگر فاکتوری صادر می کنند باید در ذیل آن مالیات و عوارض و ... را مشخص نمایند در غیر این صورت مشمول پرداخت جریمه می شوند.

بدهی بانک مرکزی

عسکری در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر، در مورد میزان بدهی مالیاتی معوق بانک مرکزی به سازمان مالیاتی گفت: بانک مرکزی بدهی به سازمان مالیاتی ندارد زیرا بانک مرکزی دولتی محسوب می شود و شرکت های دولتی بدهی های مالیاتی خود را می پردازند اما یک پرونده 680 میلیارد تومانی بابت تسعیر نرخ ارز در هیئت حل اختلاف در حال رسیدگی است.

طرح تحول نظام مالیاتی

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص اجرای طرح تحول نظام مالیاتی در سال جاری گفت: اصلاح دوم ویرایش این طرح در حال انجام است . برنامه دیگر در این راستا اجرای طرح جامع مالیاتی است که طراحی نرم افزار آن بر اساس وضعیت مطلوب را آغاز خواهیم کرد و به لحاظ بومی سازی، اختصاصی سازی و فارسی سازی نرم افزار اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.

وی گفت: در مرحله بعد طرح جامع مالیاتی وارد پیاده سازی نرم افزار مذکور به صورت پایلوت در شهرهای تهران،اصفهان و کرمانشاه در اواخر سال جاری یا اوایل سال آینده خواهیم شد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی اقدام دیگر را تکمیل فاز اول مالیات برارزش افزوده در سال جاری عنوان کرد و افزود: مشمولین قبلی که هنوز به طرح نپیوسته اند به این طرح خواهند پیوست و سپس فراخوان مودیان مشمول بند "ب" انجام خواهد شد. همچنین فرآیند وظیفه ای کردن کارها در ادارات سازمان مالیاتی پیاده سازی شده که یکی دیگر ازاقدامات دراجرای طرح تحول مالیاتی است.

معوقات مالیاتی

عسکری از وصول2 هزار و 700 میلیارد تومان از معوقات مالیاتی در سال گذشته خبر داد و گفت: 996 میلیارد تومان از این مبلغ مربوط به مازاد درآمد حاصل از فروش نفت در سال 88 بود که در اسفندماه سال گذشته این رقم تحصیل شد. همچنین هزار و 700 میلیارد تومان نیز ناشی از وصول اجرا در حوزه های مالیاتی بود.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور پرونده های معوقات مالیاتی را سیال دانست و گفت: همان طور که پرونده های قبلی وصول می شود ممکن است پرونده های جدیدی نیز وارد جریان شوند اما به هر حال فاصله قطعی شدن مالیات و وصول را کوتاه می کنیم.

عسکری رقم معوقات مالیاتی را در حال حاضر5 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: اما این رقم سیال است ولی به هر حال حیاط خلوت مودیان مالیاتی با اخذ معوقات مالیاتی از بین رفته است.

وی با بیان اینکه مالیات حقوق در سال جاری بر اساس شاخص نرخ تورم 12 ماه منتهی به زمانی که این نرخ سنجیده می شود، تعیین می گردد افزود: در حال حاضر مالیات سبز از صنایع در قوانین مالیاتی مان وجود ندارد اما در اصلاح قانون در صدد هستیم که حکمی برای اخذ مالیات برای محیط زیست بیاوریم.

عسکری ادامه داد: آنچه هم اکنون اجرا می شود اخذ عوارض آلایندگی از واحدهای تولیدی آلاینده محیط زیست به میزان یک درصد تولید و فروش آنهاست.

مالیات خانه های خالی از سکنه

به گفته معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی،وزارت مسکن هم اکنون طرح اخذ مالیات از خانه های خالی از سکنه را پیگیری می کند بر این اساس در حال تنظیم لایحه ای برای ارائه به مجلس هستند زیرا در حال حاضر در بسیاری از نقاط شهری کشور ساختمان هایی ساخته شده اما به دلیل بورس بازی برخی افراد به اجاره یا فروش گذاشته نمی شود.

وی مسکن را یکی از دغدغه های جامعه ما توصیف کرد و گفت: طی دو سه سال اخیر دولت برای رفع معضل مسکن ازطریق مسکن مهر و خانه سازی اقداماتی را انجام داده در حالیکه دولت نباید به تنهایی بار تکفل کشور را بر دوش بکشد. بنابراین مالیات یا عوارضی به خانه های خالی از سکنه تعلق خواهد گرفت.

مالیات خبرنگاران

عسکری با تاکید بر اینکه سازمان مالیاتی هیچ مشکلی برای معافیت مالیاتی خبرنگاران نداردگفت:حوزه معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید اسامی خبرنگاران را به سازمان برای معافیت آنها اعلام نماید در عین حال این وزارت ارشاد است که خبرنگاران مشمول معاف از مالیات را به ما اعلام می کند.

کد اقتصادی

وی گفت:ساختار کد اقتصادی با کمک یک شرکت فرانسوی نهایی شده و در حال تهیه نرم افزار برای این کد هستیم که تا پایان خرداد ماه کار آن به اتمام خواهد رسید و در ارائه کد اقتصادی از اشخاص حقیقی و حقوقی ثبت نام و راستی آزمایی از مودیان به عمل خواهد آمد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد:هر فعال اقتصادی باید دارای کد اقتصادی باشد در عین حال با اجرای این طرح کدفروشی از بین خواهد رفت و این طرح قبل از اجرای طرح جامع در اقتصاد ایران پیاده سازی خواهد شد.

عسکری در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص صندوق فروش در فروشگاهها گفت: صندوق فروش ابزار حسابداری برای خرید و فروش در فروشگاههاست و این صندوق ها مبنای مالیات قرار می گیرد. بر اساس قانون نیز مشمولین بند "الف" و "ب" باید خرید و فروش خود را در دفاتر کل ثبت کنند .

وی افزود: بر اساس قانون اصناف باید طی 5 سال برنامه نصب صندوق فروش را انجام می دادند که در حال حاضر 2.5 سال از این زمان گذشته اما از سوی دیگربراساس تکلیف جدیدی در قانون برنامه پنجم آنها موظف هستند که طی دو سال این کار را انجام دهند.

مالیات موسسات پولی

وی یکی از دغدغه های کشور درنظام پولی را بحث بانک ها و موسسات مالی و اعتباری دانست و گفت: بانکها و موسسات دارای مجوز بر اساس قانون بانکی عمل می کنند اما بیش از صدها صندوق قرض الحسنه و موسسه اعتباری بدون مجوز در اقتصاد کشور فعالیت می کردند که نظارتی بر روی عملکرد آنها نیز نبود این نهادها تحت قوانین بانکی کشور عمل نمی کردند که یکی از مصادیق پولشویی در همین قالب صورت می گرفت.

عسکری یادآور شد:طی یکی دو سال اخیربانک مرکزی اقداماتی را صورت داد و بسیاری از این صندوق ها و موسسات را از طریق ادغام و .. نظام مند کرد بنابراین هم اکنون این نهادها به سامان رسیده اند و تا 95 درصد کارها در این خصوص انجام شده اما یکسری از واحدهای قرض الحسنه کوچک و اداری هستند که پولی را وارد بازار نمی کنند بنابراین نگرانی در مورد آنها وجود ندارد.

وی گفت: بانک ها و بانک مرکزیدر نظام اقتصادی کشور شرکت و شخص حقوقی محسوب می شوند و موظف هستند که 25 درصد سود خود را به صورت مالیات بپردازند بانکها و شرکت های دولتی که اشخاص حقوقی هستند 3 هزار و 600 میلیارد تومان مالیات پرداخته اند./م1